Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
taky jsem pro přehazovací rukojeť všemi deseti. Přehazovala jsem často, hlavně kvůli sněhu, větru, dešti a později i sluníčku. Syn se narodil na podzim, v zimě jsme s ním strávili venku spoustu času v jakémkoliv počasí i díky přehazovací rukojeti. Maminky, co přehazovací rukojeť nemají, jezdily různě pozadu, příkopem, trávou pod stromy a vyváděly podobné psí kusy. Na našem kočárku jde rukojeť přehodit lehoučce bez jakékoliv změny komfortu jízdy (Patron Bohemia). Takže pokud se rozhoduješ pro nový kočárek, určitě s přehazovací rukojetí.
Martina a Filip (21 měsíců)
Ahoj, já mám přehazovací rukojeť a využívám od narození 100% (tak 10× za procházku). Přehazovat jde lehce a i když byl syn malý, klidně jsem otočila, stejně většinou spal. Teď, když už sedí, tak to nepomůže proti sluníčku (jen ráno a večer, jinak na něj svítí ze všech stran), ale proti větru ano a i on je rád, že je změna.
Přeju dobrý výběr, já se s kočárkem strááášně natrápila. Stejně pak zjistíš, že se nedá všechno vychytat (např. já nakupovala hlavně podle rad švagrové, která měla přesně o rok staršího syna, takže stejné podmínky - jenže Ondra začal o 2 měsíce dřív sedět a lézt a všechno bylo jinak
).
Ahoj,
tak ja mam vyber kocarku za sebou, i kdyz jezeni na ostro me teprv ceka. Myslim, ze nenajdes idealni kocar a nakonec budes muset slevit z nejakeho kriteria. Ja chtela 4 nafukovaci kola, prahazovaci rukojet a lehonky. Nakonce z toho vylezla prave IM. Pri vybirani me pani nechala projet se pred kramem se vsema kocarkama, ktere se mi zamlouvaly. Nakonec svou vahou a lehkosti ovladani zvitezila prave IM. Pro me to byl nejvetsi argument, protoze bydlim v panelaku, kde musim prekonat 2 schodiste s provizornimi najezdy nez se dostanu k vytahu...... A to sem si myslela, ze kocar bez prehazovaci rukojeti v zivote nekoupim. ![]()
Ahoj,
tak já měla kočárek s přehazovací rukojetí a nemůžu si to vynachválit. Všechny pro už byly vypsané tak se nebudu opakovat.
Určitě bych si tento kočárek koupila.
Pro mě byly a jsou nejdůležitější parametry kočárku kola, aby se s ním dalo dobře projet v terénu tzn. velká a golfkově nezdvojená kola (není pro mě podstatné zda jsou nafukovací nebo ne), váha, abych ho sama vynesla v nouzi do schodů nebo tramvaje, skládání, abych ho přicpala i do velmi naloženého auta. Slunce jsem řešila dle stáří dítka plenou a dřevěnými kolíčky, slunečníkem, kšiltovkou. Vítr, sníh a déšť pláštěnkou, velký mráz dekou.
Holka měla i hluboký kočár, kluk z výše uvedených důvodů jezdil od narození ve sporťáku polohovacím do lehu (a to byla fakt zima). Pro druhorozeně je lepší trojkolka s otočným kolem nebo čtyřkolka s natáčecí nápravou, lépe se zatáčí jednou rukou, když za druhou vedete prvorozence (pro případ, že si plánujete první kočárek ponechat na více dětí). Ťoť mé kočárkové zkušenosti.
Bludička
Ahoj maminy.
Mě výběr vlastního kočárku zatím čeká, ale přehazovací boudičku/rukojeť nějak neřeším. Jak tu někdo už zmínil, mám jiná kritéria pro výběr.
Když jsem před 10 - 14 lety vozila neteře, tak kočárky takovéhle vymoženosti měly jen málo, takže mi vůbec nevadilo vláčet kočár proti větru za sebou. Sporťák už měl přehazovací rukojeť, takže jsem si to užívala a přehazovala celkem často (odhadem tak 5× za projížďku), ale když nebudu moci přehazovat, tak mi to vadit nebude.
Já osobně radím zajít za známými, kamarádkami apod., které mají malé děti a sama si zkusit, co ti vyhovuje a co ne.
Já už jsem docela vážně zvažovala možnost, že si od sestřenky a bratránka vypůjčím jejich dětičky (8 a 16 měsíců) a vyzkouším si na nich kočár, který jsem si vyhlédla - jestli se jim tam bude pohodlně sedět, ležet a tak.
Ahoj, jsem pro přehazovací rukojeť. Mám Knorr Nizza, kočárek se mi vozí výborně po obou stranách (mám konstrukci X-jak už tady někdo psal), s kočárkem jako takovým jsem moc spokojená. Je pravda, že se mi hrozně líbili trojkolky od Jané a do dneška na ně koukám, ale když pak vidím maminky, co mají na boudičce připnutou plenku a mimčo je tam schované, tak bych neměnila. Krom toho, mám golfky Jané Energy, na ty jsem si slunečník koupila a zase ho sundala a jezdím bez něj. Slunečník mi tam pořádně nedrží a Adélka ho pořád strhává na sebe. Asi něco jiného bude u velkého kočárku, ale i tak, myslím, že přehazovací je přehazovací ![]()
Jo a i když to taky už mnohokrát zaznělo-povětrnostní vlivy, nálada dítěte tě vidět nebo ne, sluníčko-to jsou argumenty, které rozhodly u mě a podle toho jsem kočárek vybírala.Je fakt, že není lehký, ale zvládnout se to dá a já jsem opravdu spokojená. ![]()
Zda přehazovací rukojeť ano či ne ti nedokážu poradit. My když jsme vybírali kočárek, moje jediná kritéria byly aby měl nafukovací kola s terénním vzorkem a hlavně aby se houpal, myslím tím opravdu houpal a ne jenom natřásal. Nakonec jsem si vybrala DorJan Nowell. nemá přehazovací rukojeť. jezdila jsem s plenkou, nějak mě to neobtěžovalo, a musím říct, že jsem potkávala maminy, které sice měly přehazovací rukojeť, ale aby viděly na mimčo, tak ho měly stejně otočené k sobě a přikryté plenkou. Navíc, já jsem moc nejezdila, malá mi většinou usla hned. Bydlíme v domě se zahradou, tak jsem ji zaparkovala do stínu a bylo to.