Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mam neter 9 měsíců a asi ji leze prvni zub. Dnes teplota 39.4 a nenechá si do pusi sahnout. Je to normální?
Myslim tu vysokou horečku
![]()
Řešila jsem něco podobného před 14 dny a našla příspěvky, že některé děti horečky při růstu zoubků mají.
Nechci strašit, ale u nás to nakonec nebyl zub, nýbrž silný zánět, se kterým malá skončila na JIPce. Takže doporučuji horečku sledovat a nepodceňovat.
@Semirrrka Na to se bohužel nepřišlo, veškeré rozbory na viry i bakterie byly negativní. Ale měla předtím trochu průjem a bolení bříška, takže asi někde ve střevech.
Ale jestli si neteř nenechá sáhnout do pusy, tak to asi fakt bude ten zoubek, může jich najednou růst víc a pak z toho asi ta horečka být může.
@jezz1e dávala jsem ji vodičku Camilia nadasen a vůbec nespolupracovala a jeste k tomu plakala
U nás se nakonec z růstu zubů vyklubala angína
Horečky, do pusy si nenechal sáhnout ani náhodou. ![]()
@Semirrrka Spolupráci bych u takového mrněte asi ani nečekala.. Srážela bych teplotu a zkusila jí dát nějaká chladivá kousátka, jestli jí to uleví.
@Anonymní píše:
U nás se nakonec z růstu zubů vyklubala angínaHorečky, do pusy si nenechal sáhnout ani náhodou.
Pri polykání neplace. Uvidíme zítra jak to bude pokračovat
Dobrý deň,
od piatku rána máme vysoké teploty, nechce jesť, ani piť, zrážala som teploty Paralenom 100 čipkami, po uplynutí 4-5hodín sme boli znova na teplote 39.0 -39.5 (v zadku bez odčítania). V noci som dala tiež paralen čípok. V sobotu ráno som to nevydržala a šla na pohotovosť v Dačicích (také vysoké teploty na zuby sa mi nepozdávali).Moč/uši/výter z hrdla ok, mierne zarudlé hrdlo. Mudr. doporučila Nurofen pri teplotách. Na obed znova teplota 39.3, malá dýchala plytko/rýchle dýchanie, opuchnutá tvár. Dala som Nurofen a utekala tentokrát na pohotovosť do Jihlavy. Urobili krvný test, CRP pod 5. Nič nenašli. V noci na nedeľu znova 39.5 (dala som čípok), teraz ráno znova horúčky… Máte niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem.
Monika
@Dacice ano. Neteř také měla vysoké horečky. Jíst moc nechtěla, ale pít ano. Do pusy si nechtěla sáhnout. Teploty měla tři dny. Od neděle min týdne. Až včera jí bylo ok. I spala celou noc. Zub ještě venku není
![]()
Já myslím, že u zubů nejsou běžně až takhle vysoké horečky, ale tak každé dítě je jiné.. Držím palce, ať je brzy dobře.
Zdravim, nas starsi syn mel ke kazdemu zubu uplne silene 40 horecky a prujem. Prvni zub se klubal az v 7mi mesicich.Byli jsme z toho vypleskli ale naucili jsme se to zvladat. Vzdycky to prislo naprosto necekane a bez jakychkoliv predchozich priznaku a nejlepe v noci.Nam nejlepe zabirala koupel, kdy jsme sprchovali nejprve teplou a postupne jsme snizovali az na vlaznou a chladnou vodu ale jen tak aby se mu to libilo. Musim rict ze pri te 40 se mu to libilo moc a bylo videt ze se mu ulevilo.Dal pak uz jsme zvladali s nurofenem. K doktorovi jsem s tim nebehala, sahla jsem do pusinky a bylo jasne ze jsou to zoubky. Takto to mel s kazdym zubem, pak jsme uz byli s partnerem sehrani ve srazeni vysokych teplot. Synovi je ted 8 let a mame mladsiho,2 roky a o tom jsme ani nevedeli ze se nejake zuby klubou. Nemel ani zvysenou teplotu, vubec nic…Preju rychle vyklubani abyste meli brzy klid ![]()
Dobrý deň,
chcela by som sa podeliť o info ako to pokračovalo…v nedeľu ráno mala Alžbětka 39,8 (už som mala obavy, či to nebude niečo vážnejšie). Manžel do mňa rýpal, že sa malá musí potiť (opakuje názor svokry
) a nie ochladzovať. Dala som jej čípok. Teplota klesla na pár hodín, ale po odoznení účinku (Paralen 100) znova vyskočila. Tentokrát iba 39,5. Znova som zrážala teploty plus použila Nurofen 0.5 ml, no ani to mi nechcela… Niečo málo som do nej dostala. Znova chvíľu kľud. V noci z nedele na pondelok teplota iba 38,3. Volala som našej pediatričke. Zúbky vylúčila. Večer teplota úplne ustúpila. V utorok sa malá celá osypala, drobné červené vyrážky po hrudníku/nohách/rukách/krku/za ušami a veľké červené fľaky na čele, na líčkach.
Takže 5/6 nemoc.
To som nepoznala (starší syn keď mal 3 týždne dostal zápal obličiek/ledvin). Okrem teplôt z očkovania potom už nič nemal.
Ďakujem za podporu.