Rady pro kojící maminku :)

1044
22.2.15 11:30

Rady pro kojící maminku :)

Ahojky :) Mám čerstvě narozeného chlapečka a zítra chci jet do lékarny koupit nějaké čaje. Někdo říkal, že je čaj, který když piju tak malej pak nemá bolení a prdíky. Nevíte jak se jmenuje? A jaké další čaje byste doporučily? A chci mít doma pro jistotu něco, když by dostal horečku, je něco takového co už se může užívat takhle brzy? A kdy jste vyjely na první vycházku v kočárku? Omlouvám se za tolik otázek, to víte prvorodička ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6590
22.2.15 11:34

@japeruska Fenyklový :) Na horečku číky do zadečku. A první vycházka 2 dny po připjezdu z porodky, ale to byl krásný podzim. Ale i śv takové zimě bych šla ( do nějakých -2 stupňů), zababušila do dek, fusaku, čerstvý vzduch je pro miminko to nejlepší :)

Příspěvek upraven 22.02.15 v 11:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
22.2.15 11:36

Nejvic mi chutnal caj od Weledy. Jinak se to jmenuje caj pro kojici. Na horecku mozna cipky, ale zeptej se v lekarne. Teplotu bych resila az kolem 39. Prvni vy hazku jak uznas za vhodne a podle pocasi, klidne hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
22.2.15 11:36

Fenyklový čaj, někde dělají fenyklový smíchaný s anýzem a kmínem. Tnekrát jsem si kupovala i čaje pro kojící matky, potřebovalajsem hodně pít, tak jsem denně střídala třeba pět druhů čajů. A na procházce s kočárkem jsme byli venku hned druhý den po návratu z porodnice, já i dítě jsme byli v pořádku, venku pěkně, dítě v kočárku v pohodě, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
22.2.15 11:47

Tak jak říkají holky. Já jsem měla taky Čaj pro kojící matky. Koupíš ho všude. Já ho asi v 2.měsíci vysadila, protože mi nepomáhal a malej byl pořád nafouklej. Po vysazení vše v pořádku. Tak nevím…snaž se hodně pít, podporuje to hodně tvorbu mlíčka. Hlavně né perlivé věci a bylinkové čaje.

Na procházce hned druhý den.
Na horečku věci jsem řešila až u prvního očkování.
Kdyby si chtěla cokoli poradit, tak napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
22.2.15 11:49

Můj šéf mi říkal, že dětem dával dětem, když měli bolení, vývar z kmínu. 3 kmínky zalil 50ml uvařené vody, nechal trošku vychoadnout a po lžičkách dával. Ale po fenyklovém se vždy hezky vyprděl, každopádně nejlepší byla rektální rourka. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
22.2.15 11:49

Děkuji moc :) Mám hlavu plnou myšlenek a nechci nic zanedbat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
22.2.15 11:51

Já mám totiž strašně hodné miminko, je mu necelý týden a VŮBEC nepláče. Maximálně si zamrčí u přebalování, ale to je vše. Hlavně pořád spinká, tak si říkám, jestli je to v pořádku… A mlíčka mám strašně moc, prsa mě bolí :,( Může se stát, že by se mi v prsách mlíko zkazilo? Já mám doma jen ruční odsávačku a mě to prostě nejde :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
22.2.15 11:52
@japeruska píše:
Ahojky :) Mám čerstvě narozeného chlapečka a zítra chci jet do lékarny koupit nějaké čaje. Někdo říkal, že je čaj, který když piju tak malej pak nemá bolení a prdíky. Nevíte jak se jmenuje? A jaké další čaje byste doporučily? A chci mít doma pro jistotu něco, když by dostal horečku, je něco takového co už se může užívat takhle brzy? A kdy jste vyjely na první vycházku v kočárku? Omlouvám se za tolik otázek, to víte prvorodička ;)

Fenylk, anýz a kmín - piju já a jde to do mlíka pro malou.
na procházku jsem vyrazila, když měla 6 dní - k pediatrovi.
Ale pak až ve 14 dnech, až přestaly bolet stehy.

Na horečku teda mám čipky paralen pro děti, čaje ne.
ale dobrý je čaj s echinaceou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
22.2.15 11:52

Ja piju letos peo kojici matky a do toho jeste pytlik fenykloveho. A dobry, popijim, uz pres pet mesicu. Nekdy dam obmenu, ze tam dam jeste ovocny do konve, at nemam porad jednu chut

Příspěvek upraven 22.02.15 v 11:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
22.2.15 11:53
@japeruska píše:
Já mám totiž strašně hodné miminko, je mu necelý týden a VŮBEC nepláče. Maximálně si zamrčí u přebalování, ale to je vše. Hlavně pořád spinká, tak si říkám, jestli je to v pořádku… A mlíčka mám strašně moc, prsa mě bolí :,( Může se stát, že by se mi v prsách mlíko zkazilo? Já mám doma jen ruční odsávačku a mě to prostě nejde :zed:

Malá mi začala plakat až teď, je jí 26 dní. A první 2 týdny taky skoro furt spala, to je dobře, odpočívej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
22.2.15 11:58

@japeruska To je v pořádku, že tak spinká. Je to úplně normální.
S těma prsama je nebezpečí zánětu, ale ze začátku jsou vždy hodně nalitá, ono se to uvolní časem. Já jsem s odsávačkou ruční taky na začátku bojovala. Musíš přijít na to jak a potom to jde samo. Hlavně odpočívej, to je nejdůležitější!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
22.2.15 11:59
@japeruska píše:
Já mám totiž strašně hodné miminko, je mu necelý týden a VŮBEC nepláče. Maximálně si zamrčí u přebalování, ale to je vše. Hlavně pořád spinká, tak si říkám, jestli je to v pořádku… A mlíčka mám strašně moc, prsa mě bolí :,( Může se stát, že by se mi v prsách mlíko zkazilo? Já mám doma jen ruční odsávačku a mě to prostě nejde :zed:

Taky mi druhorozena neplakala snad az do 4mesice. Mliko se ti zkazit nemuze. A rucni odsavacka mi taky nefungovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
22.2.15 12:00
@pikola píše:
Nejvic mi chutnal caj od Weledy. Jinak se to jmenuje caj pro kojici. Na horecku mozna cipky, ale zeptej se v lekarne. Teplotu bych resila az kolem 39. Prvni vy hazku jak uznas za vhodne a podle pocasi, klidne hned.

U novorozence bych tedy na 39 nečekala, to si dovolím u mých předškolních dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
22.2.15 12:20

@japeruska pokud nemá prdíky, tak čaje nemusíš řešit… ale do zásoby něco koupit nevadí… a kojočaj bych nepila, když máš nalitá prsa, bude se ti pak dělat více mlíka.
Co s prsama - dej si teplou sprchu, ať se nahřejí, nakoj mimi a pak tou ruční odsávačkou zkus odsát - nahřáté a odkojení by to mohlo jít. Nebo se nauč ruční odstříkání ve vaně -
https://www.youtube.com/watch?… cca ve 2min. videa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí