Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To druhy misto na spani ma byt jen pro navstevy? Proste na prilezitostne prespani? Ja osobne bych tedy vyhodila i tu velikou vestavenou skrin a i ty ostatni policky vedle.
Suplik pod posteli je super, taky jsme meli. Asi bych se k tomu priklonila vic nez k rozkladacimu gauci. A co misto gauce treba sedaci pytel nebo nejaky pohodlny kreslo? Pokoj je malej, ale mohlo by to byt utulny, tak bych se snazila dat min nabytku. At je to vzdusnejsi. A policka misto nocniho stolku je fajn napad. Pripadne se delaji i zadni „cela“ k posteli s polickama na boku - za hlavou je pak odkladaci plocha pres celou sirku postele. Urcite mrkni na ikeu, da se tam kde co poskladat.
Kamarád to má udělaný tak, že má spaní nahoře (podle výšky podkroví, kam by to šlo, aby se dalo na postel sednout a pod tím měl menší rozkládací gauč, na kterým se dalo v případě potřeby přespat.
V tomto stylu:

@Mar__tanka1983 píše:
Kamarád to má udělaný tak, že má spaní nahoře (podle výšky podkroví, kam by to šlo, aby se dalo na postel sednout a pod tím měl menší rozkládací gauč, na kterým se dalo v případě potřeby přespat.
V tomto stylu:
To u nás bohužel nejde, ten kosaný strop a stěny jsou nízko. A navíc ona chce spát dole, na té horní nespí.
@lany2 Dávat pryč vestavěný nábytek určitě nechceme, je tam uvnitř fakt hodně místa. Nový by musel být opět na míru, všude jsou šikminy a to nedává smysl.
Postel na pro návštěvy přesně tak.
Pytel jsem chvíli zvažovala, ale zatím jsem ho škrtla, nepřijde mi to moc zajímavá věc.
Křeslo asi taky ne, zbytečně malé.
V Ikei tak max.ty poličky, postele jsou tam nekvalitní. A to co chci ani nemají.
@jenny.fields píše:
Budu na jaře předělávat skoro desetileté dceři pokojíček, který má od dvou let. Jde hlavně o postel, protože skříně jsou vestavěné (bývalý obývací pokoj), takže tam jedině vyměnit úchytky. Problém je, že je to podkroví a kosené stěny.Na fotkách je stav dnes. Do loňska to byl pokoj obou dcer, takže zvýšená postel a nižší postel. To půjde pryč, je to rozvrzané. Plus se vymaluje a vymění koberec.
Nad čím špekuluji, je jak udělat to spaní respektive celou tu odpočinkovou část. Dcera tam chce kromě postele i nějaký gauč(ík). A já chci, aby tam v nějaké podobě byly dvě místa na spaní.
Takže jedna možnost je postel s vytahovacím druhým lůžkem (a šuplíky), má ji i mladší ve svém pokoji (https://www. maxmax. cz/detska-postel-s-vysuvnou-pristylkou-z…) a k ní gauč (max šířka 120+56cm=176 cm).
Druhá možnost je postel jen se šuplíky, tedy nižší a k ní rozkládací gauč. Ten ale pak může mít jen šířku 120 cm, aby nezasahoval za skříň (idea je, že gauč doleva, postel doprava).
Problémem jsou totiž rozměry. Postel dole má délku 210 cm, nová by měla jistě přibližně stejně. Ta rovná část zdi vpravo než začnu úhel má výšku 90cm. Od postele ke skříni pak zbývá 120 cm. A za skříní 64 cm mínus osm, to je ten výkus, co je vidět vzadu vlevo na fotce. Hloubka možného gauče je 98 cm.
Další věc, pokud to bude ten zkrácený gauč, tak co dát do toho 60cm výklenku.
Napadá Vás k tomu něco? Jak to udělat, případně konkrétní tipy na nábytek. Nějak se nedokážu odpíchnout. Zvažuji i bytovou architektku.
Nehledě na to, že nikde není místo na noční stolek, ale ten by se dal řešit poličkou na zdi.
Ahoj.
Mohla bych poprosit o foto, co je pod tím oknem u postele a též info, jestli si ochotná to místo měnit. Díky. ![]()
@tininas píše:
Ahoj.Mohla bych poprosit o foto, co je pod tím oknem u postele a též info, jestli si ochotná to místo měnit. Díky.
