Předporodní příprava - ano nebo ne?

47
19.1.16 12:27

Předporodní příprava ano nebo ne?

Ahoj mié ženy :-), aktuálně se rozhoduji, jestli mam začít chodit na nějakou předporodní přípravu do „své“ nemocnice( případně i jinam v rámci soukromých center, které to rovněž poskytují). Cena se u nás pohybuje v rozpětí 1500- 2500 kč za celý kurz, což není úplně málo. Uvažuji tedy zda ano nebo ne, i když jsem (budu) prvorodička především proto, že jsme si navíc domluvili nadstandardní placenou péči s porodníkem, což nás bude stát dost peněz a tento porodník tvrdí, že žádná příprava není nutná (ne že by ji zakazoval, či nedoporučoval, jen prý je to zbytečné), protože mi vše řekne sám a také se vše potřebné dozvím v porodnici. Pouze uznal, že jediné, k čemu je to dobré, je trochu jiný pohled od porodních asistentek, než mají lékaři (ale současně prý máme počítat s tím, že PA jsou již v zaběhlé rutině a mnohdy tam říkají věci, které již nejsou aktuální, resp. se nedoporučují/nedělají). Jako jedinou výhodu tedy vlastně zmínil sociální faktor skupiny - že si poslechneme dotazy ostatních rodičů, což může být zajímavé… Ale dávat za to tolik peněz, když už platíme doktora??? Prosím o vaše názory/ zkušenosti…věřím, že mi pomohou si udělat nestrannější rozhodutí. Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101928
19.1.16 12:30

@Siginek Nebyla jsem ani na předporodních kurzech, ani si neplatila doktora… přišlo mi to zbytečné a při rychlosti mých porodů i bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
19.1.16 12:31

Nebyla jsem, nechybělo mi to. Spíš bych ale ocenila diskuzi s jakoukoliv ženou, která už rodila, protože mě hodně zaskočilo, že při tlačení to přímo hoří nahoře. Čekala jsem třeba bolesti v oblasti konečníku, ale ono to pálilo jakoby u močovýho měchýře, což mě trochu vykolejilo. Jinak si ale myslím, že ty předporodní kurzy jsou zbytečný :nevim: Všechno se dá dnes vyčíst v různých knížkách, brožurkách, na webu. Mně osobně by to pravděpodobně moc nedalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
19.1.16 12:32

Žádnou přípravu jsem neměla a porodila jsem v pohodě. Bylo to celkem rychlé, takže by mi jakákoli příprava byla stejně na prd. Porod vedla porodní asistentka, která mi vše potřebné řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171

No za me je to k nicemu…a za tu cenu? To chces chodit kam? Ja byla dvou hodinach…jednou sama…nedozvedela jsem se nic noveho…a podruhe byla hodina s tatinkama…manupulace s mimcem..manzel si to odzkousel a sli jsme…platila jsem 100,– za hodinu…ale jinak ti reknou vse v porodce a telo te samo navede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776

Já chodila jelikož můj Dr.to moc doporučoval a nebylo to k ničemu v porodce bylo vše úplně jinak a akutní císař. Pokud budeš mít veden porod, tak si myslím, že je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
19.1.16 12:33

Na předporodním sem byla u nás v nemocnici, byli 3 okruhy (3dny po 2hodinách) dohromady za 500 a bylo to pro mě i manžela přínosem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.1.16 12:35

@Siginek pro mne - zbytečnost :nevim: nedozvěděla jsem se vůbec nic, co bych nebyla schopná sama najít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
19.1.16 12:36

Prijde mi to zbytecne, porodila jsem 2× a i bez kurzu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
19.1.16 12:36

My na kurzu byli, ale za 400 dvě lekce. Ne, že by to bylo na nic, ale nezbytně nutné to taky nebylo. Pokud máte takovou péči u porodu, tak je to asi zbytečný. Jen ten komentář doktora se mi zdá zvláštní. Pokud je vše OK, tak porod vede PA a ty se mi zdají mnohdy „modernější“ jak samotní doktoři :think:
Stejně tě porod na 90% překvapí a většina teorie je ta tam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
19.1.16 12:37

Ahoj. Já jsem byla na tom jednorázovém kurzu kde nám ukázali jak to tam chodí, kde se to bude celé odehrávat, kdy vyrazit do porodnice, co s sebou. K čemu to bylo? K ničemu. Akorát mě to vyděsilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
19.1.16 12:38

Spíš si projeď diskuze a deníčky tady, co se dá u porodu a co třeba není nutné (aby jsi pak nebyla překvapená, co pak doktor považuje za rutinu a dělá automaticky a ono to není třeba vůbec nutné). Některý věci bych taky zpětně měla radši jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
19.1.16 12:40
@Siginek píše:
Ahoj mié ženy :-), aktuálně se rozhoduji, jestli mam začít chodit na nějakou předporodní přípravu do „své“ nemocnice( případně i jinam v rámci soukromých center, které to rovněž poskytují). Cena se u nás pohybuje v rozpětí 1500- 2500 kč za celý kurz, což není úplně málo. Uvažuji tedy zda ano nebo ne, i když jsem (budu) prvorodička především proto, že jsme si navíc domluvili nadstandardní placenou péči s porodníkem, což nás bude stát dost peněz a tento porodník tvrdí, že žádná příprava není nutná (ne že by ji zakazoval, či nedoporučoval, jen prý je to zbytečné), protože mi vše řekne sám a také se vše potřebné dozvím v porodnici. Pouze uznal, že jediné, k čemu je to dobré, je trochu jiný pohled od porodních asistentek, než mají lékaři (alesoučasně prý máme počítat s tím, že PA jsou již v zaběhlé rutině a mnohdy tam říkají věci, které již nejsou aktuální, resp. se nedoporučují/nedělají). Jako jedinou výhodu tedy vlastně zmínil sociální faktor skupiny - že si poslechneme dotazy ostatních rodičů, což může být zajímavé… Ale dávat za to tolik peněz, když už platíme doktora??? Prosím o vaše názory/ zkušenosti…věřím, že mi pomohou si udělat nestrannější rozhodutí. Děkuji!

Tak toto bych nečekala zrovna od porodní asistentky, ale právě od těch lékařů. Záleží na tom, jaké máš o porodu představy. Pokud je to přirozený porod s minimem zásahů, tak bych nějaký kurz pořádaný zkušenou porodní asistentkou doporučila a především si místo vlastního porodníka k porodu přivedla vlastní porodní asistentku. U toho lékaře bych se totiž obávala, že místo jakékoli vyčkávací taktiky bude volit postup takový, aby teda bylo vidět, že něco dělá, což může být u porodu spíš kontraproduktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
19.1.16 12:43

Zbytecnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
19.1.16 12:45

@Siginek byla jsem na jedné lekci, kerá se týkala shodou okolností zrovna porodu a tedy třeba nám ta porodní asistentka vykládala tak trošku bludy a dorazilo mne, když se zeptala jedna účastnice na vitamín K a krvácivou nemoc novorozence, tak řekla, že to je, ale že jim k tomu nikdo nic neříkal, tak hlavně, at nedovolí dětem nechávat píchat vitamín K… no naštěstí to šlo z pojištovny a víc mne tam nikdo nikdy neviděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí