Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Laktační psychóza se Ti určitě nerozjíždí-ta nastupuje až s poklesem estrogenu a nástupem prolaktinu po porodu. Spíš už potřebuješ odpočívat a připravit se na porod a to i psychicky. Vykašli se na úklid a dělej to, co Ti velí tělo.
@martina bl Já vím, že laktační psychóza nastupuje až po porodu, bylo to myšleno s nadsázkou - že mám teď hodně pocitů, které se tam zmiňují…
Moje tělo velí ležet a nehýbat se, ale čím víc ležím, tím větší problém je pak vstát a rozhýbat se.
Polička je skoro vyklizená, už jen zajdu vyhodit věci do popelnice a vyrazím na pidiprocházku. Koupím si asi nanuka ![]()
Oživuji diskuzi holky. Nyní jsem 38tt, otevřená na 1,5cm a CS4. Minulý týden to bylo ještě CS2 a zavřena. Už tak týden je mi úplně dobře, nebýt břicha tak snad ani nevím, že jsem těhotná (v rámci možností). Ještě nedávno jsem se modlila ať už skočí, že mi je hrozně. 😂 je to až moc divné, že mi je takhle dobře (žádná únava, žádné píchaní, bolesti). Muže to být nějaký naznak, že by porod mohl přijít každou chvíli? 😊
@Nonameeee1 ano může. Me před porodem taky „přepadl“ podobný klid.
První dcera 4h, druha 2h a byly venku. Přeju ti stejně klidný průběh ![]()
Jojo, já byla taky v pohodě, koukala jsem na telku, válela jsem se na gauči jak čuník v seně a najednou kontrakce
ale porodila jsem až za 26 hodin ![]()
@Nonameeee1 já měla takový pocity několik dní zpátky, asi týden, dva a porod nikde
po poradně v nemocnici se mi vrátil pocit „těhotna“
začalo mi být špatně po ránu, od zvracení mám nepříjemně namožený podbřišek. Mimčo mě zase začalo kamsi bolestivě a nečekaně bodat..
a dneska v noci mě chytli asi poslíčci, ale teď je mi zase fajn (až na ten podbřišek, ale to jsou opravdu namozene svaly)
Takže u mě to asi neplatí… Nebo možná platí, jen se to s rozjezdem crcá… ![]()
@Nonameeee1 já teď při posledním je to čerstvé jsem dva týdny po porodu jsem byla taky v klidu ale nic nepřišlo ale noc než jsem rodila malý hrozně kopal a nebylo mi dobře do rána to sice přešlo ale šla jsem na kontlrolu do porodnice v čekárně jsem si myslela že mám poslíčky a ono ne poslicci ale já rodila byla jsem otevřená asi na 6-7 cm
Ahoj všem, rodila jsem před 14 dny a v den porodu jsem se cítila od rána moc dobře, taková euforie. Stihla jsem florbalovy turnaj syna, nákup, dobrý oběd…
aniž bych tušila, že večer si už pochovam malou.
Tak jak vidím každý to má jinak 😅 no já bych už klidně ráda porodila. To je nejhorší, že člověk neví kdy to přijde.
Závidím, že ti je dobře
Já už jsem 39+5 a připadám si jako věčná čekatelka.. A že snad nikdy neporodím, všechny příznaky porodu snad mám a ono nic, týden zpět průjem, teď zase zvracím, břicho tvrdé v kuse, poslíčky už mám 3 tydny..
všechny holky kolem už porodily v 36tt, další 38tt a já už končím 40tt a nic.. První jsem taky ale přednášela a musela na vyvolání a sekci. Už jsem zkusila vše - sex, úklid, pohyb, plavání a nic..akorát mi to vyvolá vždy posly, v noci nespím a přes den běhám kolem dvouletého syna, no jsem už zoufalá
unavená, psychicky rozpoložená a snad už se ani na to miminko netěším.. Teď nám ještě vypadlo hlídání dvouletého syna, protože babička musí jít na operaci, takže manžel u porodu asi ani nebude
celý konec je na prd, každý pohyb bolí, píchá mě v čípku, pálí žáha.. Sorry za román, ale musela jsem se vypovídat, manžel už toho má také plné ke ky, takže nálada doma pod psa.. Držím vám palce holky, ať to máte rychlé a krásné
![]()
@Ajina.nova jako věčná čekatelka si přijdu i teď 😅 od 34tt hrozili předčasným porodem, takže 14 dni klidový režim, aby jsme to dotáhli aspoň do 36tt a teď pořad nic. Mimčo prý už muže klidně přijít na svět vše je v pořádku a vyvinuté, dokonce i váhu máme větší takže bych byla rada kdyby se mu ven chtělo 😅
Tohle bude mé první mimčo, doma vše nachystné, všechno je leskne a už nevím co bych nudou dělala takže vlastně jen,,čekám,,. Na jednu stranu lepší když ma člověk co dělat (obstarat dítě). Ale už se vám to blíží ke konci ta přestává ze vlastně ještě 4 týdny nemusim porodit je hrozná 😅
@Nonameeee1 ano to je přesně moje první těhotenství se synem, od 32 tt magnesium a klidový režim a ve 41tt vyvolávání
a malej vůbec nebyl připravený přijít na svět, přenášený a měl jen 2,5 kg a musel císařem, padaly mu ozvy. Teď jsem prý úplně zabetonovaná a to jsou dva dny do termínu, ta představa že budu přenášet je pro mě taky hrozná.. Už na to nemám sílu, syn má období vzdoru a já mu teď opravdu fyzicky nestačím, do toho prostě doma pořád nepořádek, špatná atmosféra 🙏 no a miminko opět menší takže zase čekám že budou za týden vyvolávat.. Už bych šla radši na toho císaře rovnou ať to mám za sebou👀 držím palce ať to netrvá u vás tak dlouho jako u mě
a hlavně zdravé miminko přeji ![]()