Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Děkuju moc všem, ani nevíte, jak jsem z toho vystresovaná. Už jsem fakt týden nemožná a stále na to musim myslet, je to docela psycho…kdyz tak za 4 mesice vyprdnu mimino
![]()
No prave,mam to spocitany, ted bych byla 20. týden a to prvorodičky začínají pociťovat pohyby
a co si dojít k dr - ne na prohlídku ale na krev. Vezmou krev, zjistí výšku HCG a hned bude jasno. Pokud bys měla být ve 20tt, tak by už muselo být sakra vysoké.
Agnesk píše:
No prave,mam to spocitany, ted bych byla 20. týden a to prvorodičky začínají pociťovat pohyby
A kdy sis teda dělala poslední test?
Delala jsem si ho zhruba 2 dny predtim,nez jsem sla na ten ultrazvuk takze v cca 11+3 tt (snad imaginarniho) a nekolik predtim jeste kolem 8 tt
No tak si ho prostě udělej znova - když už je to tak dlouho, ne?
Dělala sis ho naposledy v (teoretickém) 12 tt, teď tipuješ na 20 tt - to je osm týdnů rozdíl… Testy prodávají v každé lékárně, tak se to dá zjistit velmi snadno - nebo v čem je problém?
![]()
Tak mohla by to přehlédnout, kdyby měla mít dvanáctky dioptrie a zrovna si je nechala doma.
Fakt né, třetí měsíc už je hodně vidět (na UZ). ![]()
Jo táááák jakože bys už byla ve 20.tt?? Né to by už se poznalo, dyť už by Ti i mohlo růst bříško a na UZ by bylo miminko velký.
To se spíš uklidni, vydýchej a zaklep se sebou, máš bujnou fantazii ale využívej jí jinde (psaní knih atd
).
Pokud by jsi byla teď ve 20tt jak odhaduješ,tak už bys měla normální těhotenský bříško,který se dá těžko zaměnit se špekem. Pokud máš MS jen tři dny,tak to je při užívání antikoncepce normální,včetně zmírnění MS obtíží.Těhotná určitě nejsi,Dr. by to ve třetím měsící poznala na 100%…
Mimochodem, tady máš obrázek, jak přibližně vypadá bříško ve 20 týdnu. Dost těžko k přehlédnutí, zejména pokud máš obyklou, nijak zvlášť „prostorově výraznou“ postavu.
Příspěvek upraven 30.07.11 v 23:47
BohunkaP píše:
Mimochodem, tady máš obrázek, jak vypadá bříško ve 20 týdnu. Dost těžko k přehlédnutí.
tohle je ale hooodně individuální, já takovýhle břicho měla až o dost později.. ![]()
No s tím bříškem to zas tak jasný není…já jsem do 24tt neměla bříško ale vůbec žádný…nikdo mi nevěřil, že jsem těhu…
spíš si ale myslím, že na UZ už by to museli vidět
No prave,kazdy to ma jinak…uklidnuje me jedine fakt, ze muj kratkej trup, mala velikost a dedicnost by me nechala narust bricho uz ted do poradnejch rozmeru
Ono ale v tom dvacátým tejdnu už se aspoň trochu bříško formuje - kdo má špeky, „ztuhnou mu“, kdo nemá - vypoukne se malinko dopředu.
Taky jsem do 20.tt břicho extra neměla (lidi si mysleli, že jsem jen přibrala
fakt příjemný - „ty ses ale spravila“
). Ale sama jsem pociťovala, že je takový tvrdší… Prostě by to určo poznala. A gynekolog teprve jo.
Dovolím si znovu zopakovat tu předchozí otázku - proč sis tedy vlastně neudělala těhotenský test v rozmezí těch osmi týdnů, když pociťuješ takovou nejistotu a gynekoložce úplně nevěříš?