Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chystám se na předporodní kurz na Fifejdy. Zajímalo by mě, jestli na ty teoretické části můžou chodit i tatínci. Nemáte některá zkušenost? Díky za odpověď.
Já dneska začínám kurz v porubě a přímo mi říkala paní, že na jednu hodinu je doporučena návštěva s tatínkem… pravděpodobně na tu kde je i prohlídka sálu atd…
mám pocit že na fifejdách to bude podobně… ale nevím…
Na předporodní kurz chodím do RC Kaštánek , střídá se jeden týden dula a laktační poradkyně Jana Čurdová (tanec rodiček a přednáška), druhý týden porodní asistentka Marcela Chalcař Kantorová (cvičení a přednáška). Cena je 50,– za hodinu cvičení a 50,– za hodinovou přednášku. Je to vždycky v pondělí od 16 hodin cvičení a od 17 hodin přednáška. Doporučuje se začít ve 20. tt.
Nejdřív jsem si říkala, že ty „tanečky“ nebudou nic pro mě, ale nakonec mě to chytlo víc než cvičení na velkých míčích.
Už jsem taky nahlášená do Kaštánku. Máme to nejblíž, tak to půjdeme vyzkoušet. Kolik vás tam chodí?
@KačaP píše:
Už jsem taky nahlášená do Kaštánku. Máme to nejblíž, tak to půjdeme vyzkoušet. Kolik vás tam chodí?
Okolo šesti
Na přednášku jsme minule byly tři.
@Micus píše:
Okolo šestiNa přednášku jsme minule byly tři.
Tak to se tam asi potkáme ![]()
@KačaP píše:
Tak to se tam asi potkáme
Já teď nepůjdu, budu až devatenáctého ![]()
@KačaP
Já taky půjdu na předporodní kurz na fifejdy, už jsem jim tam volala a taky se ptala na možnost přítomnosti tatínka a bylo mi řečeno, že minimálně jedna hodina z celého kurzu je i pro tatínky, ale že klidně tatínci můžou být přítomni i na těch ostatních, že je to čistě na naší iniciativě.
@blikni píše:
@KačaP
Já taky půjdu na předporodní kurz na fifejdy, už jsem jim tam volala a taky se ptala na možnost přítomnosti tatínka a bylo mi řečeno, že minimálně jedna hodina z celého kurzu je i pro tatínky, ale že klidně tatínci můžou být přítomni i na těch ostatních, že je to čistě na naší iniciativě.
Tak já už jsem byla na první hodině na Fifejdách a ptala jsem se přímo tam. Bylo mi řečeno, že tatínci to zakázané nemají, ale většinou tam nechodí, protože ostatní maminky se pak neptají na všechno (i intimní věci), co by je zajímalo, protože se před cizími chlapy stydí. A dle domluvy je s tatínky pouze poslední lekce. Já asi vezmu svého muže na předporodní přípravu pro páry do RC Kaštánek v Porubě.
@KačaP
Podala bys mi pak prosím informaci, jak jsi spokojená s tím předporodním kurzem v RC Kaštánek, to mi doposud nějak naprosto uniklo a dozvídám se o tom až od tebe.
Díky.
@blikni
Nevím, kdy máš termín, ale koná se to jen jednou za čas. Tentokrát to vychází na 9.12. od 13h. Jedná se o tříhodninové sezení, které se skládá s masáží, povídání o porodu, praktického nácviku, jak rodičce pomáhat, dýchání, úlevových poloh a nějakého videa. Více se dozvíš na www.rckastanek.cz
@KačaP
Kači, díky, tak jsem mrkla na jejich stránky a nakonec jsem nás tam taky přihlásila, tak se tam uvidíme - i když se asi nepoznáme ![]()
@blikni
To je pravda, každopádně se budu těšit
Jsem celkem zvědavá, jak to tam bude probíhat a jestli můj manžel po půlhodině neuteče ![]()
Holky obnovuji diskuzi. Budu rodit ve Vítkovicích a 11.1.2016 tam nastupuji i na předporodní kurz. Máte ho už nějaká za sebou? Bylo vám to k něčemu? Jsem prvorodička, takže každá rada drahá ![]()
Dobrý den, myslím, že nahlášit se můžete už ted, ja začala chodit ve 26 týdnů, 7×1,5h tenkrát stálo 650Kč, což je dobrá cena