přehazovací rukojeť x přehazovací korbička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2649
17.9.06 22:57

Ahoj,

taky jsem pro přehazovací rukojeť všemi deseti. Přehazovala jsem často, hlavně kvůli sněhu, větru, dešti a později i sluníčku. Syn se narodil na podzim, v zimě jsme s ním strávili venku spoustu času v jakémkoliv počasí i díky přehazovací rukojeti. Maminky, co přehazovací rukojeť nemají, jezdily různě pozadu, příkopem, trávou pod stromy a vyváděly podobné psí kusy. Na našem kočárku jde rukojeť přehodit lehoučce bez jakékoliv změny komfortu jízdy (Patron Bohemia). Takže pokud se rozhoduješ pro nový kočárek, určitě s přehazovací rukojetí.

Martina a Filip (21 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
17.9.06 23:12

Ahoj, já mám přehazovací rukojeť a využívám od narození 100% (tak 10× za procházku). Přehazovat jde lehce a i když byl syn malý, klidně jsem otočila, stejně většinou spal. Teď, když už sedí, tak to nepomůže proti sluníčku (jen ráno a večer, jinak na něj svítí ze všech stran), ale proti větru ano a i on je rád, že je změna.

Přeju dobrý výběr, já se s kočárkem strááášně natrápila. Stejně pak zjistíš, že se nedá všechno vychytat (např. já nakupovala hlavně podle rad švagrové, která měla přesně o rok staršího syna, takže stejné podmínky - jenže Ondra začal o 2 měsíce dřív sedět a lézt a všechno bylo jinak :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
18.9.06 09:47

Ahoj,

tak ja mam vyber kocarku za sebou, i kdyz jezeni na ostro me teprv ceka. Myslim, ze nenajdes idealni kocar a nakonec budes muset slevit z nejakeho kriteria. Ja chtela 4 nafukovaci kola, prahazovaci rukojet a lehonky. Nakonce z toho vylezla prave IM. Pri vybirani me pani nechala projet se pred kramem se vsema kocarkama, ktere se mi zamlouvaly. Nakonec svou vahou a lehkosti ovladani zvitezila prave IM. Pro me to byl nejvetsi argument, protoze bydlim v panelaku, kde musim prekonat 2 schodiste s provizornimi najezdy nez se dostanu k vytahu...... A to sem si myslela, ze kocar bez prehazovaci rukojeti v zivote nekoupim. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
18.9.06 09:49

Ahoj,

tak já měla kočárek s přehazovací rukojetí a nemůžu si to vynachválit. Všechny pro už byly vypsané tak se nebudu opakovat.

Určitě bych si tento kočárek koupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
18.9.06 10:35

Pro mě byly a jsou nejdůležitější parametry kočárku kola, aby se s ním dalo dobře projet v terénu tzn. velká a golfkově nezdvojená kola (není pro mě podstatné zda jsou nafukovací nebo ne), váha, abych ho sama vynesla v nouzi do schodů nebo tramvaje, skládání, abych ho přicpala i do velmi naloženého auta. Slunce jsem řešila dle stáří dítka plenou a dřevěnými kolíčky, slunečníkem, kšiltovkou. Vítr, sníh a déšť pláštěnkou, velký mráz dekou.
Holka měla i hluboký kočár, kluk z výše uvedených důvodů jezdil od narození ve sporťáku polohovacím do lehu (a to byla fakt zima). Pro druhorozeně je lepší trojkolka s otočným kolem nebo čtyřkolka s natáčecí nápravou, lépe se zatáčí jednou rukou, když za druhou vedete prvorozence (pro případ, že si plánujete první kočárek ponechat na více dětí). Ťoť mé kočárkové zkušenosti.
Bludička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
18.9.06 11:04

Ahoj maminy.

Mě výběr vlastního kočárku zatím čeká, ale přehazovací boudičku/rukojeť nějak neřeším. Jak tu někdo už zmínil, mám jiná kritéria pro výběr.

Když jsem před 10 - 14 lety vozila neteře, tak kočárky takovéhle vymoženosti měly jen málo, takže mi vůbec nevadilo vláčet kočár proti větru za sebou. Sporťák už měl přehazovací rukojeť, takže jsem si to užívala a přehazovala celkem často (odhadem tak 5× za projížďku), ale když nebudu moci přehazovat, tak mi to vadit nebude.

Já osobně radím zajít za známými, kamarádkami apod., které mají malé děti a sama si zkusit, co ti vyhovuje a co ne.

Já už jsem docela vážně zvažovala možnost, že si od sestřenky a bratránka vypůjčím jejich dětičky (8 a 16 měsíců) a vyzkouším si na nich kočár, který jsem si vyhlédla - jestli se jim tam bude pohodlně sedět, ležet a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
18.9.06 20:39

Ahoj, jsem pro přehazovací rukojeť. Mám Knorr Nizza, kočárek se mi vozí výborně po obou stranách (mám konstrukci X-jak už tady někdo psal), s kočárkem jako takovým jsem moc spokojená. Je pravda, že se mi hrozně líbili trojkolky od Jané a do dneška na ně koukám, ale když pak vidím maminky, co mají na boudičce připnutou plenku a mimčo je tam schované, tak bych neměnila. Krom toho, mám golfky Jané Energy, na ty jsem si slunečník koupila a zase ho sundala a jezdím bez něj. Slunečník mi tam pořádně nedrží a Adélka ho pořád strhává na sebe. Asi něco jiného bude u velkého kočárku, ale i tak, myslím, že přehazovací je přehazovací :wink:
Jo a i když to taky už mnohokrát zaznělo-povětrnostní vlivy, nálada dítěte tě vidět nebo ne, sluníčko-to jsou argumenty, které rozhodly u mě a podle toho jsem kočárek vybírala.Je fakt, že není lehký, ale zvládnout se to dá a já jsem opravdu spokojená. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
18.9.06 21:19

Zda přehazovací rukojeť ano či ne ti nedokážu poradit. My když jsme vybírali kočárek, moje jediná kritéria byly aby měl nafukovací kola s terénním vzorkem a hlavně aby se houpal, myslím tím opravdu houpal a ne jenom natřásal. Nakonec jsem si vybrala DorJan Nowell. nemá přehazovací rukojeť. jezdila jsem s plenkou, nějak mě to neobtěžovalo, a musím říct, že jsem potkávala maminy, které sice měly přehazovací rukojeť, ale aby viděly na mimčo, tak ho měly stejně otočené k sobě a přikryté plenkou. Navíc, já jsem moc nejezdila, malá mi většinou usla hned. Bydlíme v domě se zahradou, tak jsem ji zaparkovala do stínu a bylo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí