Predilekce hlavičky - Vojtova metoda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lizzi
2.5.15 11:19

@pampalin cvicime ten prvni, ten druhy jsem cvicila s prvim synem, ale tam muze byt vice modifikaci..

• Citovat
  • Upravit
16557
2.5.15 11:22

Malej mi taky preferoval hlavičku na jednustranu-na levou a měl predilekci, špatně pás koníčky. Na vojtovce jsme byli asi 2×, pak jsme cvičili chvilinku doma, ale jen do doby než jsem se synem musela do nemocnice, pak byl po atb. měl očkování…už jsme se k cvičení nedostali a dnes mu je 19 měs. a je to úplně normální zdravej kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
2.5.15 11:24

@mahdalka Tý brďo, kéž by i nám se to srovnalo. Super, že jste se takhle z toho „vylízali“. Hodně zdravíčka malému!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.5.15 11:25

@pampalin ano, cvičili jsme asi i oba cviky. Cvičili jsme 4 měsíce a dobrý. My tam pak řešili i další přidružené problémy.

• Citovat
  • Upravit
4336
2.5.15 11:26

@Lizzi A mohla bys mi ten cvik popsat, jak správně provádět, hlavně, jak má reagovat mimi a na co ten cvik vlastně je. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
2.5.15 11:26

@Billi A pamatuješ si, co má prcek dělat, jak správně provádět a k čemu cvik je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
2.5.15 11:31

@pampalin :hug: Děkujem..
No já nevím jestli nás tam mudra neposlala zbytečně :nevim: protože jsme šli na 3 měs. prohlídku a byl tam záskok. Malej se na bříšku rozplác, nechtěla se mu zvedat hlavička, tak nás hned poslala na vojtovku 8o Já to probírala s naší dětskou a ta mi řekla, že ona by malýho nikam neposlala, ale ať to pro něj udělám a cvičím, když mám čas. Přišlo mi to nesmyslný a zbytečný, malej se jak rost naučil používat obě strany, spinkal s hlavičkou napravo i nalevo a krásně se vyvýjel - ve 4 měs. se začal otáčet na bříško. Takže já netrápila sebe ani jeho a kluk je zdravej, lítá jak poděs a hlavičku má krásně kulatou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.5.15 11:36

@pampalin první cvik je k tomu, aby se posílily svaly na krku, když to je správně, tak by dítě mělo zvednou hlavičku z podložky. Mělo by se držet za ramínko, mně vždycky říkala, abych do té polohy překulila z bříška, aby měl správné postavení dolní ruky.
Ten druhý mi připomíná cvik na podporu lezení, měl by být na posílení svalů na ruce. Ale ten jsme měli jen chvíli, tak si ho už moc nepamatuju, asi po 2 týdnech jsme pak končili a přestali cvičit.

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
2.5.15 11:40

@pampalin je to cvik na reflexni otaceni, posileni briska a koncetin. horni nozicka by mela nakracovat a spodni ruka rozevirat pesticku a dlan se tocit k podlozce. vsechny cviky vojtovky se upravuji konkretnimu diteti, takze s provedenim neporadim.. my dostali tento cvik kvuli nestabilite na brisku a posilenibriska.. puvodne mel syn cvicit ten druhy cvik, ale neslo to, tak dostal tento

• Citovat
  • Upravit
4336
2.5.15 11:46

@Lizzi Takže máme 2 cviky na jedno a totéž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
2.5.15 11:58

@Lizzi A na tom boku ji mám zajistit jak? Dost mi z toho boku „utíká“, stáčí se doopředu. Mám mít její zádíčka opřená o sebe? Tu spodní ručičku prý mám mít do pravého úhlu k tělu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.5.15 12:17

Lezi na boku, spodni ruka do praveho uhlu, jistis ji tak, zê ji prost dris, mela by mit zada rovna. cvik konci prekulenim na brisko a spravnou fixaci paseni konicku.
cim vic zon se aktivuje pri jednotlivh cvicich, ti lepe to pak funguje :-)

• Citovat
  • Upravit
4336
2.5.15 12:24

@Lizzi Já nevím, proč mi tohle rhc neřekne. Tam si to prostě zkusím, ona mi dá ruce tak, jak mít mám, ale mě třeba nenapadnou žádný otázky, pak doma čučím jako tele. Chtěla jsem si to cvičení vždycky natočit, ale to mi nedovolila. A když jí napíšu e-mail, tak mi neodpoví.
Jak jí mám udržet ta záda v rovině? A to, že by se pak měla překulit na bříško, to mi taky neřekla. Ach jo, já se na to fakt vykašlu. A to je prej tak strašně dobrá. Možná je a já jsem holt extra blbá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.5.15 12:46

@pampalin ti je teda divné, že si to nemůžeš natočit.. spodní ruka je v úhlu 90stupnu od těla, narovnaná, jednou rukou držíš přes ramínko, vepředu fixuješ jen bodově a vzadu aktivuješ zónu, která prochází za lopatkou, takže palcem se jakoby zahákneš za lopatku a tlačíš jakoby směrem 45stupnu od té spodní ručičky směrem k hlavičce. ručičky by se neměly dotýkat.
druhou rukou aktivuješ zónu na kyčli. držíš kyčel tak, že máš palec své ruky zároveň s ostatními prsty a zahákneš se mu jakoby za kyčel vpředu. nedotýkat se zad, nikde na zádech netlačit, proto máš ten palec podél ukazováčku. A jak ho takhle držíš na těch dvou místech, tak ho jakoby „ždímeš“ kyčel k sobě, ramínko od sebe. Musí být narovnaný, nesmí se mu dělat varhánky z kůže na boku (nesmí být zkroucený) a zároveň ho tlačíš k podložce.
Měl by nakračovat horní nožičkou, spodní ruka se otevírá z pěstičky a dlaň směřuje k podložce. hlavička se odlepuje od podložky.
Toto je ale náš návod, co mi dala naše terapeutka, možná ta vaše má ten cvik trochu modifikovaný..
jde o cvik reflexního otáčení, posílení bříška, končetin a krku

• Citovat
  • Upravit
4336
2.5.15 12:50

@Lizzi Fakt jsem magor. Nemáš to náhodou vyfocené, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí