Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Myslíte jo
asi jsem blázen, ale jelikož netuším do čeho jdu tak se i přes ten obrovskej strach těším
všichni kolem rikaj no abys ještě neprenasela
tak snad ne.. Dole to všechno nějak divně poboliva je to takový citlivý..tak ja nevím no.. Melej má ještě čas
ale už se na něj těším
@babetka333 ja mám ty ms bolesti úplně jemné.. Jen občas mi to vlitne do zad.. Jinac žádný bolesti který se nedají vydržet.. Tak uvidíme ![]()
No, to ja mám stále niečo už 3 týždne. Hlavne bolesti v krížoch, ms bolesti, tlaky na spodok. Teraz v noci som myslela, že už je to tu - hrozne ma boelo v tříslech a bedrové klby. Tak som vstala a išla k Tv a ono všetko prešlo
Už som sa aj začala tešiť ![]()
Ja taky včera dostala takovou stupňující bolest do zad až jsem se lekla:-) začala jsem se usmívat..myslela jsem, že už, ale další nepřišla
možná, ze je to dobře, ale v tu chvíli jsem se taky začala těšit ![]()
Ahoj maminky oživuji diskuzi, protože mi to nedá.
Jsem 38+2tt a už tak 3 den mám bolesti jako při MS, asi poslíčci.
Do toho mě bolí v tříslech, chodím pořád čůrat a špatně se mi spí. Myslíte, že už by to mohlo přijít? Jak jste se cítili vy, pár dní před porodem? Jsem už zoufalá, všechno mě bolí a jsem nervózní jako blázen.
Prvního syna jsem porodila 39+2tt a to jsem přijela po vyšetření z nemocnice a dr. mi asi při vyšetření rozjel kontrakce.
Doma jsem si myslela, že jsou to poslíčci, tak jsem to chtěla zaspat, ale nakonec to byly kontrakce. ![]()
@Ivulka88 píše:
Ahoj maminky oživuji diskuzi, protože mi to nedá.Jsem 38+2tt a už tak 3 den mám bolesti jako při MS, asi poslíčci.
Do toho mě bolí v tříslech, chodím pořád čůrat a špatně se mi spí. Myslíte, že už by to mohlo přijít? Jak jste se cítili vy, pár dní před porodem? Jsem už zoufalá, všechno mě bolí a jsem nervózní jako blázen.
Prvního syna jsem porodila 39+2tt a to jsem přijela po vyšetření z nemocnice a dr. mi asi při vyšetření rozjel kontrakce.
Doma jsem si myslela, že jsou to poslíčci, tak jsem to chtěla zaspat, ale nakonec to byly kontrakce.
Neboj, poznáš to, až to bude ono
Ale pozor na to, že druhé bývá rychlejší.
Já mezi kontrakcema balila tašku (byla zašitá někdě pod postelí), připravovala snídani pro syna, poklízela a pod. Pak se kontrakce najednou zhustily, nestartovalo 1 auto, syn odmítal jet druhým atd… no a pak jsem byla ráda, že jsme dojeli do porodnice včas.
Ja žádné urcite pocity před porodem neměla
měla jsem v tu dobu doma ročního prcka, takže jsem kmitala jako jindy. A druhý porod se mi rozjížděl celý den, takže u mě rychlejší nebyl. Od rána, cca 7 hodin jsem začínala mit kontrakce po půl hodce, večer v 7 uz byli po 5 minutách. Porodila jsem až hodinu po půlnoci.
A to jsme ještě jeli ve 20 hodin domu mhd, protože jsme byli celý den na návštěvě a auto jsme měli před barákem
Byla jsem celé těhotenství v pohodě i tento predporodni den a porod byl doslova ukázkový
hlavně žádné nervy ![]()
Já jsem byla v den porodu (39+2) ráno na kontrole a doktorka mi řekla, že se tam ještě nic nechystá a určitě se uvidíme ještě za týden
Ten den bylo ale něco jinak, byla jsem byla strašně unavená, ale tak zvláštně, ne že by se mi chtělo spát, jen jsem měla pocit, jako když chceš utíkat pod vodou
Postupně k večeru se to zlepšovalo, ulevilo se mi a pak v devět večer se ozvaly první kontrakce, za 12 hodin byla malá na světě ![]()
No já malého cítím docela dost dole. Cítím snad každé otočení hlavičky na čípku..
Tak snad do týdne porodím, protože už bych raději tlačila kočárek než tahala bříško..
