Předčasný porod - 34. týden těhotentsví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2254
17.2.11 13:34

xxpetka dekuji za tuto diskuzi, od vcerejska jsem jak na trni co bude, byla jsem na kontrole a take se zacinam otvirat, ale asi to neni tak vazne jak u tebe, jelikoz jsem doma pouze s magneskem. Co me ale upoutalo naprosto shodny TP :-D
Me dr rekl, kdyz to vydrzim jeste 14 dni pak at se deje co se deje, vsechno uz bude v poradku, takze klid a vydrzet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
17.2.11 18:08
bonnie14 píše:
xxpetka dekuji za tuto diskuzi, od vcerejska jsem jak na trni co bude, byla jsem na kontrole a take se zacinam otvirat, ale asi to neni tak vazne jak u tebe, jelikoz jsem doma pouze s magneskem. Co me ale upoutalo naprosto shodny TP :-D
Me dr rekl, kdyz to vydrzim jeste 14 dni pak at se deje co se deje, vsechno uz bude v poradku, takze klid a vydrzet :kytka:

No super tak to mě těší stejný termín :-P No snad to bude v pohodě, musím pořád ležet. Přitom moje doktorka mi říkala, že vše je pořádku a v nemocnici zas že jsem otevřená asi na 1 prst. Tak si vyber 8-o komu věřit vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
17.2.11 18:13

ja mam vse v poradku, jen pri prohlidce hned prohlasil: tak to bude driv a cervix score skocilo z 0 na 3, jenze tady jsem se docetla, ze tim uz se lekari az tak moc neridi, tudiz ani nevim, podle ceho tak usoudil, kazdopadne vyplasena jsem dost jak kdybych mela rodit kazdym dnem :lol: snad mimisci jeste chvili vydrzi aby nam je hned nevzali, ja lezet nemusim, jen uz nesmim chodit na nakupy a vychazky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
17.2.11 19:16
bonnie14 píše:
ja mam vse v poradku, jen pri prohlidce hned prohlasil: tak to bude driv a cervix score skocilo z 0 na 3, jenze tady jsem se docetla, ze tim uz se lekari az tak moc neridi, tudiz ani nevim, podle ceho tak usoudil, kazdopadne vyplasena jsem dost jak kdybych mela rodit kazdym dnem :lol: snad mimisci jeste chvili vydrzi aby nam je hned nevzali, ja lezet nemusim, jen uz nesmim chodit na nakupy a vychazky

Tak to máš dobrý já mám strach jít i na wc :cry: prý raději ani nemám sedět. Jsem pěkně vyplašená. Za týden mě snad pustí domů, ale nevím, jak dokážu doma pořád ležet 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
17.2.11 19:29

asi jsem prehlidla, ze jsi v nemocnici.. tak se drzte, opravdu staci 14 dnu a uz to bude v pohode, miminko bude hotovy :kytka:
to ja se mam doma aspon na co vymlouvat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
27.2.11 15:19

Já rodila 29+5,praskla mi voda.Rodila jsem 72hodin,nakonec udělali císaře.Malej měl 1400g a 40cm.Po týdnu mě pustili domů,malej zůstal ještě 7týdnů,to bylo šílený,rodila jsem kvůli tak předčasnýmu porodu 80km od domova.Jezdili jsme za malým jednou týdně s mraženým mlíkem a jelikož v tý době(12/2009)byla v Hradci karanténa kvůli prasečí chřipce,tak manžel viděl malého až když jsme šli domů,po 7týdnech.Teď je malému 14měsíců,všechno dohnal a je naprosto zdravý.Ikdyž nejsem věřící,každý den děkuju bohu,že malý přežil a je zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.7.15 07:55

Hoj maminky, vetru se k vam s otazkou. V pondeli nastupuji do nem na kapacky magnezka. To budu 32+6. Dr slibuje, ze udrzuji do 34.tydne kuli plicim. Mam cs6 a otevrena na prst. Chtela bych znat vasi zkusenost. vazne nechavaji v nem jen do 34?mam doma maleho broucka, tak se mi od nej bude tezko odchazet.diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
8.12.16 07:59

Ahoj, včera na kontrole mi mudr sdělil ze mi hrozí předčasný porod. Cs 4 cipek měkký jak hadr, zkrácený a hlavička naléhá. Mám strach o miminko, přijde mi te je to moc brzy abych ve 34tt porodila. Jak by to miminko zvládlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
8.12.16 08:04

Já jsem porodila 35+1 tt a mám zdravého 3letého syna. :) Jen musel být 3 dny v inkubátoru, protože neudržel teplotu.Po týdnu jsme šli domů. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
8.12.16 08:10

@Jana.49 Porodila jsem 35+1 holcicku s vahou necele 2,5kg a 47cm. Dva dny pred porodem mi davaly kortikoidy aby ji dozraly plice a po porodu byla asi 10 dni v inkubatoru (byla pry nejspis mladsi tyden - mam 40denni cykly). Zadne obtize nebyly, ale cekalo nas preventivne obihani vice doktoru a cviceni Vojtovky. Narodila se v cervnu, byly hicy a nesmely jsme ven, nez mela alespon 3kg (z porodnice jsme odchazely a mela 2,2)..snad jsem pomohla, ale neboj, je to uz dobry tyden :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
8.12.16 08:25

Já jsem rodila 33+2 akutne pro abrubci plcenty, takze ani kortikoidy jsme nestihli a tim padem mel syn trochu potize s dychanim po porodu mel par dni kyslik a 12dni byl v inkubatoru. Vazil 1890g. Pokud by ti opravdu hrozil porod daji ti kortikoidy na dozrani plic a zvladnete to neboj se je to uz dobry tyden ;) drzim moc palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
8.12.16 09:12

Mladší dcera se narodila ve 34+5tt, kortikoidy mně píchli jen pár hodin před porodem. Měla 2 kg, v porodnici jsme byly 10 dní. Byla dost žravé dítě, takže není žádný střízlík narozdíl od svojí sestry.
Dcera je zdravá, až na časté infekce dýchacích cest od školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
8.12.16 09:14

Neboj!!! Tento týden už se dá. Já rodila druhé dítě podobně jako dámy přede mnou, 35tt, v inkubátoru týden, žádné kortikoidy nedostal (velmi rychlý císař a veeeelmi špatný výběr porodnice) ale všechno šlo. Byl maličký, byla jsem z toho nejvíc nesvá než z toho že je tak brzo. A to byl vlastně chlapák, 44 cm a 2760 g :D
Jediné co zkazilo vše bylo že se narodil s vrozenou vadou a strávili jsme další měsíce po nemocnicích ovšem to není nic k týdnu porodu ani péči při tom a poté.

Nech to na přírodě a pokud bude nejhůř a budeš mít pochybnosti tak to nech na doktorech, drtivá většina už jich ví co mají dělat ;)
nebojk se a těš se na uzlíček!!! Krásné svátky s ním přeju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
8.12.16 09:42

@Jana.49 První dítko 35+6, 2550g a 46cm, byl na pozorování v inkubátoru první den, ale všechny funkce normální, dýchal sám, krásně pil, nebylo třeba žádného zásahu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
8.12.16 10:20

@Jana.49 proto je nesmyslne vnitrni vysetreni akorat to stresuje a nemusi to nic znamenat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí