Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mahebka Zajímavé,že u tolika žen s rolí babičky nastoupí i demence. Svým dětem určitě tolik sladkosti necpala.. nesnědené sladkosti bych jednou za čas nahromadila do pytle a vrátila ji je, at si to sní sama.
@mahebka píše: VíceČokolády roztop, použij jako polevu nebo do muffinů
Jo, buď v klidu. Naštěstí tchyni nevídáme skoro vůbec, ale občas něco pošle po manželovi, a to by ti prdla cévka. Kdyz byly synovi necelé dva roky (a ja ještě hodne řešila co ji), poslala igelitku plnou žvýkaček, praskacich lízátek, takových těch pouťových lízátek, tekutých žvýkaček, nekecam na polovině veci bylo, ze muze ovlivňovat pozornost dítěte
). A ta stejna tchyne me kritizovala za to, ze kupuju toustovy chleba, ze to je hrozny humus. ![]()
Ale po Velikonocích se nam sešla normalne velká taška sladkosti. To nejhorší šlo pryč, neco jsem dala bokem, co mi na nej prislo jeste brzy, zbytek ma v tašce a do skříňky kam se dostane dávám 3-4 sladkosti at si vybere. Kdyz mu totiž dam vybrat ze všeho, je z toho přehlceny
ale jsou to takove dost rozumné věci, žádné strasne kakaové pochoutky ![]()
A musíte tam jezdit, když se neshodnete ve stravování a výchově
starší 5letá dcera taky ji více sladkého, než bychom chtěli, ale furt má 18kg, protože ji i podporujeme v pohybu od mala…mladší má zatím opravdu příležitostně…
@anavi13 píše: Více
Když nerespektuje, tak bych ty sladkosti od ní všechny sebrala, zabalila a poslala jí je zpátky poštou. Naše to naštěstí po několikerém upozornění pochopila a vždy se ptá, zda jim to může dát nebo ne.
U nás to taky byly igelitky sladkostí, na Mikuláše, pod beránka dávaly tašku sladkostí i vzdálení příbuzní, takže se sešlo třeba 5 tašek pro každé dítě, půlku z toho ani nejedí nebo rovnou nesmí (abkm). Já jsem poprosila, aby někteří nedávali nic (Mikuláš od vzdálené tety je fakt zbytečný, ona utratí peníze a my to nemáme šanci sníst. Sladké máme rádi, ale musí to mít míru, nemůžou děti sníst pytlík bonbónů na posezení, ani já se tím nechci ládovat. Dcera má ve 4 letech pokažené všechny zuby a tak to hodně omezujeme. Já osobně bonbony nekupuju vůbec a stejně tu máme kytici lízátek (z narozenin v létě), 4 čokolády od beránka, 2 obří pytlíky medvídků, ačkoliv se ví, že malá má kazy a za zuby dáváme šílené peníze a mimino má rok a půl, takže tam dám jednoho medvídka, když zahlédne ségru, jak to jí a tím to končí. Nám by tu bohatě stačil ten mini pytlíček s medvídky, co se rozdává ve školce pomalu co týden skrz něčí narozeniny. A to ještě děti dostávají bonbon ve školce za odměnu
Upřímně nevím, kdo ty obří pytlíky bonbónů kupuje, to fakt děti snědí? Já to pravidelně vyhazuju ztvrdlé
jedině co, tak když je tu čokoláda, tak ji s manželem většinou zdaníme
takže se snažím to tu nemít, protože bych byla za chvíli jako koule… Přitom bychom uvítali třeba ovoce, jogurty, přesnídávky když už… A cenově to vyjde stejně ![]()
@hopsalka píše: Více
Přesně. U nás to lítá také do popelnice. Dneska cpou děti sladkostmi všude, i za odměnu v různých soutěžích, ve škole, na kroužcích. Divím se, že to tolika lidem ani nevadí. Naše děti jsou již tak vycvičeny, že si to neberou. Sladké skoro nejedí ani jim to nějak extra nechutná.
Vám to dělá tchýně, ale u nás to dělá bohužel moje máma. Pořád nějaké sladkosti na tajňačku, aby máma (já) neviděla - jakože tajemství děsně tajný.
Na každé návštěvě jsem jak policajt. Po obědě a po večeři se natahuje ještě budík, aby se na sladkosti náhodou nezapomnělo. Mezi tím si samozřejmě taky dají.
Je to děs. Můžu prosit, vysvětlovat, vztekat se, všechno zbytečný. Ještě na mě kouká blbě, že jim chudáčkům nic nedopřeju.
Tak si holt hraji na toho policajta a aspoň se snažím to trochu korigovat. Co se tam děje, když tam nejsem, radši nechci vědět.
Podobné u nás. V tomto věku jsem sladkosti prostě vždy zabavila (ano, zlá matka) a dávkovala po následující měsíce dle svého uvážení, něco zpucoval manžel, něco jsem roztavila na polevu na perník apod. Je to jako do dubu, moje máma akceptuje, rodina manžela prostě ne. A přitom děti samy už dávno řeknou, že si radši dají klasické vejce nebo pytlík oříšků. Kdepa, jak to nemá miliardu kalorií a palmového tuku, nejsou to Velikonoce/Mikuláš ![]()
@Lucie1906 píše: Více
Přesně, jako bych slyšela tu naší
Ne, to je v pěti letech ještě malá a přesně rozum by měla mít tchýně… bohužel u té naší to taky zatím nepřišlo ![]()
@Alušáček píše: Více
To zabralo u mých prarodičů. Jezdím k nim každý týden a vždy je na mém odchodu hádka, že nechci další čokoládu, že to jím minimálně. Tak jsem pak všechny čokolády vzala a dovezla zpátky do jejich spíže
pomohlo to tedy jen na pár návštěv, ale alespoň se pak nemusím hádat nebo házet do popelnice…
Zubař vám doporučil čistit zuby po každé sladkosti? Naše zubařka to říká přesně naopak, bezprostředně po sladkém, či džusu nebo jiných agresivních potravinách zuby nečistit a nejlépe tyto potraviny konzumovat během plnohodnotného jídla tak, aby poslední jídlo bylo něco, co nepoškozuje sklovinu.
@mahebka píše: Více
Takže ty jses hvězda, co dělá balíčky do školy jo? Tak si představ, že by to dělala každá 3.maminka a ty bys doma opět měla ve středu 7 dalších balíčku sladkostí
nedělej to samý ![]()
@Da12 je poslala fotku. Bere to jako útok na sebe ![]()
Jo a z té školky to je taky hromada sladkostí ![]()