Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše: Více
No to záleží na povaze…já jsem dost vztahovacna, takže už bych nepřinesla nic…ale tady bude rozhodovat, jakým stylem se to vykomunikuje
@anavi13 píše: Více
Vždyť to je dnes samý sportovec..jak můžou jejich děti kynout
@Lily-of-the-valley píše: Více
Nic nenaskoči…já mám tříleté vnouče a tak nějak jsem věděla co mu dávají a co mu zrovna chutná..a to jsem přinesla
První kinder vejce až nedávno a to na výzvu, že ho mám přinést ![]()
@carsa494 píše: Více
Ja myslim, ze ta špatná výživa nastane až s rolí babičky. To co svým dětem zakazovaly vnoučatům nacpou.
@Venetia píše: Více
To se vymykáš zdejším zvykům, sem patří jen šílené babičky, které denně v Kauflandu naplní vozík nejlevnějšími sladkostmi. ![]()
Mám to stejně. Kupuju to, co dostávají doma. Takže ty nejrůznější ovocné šneky nebo co to je. I bombony jsou jen z ovocné štávy. Všechno bez přídavků cukru. Ani na Velikonoce nedostali čokolády, ale právě věci, co dostávají na svačinky ven. A kinder taky poprvé ![]()
@Alušáček píše: Více
proč? já teda nic dětem nezakazovala a vnoučatům jsem nic necpala a mí rodiče také ne. ![]()
@mojmira píše: Více
Me se neptej proč, je to zřejmé ze zdejších diskuzí.. za sebe mluvit nechci, babičkou ještě nejsem, moje maminka a tchyně jsou normalni. Moje babička nám naopak sladkosti dokonce zakazovala. Staci, ale počíst tady, jen se to hemží šílenýma bábama.
Tchýně ta je třeba v tomhle super. A to jinak spolu občas bojujeme. Jednou koupila nějakou levnou čokošku s palmáčem. Dostala to ochutnat a zjistila, že by to taky nejedla. Na sladkosti si nechá radit. A ví, že ovoce a zelenina u nás omezení nemá, tak vždycky radostně do dětí nacpe kila ovoce a zeleniny denně. Pak se teda hrozně diví že nejí.
Ale všichni jsme spoko.
Tam stačilo vysvětlit, že je sice všeho hromada, ale to z čeho to vyrábí je kolikrát hnus. A tak je třeba vybírat.
Moje máma taky ví, že mi hlavně vadí jak je ve všem spousta věcí co tam být nemá a zbytečný cukr a dochucovadla navíc. Tak ta do nich nacpe hromady domácího pečeného.
Ale moje bába, ta měla vždycky vlastní rozum. Ta do obezity vykrmila už nás a pokračuje další generací (neteř).
@vokishka píše: Více
u nas teda dostal, ale protože vim, ze to ma povolené…zbytecne bych to nekupovala, a ne, ze bych mu toho dala tuny
Moje matka je na sladkosti přísnější než já, asi jsme nějací divní
Všechnu. Ale třeba nejraději mají kedluben, okurku, papriku, mrkev.
Takto ono jedno kinder vajíčko fakt nevadí. U nás dají i rozumně na ty Velikonoce, ale každou chvíli proběhnou s balíčkem bonbónů i během roku. Jakmile jsou u babiček, tak už mají sladké. Vidíme se často, takže je to problém.
@unuděná
To není jen kvůli sladkostem. To je kvůli tomu, že babička absolutně nerespektuje pokyny rodičů.
Pokud nedokáže splnit jednoduchý pokyn: Nedávej dítěti k jídlu tohle.
Jak si mohu být jistá, že třeba dokáže dodržet pokyn: Nedávej mu věci s lepkem, dítě je alergické.
Nebo: Nedávej dítěti tohle, doktor to zakázal v kombinaci s léky.
Nebo: Je nutné mu dát tyhle léky ve 12:00
Nejde jen o sladkosti. Jde o to, že si babička dělá co chceš a na přání rodičů z vysoka hází bobek. To už za mě důvod je, aby dítě nehlídala.
@carsa494 píše: Více
No jestli to nebude tím, že byly děti tehdy denně venku. Naprosto každý den bez ohledu na počasí i další přidružené okolnosti.
Můj případ, dělala jsem závodně několik sportů. Rodiče jsem oproti vrstevníkům měla výrazně starší a na zdravou výživu se u nás doma nehledělo. Na všechno jsem si časem přišla sama.