Poslíčky už mám třetí den. Vždycky na pár hodin ustanou. Dnes večer se mi vraceli nevím po kolika minutách, ale pamatuju si že mě to vždycky trochu probralo.. No už aby to bylo. ![]()
Ahoj jsem 38 tt a pár dní mám pocit jako bych byla nemocná resp. jako by na mě něco lezlo. V noci nemůžu spát a přes den padám na ústa a usínám tvrdým těžkým spánkem, po kterém se cítím stále unavená. Mám problém se zvednout a cokoliv dělat, kupodivu ne z lenosti, ale z únavy. Nepřibrala jsem nějak moc, mám teď 62 kg na 162 cm. Bolí mě hlava, svaly a klouby. Doufám, že v takovém stavu nebudu rodit, protože mám pocit že bych to nezvládla a hlavně se necítím na péči o novorozence. Mám už 3-leťáka, který se zítra vrací od babičky. Měla jsem hodně plánů, co udělám a místo toho ležím a spím. Ani čtení dlouho půjčených knížek mě nezajímá. Ještě nedávno jsem byla nadšená u žehlení bodýček a nakupování miminkovských věcí, teď mě nic nezajímá. Mám pocit prázdnoty až možná deprese. Nemám ani chuť k jídlu. Pořád čekám na pověstný příval energie při hnízdění a nic, je to horší. Máte to někdo podobně?
@Anonymní píše:
Ahoj jsem 38 tt a pár dní mám pocit jako bych byla nemocná resp. jako by na mě něco lezlo. V noci nemůžu spát a přes den padám na ústa a usínám tvrdým těžkým spánkem, po kterém se cítím stále unavená. Mám problém se zvednout a cokoliv dělat, kupodivu ne z lenosti, ale z únavy. Nepřibrala jsem nějak moc, mám teď 62 kg na 162 cm. Bolí mě hlava, svaly a klouby. Doufám, že v takovém stavu nebudu rodit, protože mám pocit že bych to nezvládla a hlavně se necítím na péči o novorozence. Mám už 3-leťáka, který se zítra vrací od babičky. Měla jsem hodně plánů, co udělám a místo toho ležím a spím. Ani čtení dlouho půjčených knížek mě nezajímá. Ještě nedávno jsem byla nadšená u žehlení bodýček a nakupování miminkovských věcí, teď mě nic nezajímá. Mám pocit prázdnoty až možná deprese. Nemám ani chuť k jídlu. Pořád čekám na pověstný příval energie při hnízdění a nic, je to horší. Máte to někdo podobně?
A nechybí ti železo?
Jinak já to měla velmi podobně. Strašně jsem se těšila až budu doma a budu si moct všechno nachystat a budu mít čas číst všechny ty knížky co jsem si koupila. A místo toho jsem byla ráda, že se vymamlasím z postele. Ono to tělo už je prostě vyčerpané a s břichem je náročnější existovat. Ale nechala bych si zkontrolovat to železo, na konci chybí celkem často a jsou z toho podobné stavy.
@Anonymní píše:
Skoro jo. V noci blbě spím, dospavam přes den, protože starší je na prázdninách. Kdyby byl doma, tak padám na hubu. Všechno mě bolí, ale na porod to zatím nevypadá, jsem 39+1. Hnízdění už jsem si prožila, grauntovala a zehlila a cidila jsem minulý týden. Takže nemám žádné výčitky a když to jde, tak se válím ![]()
Ano, já to tak mám taky. Musim se hoooodně přemlouvat abych vylezla z postele a udělala alespoň základní úklid. Přitom si vždycky večer plánuju co všechno budu dělat druhý den když teď nejsou taková horka… no a neudělám nic.
Bolí mě záda, jsem jako přejetá, strašně mě bolí stydká kost a nic mě nebaví ![]()
@LilyJane Já třeba beru železo delší dobu po 2 tabletách denně kvůli anemii a tyhle stavy se tím nezlepšily
a to jsem doufala že to bude lepší. Ty tablety mi přidaly akorát další problémy - zácpu a pocit těžkosti v žaludku (ale na to jsem byla upozorněna už u doktorky)
Železo taky beru 2× denně, mám anemii už od nějakého 20. tt a ani se železem to není o moc lepší. Hodnoty stále mezi 80 - 90 (začínala jsem s nádhernou hodnotou 141 a doktorka si to vyloženě pochvalovala, že s takovou určitě nebudu mít anemii - a prdlačky). ![]()
Stydká kost mě bolí taky a k tomu kyčle, třísla… Břišní svaly jako bych včera dělala 200 sklapovaček. No zkrátka mám pocit, že se tam dole rozpadám
Dost mě bolí i pohyby miminka. Zdá se mi, že jsem teď celkově nějak vnímavější až přecitlivělá na bolest. To asi není dobrý výchozí stav před porodem. ![]()
Před týdnem jsme konečně definitivně vybrali jména (nevíme, jestli to bude kluk nebo holka), byla jsem jimi docela nadšená, mimi jsem oslovovala jejich kombinací a najednou mám pocit, že je všechno špatně. Přemýšlím, komu všemu se asi nebudou líbit a proč (normálně na názory okolí vůbec nedám a jsem tím pověstná). Prostě takové podivné psychické rozpoložení. A to normálně nic moc neprožívám, nejsem žádný hrotič. Teď jsem si přečetla v jedné své moudré knížce o laktační psychóze a mám pocit, že už se mi rozjíždí teď - před porodem ![]()
Po obědě a vyklizení jedné poličky si chci udělat malou procházku, snad mě to trošku vzpamatuje. Akorát jsem zjistila, že mi snad od včera skokově porostlo bříško, protože mě nějak tlačí kalhoty. A jiné - větší - nemám ![]()