Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Luciii25 píše:
Díky za názory, všech, ale ve vší slušnosti, urážet se snad nemusíme ne? já se slušně ptám na nějakou variantu, zda existuje smlouva, né aby mě tu někdo soudil, a dělal ze mě pitomečka, že si ho chci brát. to nepotřebuju vědět.. to vím sama, že to asi není moudré..ale jak tu někdo psal, žijeme spolu, můžou tedy přijít i tak k nám domů.. jen chc vědět zda se dá právně ochránit, a věty typu, že jsme se hledali, až sme se našli, pardon, tak mám dluhy no a co.. to je snad moje věc ne? některé z vás nechápu..
jenže dokud nejste manželé, tak za jeho dluhy neodpovídáš. Pokud si ho vezmeš, vyfásneš to naplno, tzn on nemusí platit nic, exekuci můžeš na sebe mít klidně jen Ty. Fakt nevim, proč Ti to nedojde.. máš chránit svoje dítě, né nějakýho troubu, co si myslí, že když se bude „schovávat“, tak ty dluhy udělají pink a zmizí..
ale má to chlapec dobře vymyšlené, on je totiž převede na Tebe a bude mít klid. Pak zmizí a Ty budeš platit do konce života.. užij si to.. ![]()
@martina.se jj poučení pro příště, neručit ani partnerovi, se kterým jsem 5 let. Po 5,5letech jsme se rozešli, rok po rozchodu přišla první exekuce. A už přes rok to za něj splácím bez vidiny toho, že bych ty peníze někdy dostala zpět.
@páájaa2 píše:
Vzít si někoho, kdo cíleně nechce řešit svoje finanční závazky, je podle mě cesta do pekela.
Jo no… ![]()
@Luciii25 píše:
Díky za názory, všech, ale ve vší slušnosti, urážet se snad nemusíme ne? já se slušně ptám na nějakou variantu, zda existuje smlouva, né aby mě tu někdo soudil, a dělal ze mě pitomečka, že si ho chci brát. to nepotřebuju vědět.. to vím sama, že to asi není moudré..ale jak tu někdo psal, žijeme spolu, můžou tedy přijít i tak k nám domů.. jen chc vědět zda se dá právně ochránit, a věty typu, že jsme se hledali, až sme se našli, pardon, tak mám dluhy no a co.. to je snad moje věc ne? některé z vás nechápu..
možná, kdybys nám vysvětlila, proč si ho teda chceš brát, bysme to pochopily… ![]()
neím, neberou se i lidé bez dluhů protože to považují za zbytečné… a vy dva nemáte skoro ani na jídlo ale na svatbu, to se peníze najdou… snažíme se ti jen otevřít oči, protže tohle sakra smrdí… to to nevidíš? dyt i z toho cos napsala (dluhy neřeší, děla vše pro to aby ho nenašli,…) je vidět, že je to budižkničemu
@Luciii25 píše:
Tak v tom případě hodně štěstí na společné cestě životem ![]()
@Luciii25 píše:
@berry4 nesuď mě když mě neznáš!
já tě nesoudím, jen ti otevírám oči.
Apropos- proč nejprve neřekneš tomu svému muži, že si ho vezmeš, ale až s jeho čistým štítem? Proč si zaděláváš vidinou sńatku na problémy?
@berry4 no asi soudíš když víš s kým mám dítě, jak to s ním dopadlo atd.. asi mě znáš a víš o mě vše
@Luciii25 píše:
nikdo ti dluhy nevyčítá, spíš tady všechny udivuje, že chceš spojit svůj život a život svého dítěte s někým kdo evidentně není absolutně vhodný pro život. To je prostě neprosto nepochpitelné. Není ti snad 17, měla by jsi začít trochu přemýšlet víc dopředu ![]()
@Luciii25 píše:
Ahoj holky, zajímá mne, kdo z vás má zkušenosti s předmanželskou smlouvou a zda vůbec existuje ochrana proti dluhům před manželstvím? Za 3 měsíce se vdávám, a bohužel můj nastávající má dluhy, neřeší je a dělá vše proto, aby na něj nikdo nemohl, nicméně podle nového zákoníku, jeho dluhy pak spadají na mě.. já sama jsem v insolvenci kvůli svojí blbosti, a nechci se z toho vyhrabat a nabalit na sebe další.. Mám malou dcerku, neumím si představit, že mi obsadí účet s výplatou nebo nedej bože zazvoní exekutor u našeho bytu.. díky za vaše názory, nicméně prosím, nepiště mi, že si ho brát nemámto náš problém stejně nevyřeší..díky a hezký den
Podle mě ten chlapec nemá problém s dluhy, má problém s tím, že je to křivák. A že si ho bereš, něco vypovídá o Tobě.
No nic, konstruktivně. Chce to zajít k notáři, sepsat dohodu o zúžení společného jmění (tedy v kostce - že co vyděláš/dostaneš po svatbě, bude Tvoje, a ne vaše společné), sepsat, jaký majetek si do manželství přinášíte (abys měla papír, že byt, pračka, lednička atd. jsou Tvoje) a vše nakupovat na Tebe (internet, záručák, faktura) a ke všemu mít doklady; kdyby přišel exekutor, ať můžeš doložit, že vše je Tvoje. Pokud budeš mít doma hotovost, mít doklad z bankomatu, kde a kdy jsi to vybrala ze svého účtu. A tak dále.
A musíš počítat s tím, že může přijít kdykoli kdokoli.
A modlit se, aby to byl jen exekutor, a ne nějaký vymahač, který chytí pod krkem Tvoje dítě, aby dostal svoje prachy.
EDIT: Tady jsem k tomu našla článek. Ale je teda určenej pro odpovědnýho nastávajícího, a ne takovýho ha.zla, jako je Tvůj budoucí. http://www.rozhlas.cz/…uvu--1453980
Příspěvek upraven 12.02.15 v 13:26
Na druhou stranu, když to tady máš potřebu řešit, tak mu asi sama zase tak moc nevěříš co? ![]()
věř tomu, že si ho exekutoři najdou, ať je kde je, ať má pobyt tam nebo tam…tady imrvére hledají třeba exekutoři bývalou partnera nikdy jí nepomohlo stěhování sem a tam…ale upřímně, jsi fakt nezoodpovědná…ty máš svojí otázku dluhů vyřešenou, což je dobře…on má taky možnost zažádat si o insolvenci, proč to neudělá, proč se problému nepostaví čelem a neřeší ho, jak to pak bude v tom manželství vypadat…navíc tím ohrožuješ i malou, on ti pak vezme čápa a všechno padne na tebe!!! Pokud se chcete mermomocí brát…tak bych mu řekla, ano, já si tě vezmu, ale až budeš mít nějakým způsobem vyřešené ty dluhy, třeba zmíněnou insolvencí…dřív ne. Tečka.
@svituska ano,jsem si právě vědoma toho, co nastane, pokud se vezmeme, proto se ptám na varianty jak to jde právnicky ošetřit.
@Luciii25 píše:
Bohužel toho nechápeš víc. Ti lidé ti takhle neradí proto, že by tě nenáviděli. Proč by to dělali, vždyť tě ani neznají. Až ti to jednou dojde, uvidíš, že měli pravdu. NEVIDÍŠ, ŽE TI STEJNĚ RADÍ VŠICHNI? To už by ti mělo něco signalizovat.