Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo, přístup nic moc, ale takové zkušenosti mam s lékaři celkové, ať je to kdekoliv. Každopádně, ve 3 měsíci jsem tu ležela na stejném oddělení týden s tím, že jsem nemohla dva dny nic sníst ani vypít aniž by to nešlo vše ven, takže totální dehydratace apod. Nasadili mi infuzi a kapačky a hodně mi pomohli. Tak jsem usoudila, že by to tu nemuselo být s léčbou tak moc špatný. Ale jinak jo, přístup určitých jedinců je tady opravdu perfektní.
@Anxie no, příště bych asi volila ten Hradec. Ono na nepříjemného člověka narazíš skoro všude. Ale tohle je docela dost…
@Anxie píše: Více
Zase ležet tam, kde jsi už ležela má taky něco do sebe ![]()
Právě. Sice přístup mají zvláštní, ale už mě znají a ví jaké jsem měla a mám problémy, když vlastně chodím se vším jen sem. Ležela jsem tu už párkrát před těhotenstvím i a tak no.
Prosím, jak je možné, že doma normálně funguju a čípek mám x týdnů pořád cca 20 a ležím chvíli v nemocnici a už mi řeknou, že se mi zkrátil na 16 a z jiné strany ji to ukázalo 13 dokonce. Žádné příznaky nemám, veškeré výsledky, kultivace atd jsou naprosto v pořádku. Tak mi teď hrozí, že budu převezena do Budějovic, že můžu do týdne porodit.
To ti přece nikdo neřekne. Nějaká děložní aktivita? Tvrdne ti břicho? Stěr na přítomnost fetálního fibronektinu v pochvě dělali? Zahájila se indukce plicní zralosti plodu?
S čípkem 20 jsi neměla normálně fungovat, ale ležet. Ono to pak postupuje bohužel celkem rychle.
Mě nic nebolelo, neměla jsem žádné příznaky a úplně ležet 24/7 v posteli to prostě nejde, takže jsme fungovala normálně, ale v klidovém rozumu samozřejmě. Zahájili to, že mi budou dávat železo a něco na plíce malýmu toť vše. V pátek že mi udělají opět vyšetření a pokud se zkrátí zase na 10 a min, tak mě převezou do Budějovic na porod. Dělali mi výtěry, kultivace atd a všechno výsledky mam prý naprosto v pořádku, že sama doktorka ani neví, proč se mi o tolik zkrátil za 3 dny
To na plíce je právě ona indukce plicní zralosti plodu. Kdyby šel ven, usnadní mu to start. A co ta děloha, tvrdne ti břicho, pociťuješ nějaké bolesti nebo podobně?
Břicho mi tvrdne, hlavně v noci..dělají mi dvakrát denně natáčení dělohy, ale tam je prý taky všechno naprosto v pořádku
@Anxie píše: VíceČili tam nějaká děložní aktivita je, ta může pochopitelně působit změny čípku. Ono se vlastně nic moc dělat nedá, důležité je, aby co nejlépe připravili dítě, pokud se teď nenarodí, kortikoidy mu neublíží. Držím pěsti.
Prosím, ještě otevřu konverzaci. Co mi dávají magnézium a teď už i to železo, tak se mi dneska výrazně snížila aktivita malýho. Pořád se hýbal a byl hrozně akční, převážně v noci. Od včerejšího večera nic, sem tam nepatrný náznak pohybu, ale výrazný snížení. Prý je to těmi léky. Ale srdíčko má v pořádku, stále stejně silné. Vaše názory?
Tak snížená aktivita je vždy důvod k tomu být obezřetný. Ale ty jsi v nemocnici a kontrolují tě. Takže bych byla v klidu
Kdyby se ti přece jen něco nezdálo, promluv s někým v nemocnici, ať tě třeba kontrolují víc, nebo ať si s tebou promluví přímo lékař a pořádně ti to vysvětlí. Ale asi bych byla fakt v klidu, když jsi pod dohledem. Oni ví, co dělají.