Teď nejsem doma, ale pod tím oknem je psací stůl.
Měnit-no dávat psací stůl, aby dítě koukalo do zdi, to se mi moc nechce. A je tam topení, takže se nemůže zastavit ničím neprodyšným.
Co máš na mysli?
@jenny.fields píše:
Teď nejsem doma, ale pod tím oknem je psací stůl.
Měnit-no dávat psací stůl, aby dítě koukalo do zdi, to se mi moc nechce. A je tam topení, takže se nemůže zastavit ničím neprodyšným.
Co máš na mysli?
Ahoj.
Chápu. Myslela jsem si to a tedy s tím psacím stolem pod oknem bych nehýbala. Učení a přirozené světlo je základ.
Tak tady je můj návrh:
Za skříň bych dala truhlu, dříve se tomu říkalo peřináč
. No ale důležité je, aby lícovala - to samozřejmě záleží na přeměření (předpokládám hloubku 45 či 60).
Z druhé strany (kde je okno), bych dala postel - klasickou - 200 cm na délku.
No a do zbytku prostoru (tzn. mezi peřináč a postel) bych nechala (protože ty rozměry přece jen budou nestandardní ) krásný gauč(ík) na míru pro dceru. A nejlépe ho pak vyzdobit polštáři apod. dle jejího vkusu.
@tininas Díky, teď jsem to vyfotila, ale je to kvůli tomu světlu.
Truhlu myslíš něco takového? https://www.moebelix.cz/…001931025805?…
s výklopem nahoru?
Gauč na míru? To někdo dělá?
@tininas Jinak tou klasickou postelí myslíš tu, co jsem tam dávala s tím vytahovacím dvoujlůžkem?
Ten prostor na ten gauč, pokud by truhla lícovala více méně se skříní, by byl 120 cm.
Něco takového myslíš? https://www.sofareal.cz/…kreslo-miami
@pannda píše:
https://m.ikea.com/…pr/09129942/
Na tu jsem dneska koukala a uložila si ji, ale vlastně by mi to pak přišlo jako dvě postele vedle sebe ![]()
@jenny.fields píše:
Na tu jsem dneska koukala a uložila si ji, ale vlastně by mi to pak přišlo jako dvě postele vedle sebe
Ale tahle jestli myslíš jako gauč, se tam nevejde.
@jenny.fields píše:
Ale tahle jestli myslíš jako gauč, se tam nevejde.
Myslela jsem postel i gauč v jednom. Je i roztahovací postel, pro případ další osoby. Máme na chatě, spaní super a jako pohovka taky …být tebou, postel a ještě gauč bych do toho pokoje necpala
@pannda píše:
Myslela jsem postel i gauč v jednom. Je i roztahovací postel, pro případ další osoby. Máme na chatě, spaní super a jako pohovka taky …být tebou, postel a ještě gauč bych do toho pokoje necpala
To ne, gauč a postel v jednom fakt nechci. Aby se válela na posteli přes den a na noc někam shazovala polštáře.
Ona prostě chce gauč(nebo tak něco, zvažovala jsem i nějaký válecí pytel), chce pokoj, který bude už trochu vypadat jako pro velkou holku.
@jenny.fields píše:
@tininas Jinak tou klasickou postelí myslíš tu, co jsem tam dávala s tím vytahovacím dvoujlůžkem?Ten prostor na ten gauč, pokud by truhla lícovala více méně se skříní, by byl 120 cm.
Něco takového myslíš? https://www.sofareal.cz/…kreslo-miami
Ahoj.
Ano, s tou truhlou ses trefila. Je krásná, ale dle mého mínění nemusí být až tak hezká, protože ji stejně nikdo neuvidí.
Hlavně aby měla výklopné víko. ![]()
Taky je moc pěkná ta postel, kterou sis vybrala. Pokud se do pokojíčku dcery vejde postel, které nic nebude bránit ve vytahování přídavné lůžku a samozřejmě bude využité, tak super. ![]()
Jinak vím, že truhláři/stoláři dělají tzv. „pódia“, což jsou prakticky korpusy ze dřeva. Ty se pak nechají na čalounit a používají se na spaní nebo pohovky. ![]()