Přední zuby a úlomek

Anonymní
16.4.20 10:19

Přední zuby a ulomek

Ahoj prosím potřebuju poradit… Po porodu se mi hrozně zničili zuby… Teď jsem si poslední měsíc všimla že se mi udělal u mezi skusu navrchu bílý flek který se pak ulomil takže se mi ulomil zub a dneska jsem si to všimla i vedle na zubů…
Zubaře řeším Čistím pravidelně i 4 krát denně… Ústní vodu používám…
Mezizubní kartáčky a nitě taky…
A ten zub chce asi s ulomením pokračovat furt je tam bílý flek… :/
Zubařka mi sama odřekla až skončí karanténa… Vzhledem k tomu že to není akutní…
A teď by mě zajímalo co s tým až predejdu dalšímu ulomení? Něco z lékárny? Nějaká rada zkušenosti??
Děkuju…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4523
16.4.20 10:34

Tak se mi teď jeden zub pokouší o sebevraždu, ale zubarka všechny termíny ruší. Jak to není akutní, tak smůla. Používám elmex gel, je na mineralizaci skloviny. Ale je potřeba dlouhodobě užívání. Ten jeden zub ti to už téměř jistě nespraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.20 10:46

@chaela vyzkouším… Ale to ne že by to byla půlka pryč to vypadá jak kdyby to bylo nastipnute v takovém rozsahu to je je to malinké ale vidět to je

• Citovat
  • Upravit
2414
16.4.20 10:58

Na soukrome klinice ti zub dostavi i v teto dobe, jinak si myslim ze nicim na trhu uz zub nezachranis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
16.4.20 11:10

Mě se to takhle začalo ulamovat před asi 6 letma - není to tak akutní, jak to vypadá ;) vždycky se to ulamuje jen do určité části a tam seto zastaví (aspoň u mě) - nic jsem na to nikdy nebrala a stačí to pak nechat vyplnit a musím říct, že ty, co mám už vyplněné, normálně drží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
16.4.20 16:23

Bílé fleky na zubech se dělají když je
demineralizovaná sklovina, je to vlastně začínající kaz. Pomůže lépe čistit a používat už zmiňovaný Elmex gel. Ale to se zas málokdy dělá na hranách zubů. A nebo se prostě „jen“ kousek zubu ulomil, taky to na jedné jedničce mám. Akutní to není ani v jednom případě, nemusíš se bát, že by se ti postupně ulámala půlka zubu :lol: Zubařka ti to pak normálně dostaví, až se situace uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.