Tchýně dává dětem až moc sladkostí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10319
30.4.25 06:16
@Alušáček píše: Více

O ty čoko náhražky asi fakt ne :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81592
30.4.25 06:35
@stinga píše: Více

Takových diskuzi tady je, pořád se to točí kolem dokola. Kdysi to tu bylo fajn, dalo se tu i něco najít. Teď je to tu už úplně jiné - nesmyslné otázky, nesmyslné potíže, pořád totéž. A hlavně zlé tchyně a deb. ilni manželé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
30.4.25 07:02

Mně se vyplatilo nezakazovat. Dcera je v pubertě, má PAS, kaz neměla nikdy v životě a sladkostmi opovrhuje. Kamarádka mi vyprávěla, jak měla na návštěvě rodinu s dětmi ze sugar free domácnosti, děti absolutní zákaz veškerého cukru, u kamarádky objevily cukroví přípravené na Vánoce a všechno kompletně „sežraly“.

• Citovat
  • Upravit
14192
30.4.25 07:09
@krecik.dzungarsky píše: Více

Syn povoleno ma, a kdyby mohl, sni toho na kila. Zadnou záklopku nema. Nepomohlo ani, kdyz mu z toho bylo špatně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109881
30.4.25 07:31
@mahebka píše: Více

Pokud nereaguje na domluvu, tak to dětem sebrat nebo se s ní nestykat Žádné jiné řešení neexistuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109881
30.4.25 07:36
@Alušáček píše: Více

Taky to nechápu…divný lidi, to co tady čtu o tchynich, jakoby všechny byly narušené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10319
30.4.25 08:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25050
30.4.25 08:30

Roky mi to trvalo, ale už se s nadílkou sladkostí vypořádat umím. Respektuji, že spotřební chování druhých nezměním.
Sladkosti převezmeme a následně to vytřídím. Nechám jen to kvalitnější a co má aspoň částečně nutriční hodnotu - čokoláda, perník, sušené ovoce, oplatky. Bonbóny, lízátka (říkám tomu cukr s chemií), kakaové „pochoutky“ apod. vezme manžel kolegům do práce. Ti zase mají jiné stravovací návyky no :mrgreen:

Jinak nejsme vůbec sugar free domácnost. Sladké mají děti denně, ale opravdu preferuji domácí dezert, buchtu, pudink, zmrzlinu…před mlskami výše uvedenými.

U babiček jsou jednou za dlouhý čas, tam pohoštění tohoto typu toleruji. Pokud by bývaly děti u prarodičů často, musela bych to nastavit tvrději. Děti jsou už školáci, sami i řeknou, už jsem měl(a) mlsek dost, dám si něco normálního. Pokud už chtějí na návštěvě něco typu věnečku s cukrovou polevou, ví, že si následně vyčistí zuby a není s tím problém. Problém s váhou není (geny), ale jde mi o návyk.
Svého času vracela tchýně dítě po hlídání se slovy „už mu dneska nedávej nic sladkého, měl toho hodně“. No kdo asi dal batoleti či školkáčovi k svačině koblih, na procházce zmrzlinu a po příchodu domů perník? :lol: Vzhledem k malé četnosti to ale přecházím.
Pokud by ve hře byly zubní kazy, tak bych zakročila razantněji, i za cenu konfliktu. Taková babička ať jde pak s dítětem na ošetření zubu a ten tyjátr si užije. U nás zatím kaz nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25050
30.4.25 08:36

@mahebka u vás nejsou problém ani tak sladkosti (ty můžeš vyházet, čokoládu nechat třeba na pečení) ale nedostatek respektu (dej si ať to mamka nevidí). Jedině omezit kontakt. Nejde jen o váhu, zuby, nýbrž i budování návyku, že něco vysoce uspokojivého se má dělat na tajňačku a je to tak v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
30.4.25 08:39

Víte, co je zvláštní, už je to několikátá diskuse, kde píše o kakaových pochoutkách, neviděla jsem je od dětství. Do rukou se mi dostává pouze čokoláda, která má vysoký obsah kakaa.
Vždyť i ty nejhnusnější čokolády typu Milka, Kinder atp. obsahují minimálně 25% kakaové sušiny, akorát jsou nechutně přeslazené a naprosto nepoživatelné.
Z dětství si vybavuju Zoru, asi nugátovou.

• Citovat
  • Upravit
53190
30.4.25 08:43
@krecik.dzungarsky píše: Více

To jsou takové ty různé berušky, vajíčka, figurky, obvykle odpad z Polska (pozor, Poláci umějí skvělou čokoládu! Jen ta se k nám nevozí, protože Češi chtějí levně) - co čokoládový bob neviděly ani na obrázku. Taky si děti pár těhle hnusů vykoledovaly, a ono to nejde pořádně ani roztavit na polevu na buchtu :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 30.04.25 v 08:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11368
30.4.25 08:44

Mne prijde divne tu lacinou cokoladu nacpat do buchty, aby se jako snedla. Nebo to je pro ty, co jim to nechutna? Ze to aspon do tech deti nacpou takhle?
Ja se tedy snazim pect z kvalitnich surovin, kdyz uz s tim travim cas, to bych to jinak mohla koupit v supermarketu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.4.25 08:45
@Tarena píše: Více

Tak když chceš roztavit čokoládu třeba na perník, tak když koupíš vysokoprocentní, stejně do ní musíš nacpat nějaký tuk, jinak z toho hladkou a tekutou polevu nevykouzlíš. Tak to už je pak jedno, jestli tam dáš kousek másla, nebo prostě roztavíš králíka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25050
30.4.25 08:46

@Tarena měla jsem na mysli, normální kvalitní čokoládu nechat do pečení, pokud ji nechce dětem dávat přímo. Výrobky, co si na čokoládu jen hrají, hned směr kontejner :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12618
30.4.25 09:43
@Venetia píše: Více

Souhlas. Narušené tchyně a zlí manželové, případně zlé tchyně a narušení manželové, to už je takový colorkrit. Jinak k těm opakujícím se tématům: možná jsou zakladatelky členy neziskovky Kdo cukrem ničit se nechá, kvapem do rakve spěchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová