Přej a bude ti přáno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Meroe
22.6.15 15:40

@Kobliha51
Proč by měla být zakladatelka jednodušší? Jenom proto, že na rovinu řekla to, co plno ostatních lidí o sobě neřekne, někteří si to dokonce ani nepřipustí? Já si myslím, že kdyby byla jednodušší, tak vůbec takhle neuvažuje.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
22.6.15 16:04
@Anonymní píše:
@Kobliha51 Není nutné mě urážet, založila jsem tuto diskuzi, abychom si popovídali na téma, které mě před týdnem trápilo. Pokud se chceš účastnit, poprosila bych tě, abys vynechala útočné poznámky, které vlastně nikam nevedou. Myslím, že není nutné předstírat, že mě znáš po jednom mém příspěvku :)

Nezlob se, ale pomlouvání a škodolibost většina lidí nechává už na ZŠ. To ještě nemá rozum a neví, že jsou to pitomosti. U dospělého člověka to znám, ale opravdu jen u těch, kteří jsou jednodušší a proto taky neví, co činí. Neznám dospělého člověka, který by se zabýval pomlouváním a škodolibostí a byl psychicky a inteligenčně v pořádku. A fakt tě neznám. Měla bych? :nevim:
Moje reakce byla jen a jen na tvůj úvodní příspěvek. Ende.

• Citovat
  • Upravit
15108
22.6.15 16:17

Mám opačný problém, sotva udělám dobrý skutek, hned je po zásluze potrestán a stane se mi něco fakt škaredýho. Funguje to spolehlivě :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
22.6.15 16:21
@Meroe píše:
@Kobliha51
Proč by měla být zakladatelka jednodušší? Jenom proto, že na rovinu řekla to, co plno ostatních lidí o sobě neřekne, někteří si to dokonce ani nepřipustí? Já si myslím, že kdyby byla jednodušší, tak vůbec takhle neuvažuje.

Nemůžu za to, že ti co znám a jsou škodolibí a pomlouvají jsou buď děti a nebo prostě jednodušší lidé. Co s tím mám dělat?

• Citovat
  • Upravit
1008
22.6.15 16:29

@boball :lol: pak je nedělej, soustřeď se na sebe a dobré skutky dělej jen, když Tě někdo skutečně požádá a když budeš cítit, že pomáháš skutečně jen pro čistou radost z pomoci. vyjadřuju se, asi jako zhulenej blb, co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
22.6.15 17:23

@Kobliha51 Každý má na určitou věc svůj vlastní názor. Já si třeba zase myslím, že ten, kdo někoho soudí/odsoudí na základě jednoho příspěvku, není moc příjemný člověk :) protože to je přesně ta pitomost, kterou by člověk, který je „psychicky a inteligenčně v pořádku“, neměl dělat. Ale jak říkám, každy jsme jiný, s jinými názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
22.6.15 17:33

@Ververka77

člověk, který je „psychicky a inteligenčně v pořádku“
není škodolibý a nepomlouvá.
Nepotřebuje to a ví to.
To je můj názor. Nebo jsme takoví všichni? Já doufám, že ne.

• Citovat
  • Upravit
3549
22.6.15 21:31

@Kobliha51 tak pokud znáš škodolibé a pomlouvačné je děti a jednodušší lidi, pak jsi šťastný člověk nebo spadáš mezi ně :nevim: Mě totiž přijde, že takových je většina a moc vítám, když se v tom moři objeví kapka, jakou je zakladatelka, která si to uvědomí a chce a je ochotna na sobě pracovat. Takový člověk je pro mě silný. Ne ti, kteří se tak rádoby tváří, ale ti, kteří dokáží přiznat chybu a pokouší se ji napravit.

Ovšem chápu, věřím a vím, že filozofii života, má každý jinou a co vyznává jeden může přijít druhému jako hovadina. Ovšem v tom tkví to kouzlo, pouze člověk, kteří věří svému smyslu života a své cestě se nepokouší urážet, zesměšňovat a napadat jiné, kteří věří něčemu jinému než on. Každý k poznání dojde jinou cestou, dřív nebo později.

Pozitivní myšlení je obrovská zbraň, která nám může v mnohém pomoci a v mnohém ublížit, právě díky tomu jak jsme od malička „programováni“ a přeprogramovat se je jedna z nejtěžších věcí, která vyžaduje neustálou snahu, práci, získávání informací,apod.Sama se o to snažím, někdy s větším a někdy s menším úspěchem. Ale když se to podaří, je to krásné a dodává to sílu jít a snažit se dál. Dodává to klid a harmonii, které jsou potřeba.

Věř a víra tvá tě uzdraví, přej a bude ti přáno, vždyť tato „moudra“ znali již naše babičky a prababičky, tento systém je na světě odjakživa. Jen ještě nikdo nezískal tu odvahu ho naučit své děti, protože co by se stalo, kdyby jedno takové dítě bylo v kolektivu dětí „piraní“ samo by došlo přesvědčení, že to je blábol, bohužel. Já jen doufám, že jednou až tomu bude věřit víc a víc lidí se tak budou vychovávat i děti a pak je tu teprve šance, že na světě může být lépe. V současné době demagogie, vím, ale v daleké budoucnosti snad fata morgana :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
22.6.15 21:41
@Kobliha51 píše:
Nezlob se, ale pomlouvání a škodolibost většina lidí nechává už na ZŠ. To ještě nemá rozum a neví, že jsou to pitomosti. U dospělého člověka to znám, ale opravdu jen u těch, kteří jsou jednodušší a proto taky neví, co činí. Neznám dospělého člověka, který by se zabýval pomlouváním a škodolibostí a byl psychicky a inteligenčně v pořádku. A fakt tě neznám. Měla bych? :nevim:
Moje reakce byla jen a jen na tvůj úvodní příspěvek. Ende.

vidíš to, a vědci jsou úplně jiného názoru:
Z vývojového úhlu pohledu je škodolibost velmi smysluplná. Svět je založen na soutěžení, ať v oblasti rozmnožování nebo získávání potravy. „Neúspěch konkurenta je příležitostí pro nás,“ říká Richard H. Smith z Kentucké univerzity.
více na http://psychologie.cz/…hte-at-trpi/
a navíc si tedy podle úvodního příspěvku vůbec nemyslím, že je zakladatelka škodolibá, snad si to nemyslí ani ona sama a označila se tak nadsázce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
23.6.15 08:38
@Paradise píše:
@Kobliha51 tak pokud znáš škodolibé a pomlouvačné je děti a jednodušší lidi, pak jsi šťastný člověk nebo spadáš mezi ně :nevim: Mě totiž přijde, že takových je většina a moc vítám, když se v tom moři objeví kapka, jakou je zakladatelka, která si to uvědomí a chce a je ochotna na sobě pracovat. Takový člověk je pro mě silný. Ne ti, kteří se tak rádoby tváří, ale ti, kteří dokáží přiznat chybu a pokouší se ji napravit.

Ovšem chápu, věřím a vím, že filozofii života, má každý jinou a co vyznává jeden může přijít druhému jako hovadina. Ovšem v tom tkví to kouzlo, pouze člověk, kteří věří svému smyslu života a své cestě se nepokouší urážet, zesměšňovat a napadat jiné, kteří věří něčemu jinému než on. Každý k poznání dojde jinou cestou, dřív nebo později.

Pozitivní myšlení je obrovská zbraň, která nám může v mnohém pomoci a v mnohém ublížit, právě díky tomu jak jsme od malička „programováni“ a přeprogramovat se je jedna z nejtěžších věcí, která vyžaduje neustálou snahu, práci, získávání informací,apod.Sama se o to snažím, někdy s větším a někdy s menším úspěchem. Ale když se to podaří, je to krásné a dodává to sílu jít a snažit se dál. Dodává to klid a harmonii, které jsou potřeba.

Věř a víra tvá tě uzdraví, přej a bude ti přáno, vždyť tato „moudra“ znali již naše babičky a prababičky, tento systém je na světě odjakživa. Jen ještě nikdo nezískal tu odvahu ho naučit své děti, protože co by se stalo, kdyby jedno takové dítě bylo v kolektivu dětí „piraní“ samo by došlo přesvědčení, že to je blábol, bohužel. Já jen doufám, že jednou až tomu bude věřit víc a víc lidí se tak budou vychovávat i děti a pak je tu teprve šance, že na světě může být lépe. V současné době demagogie, vím, ale v daleké budoucnosti snad fata morgana :mrgreen:

Moc hezky napsané! :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
23.6.15 09:50

@Paradise
Také souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
23.6.15 16:53
@Peprminta píše:
vidíš to, a vědci jsou úplně jiného názoru:
Z vývojového úhlu pohledu je škodolibost velmi smysluplná. Svět je založen na soutěžení, ať v oblasti rozmnožování nebo získávání potravy. „Neúspěch konkurenta je příležitostí pro nás,“ říká Richard H. Smith z Kentucké univerzity.
více na http://psychologie.cz/…hte-at-trpi/
a navíc si tedy podle úvodního příspěvku vůbec nemyslím, že je zakladatelka škodolibá, snad si to nemyslí ani ona sama a označila se tak nadsázce ;)

Pokud je škodolibost smysluplnou vlastností, není ani snad třeba omlouvat zakladatelku tím, že se tak označila v nadsázce. Měla by být na to hrdá, ne?
Podle mě je škodolibost podlá.

• Citovat
  • Upravit
14642
23.6.15 17:05

@Kobliha51
Taky to tak vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
23.6.15 17:07

@Paradise

tak pokud znáš škodolibé a pomlouvačné je děti a jednodušší lidi, pak jsi šťastný člověk nebo spadáš mezi ně

Jsem šťastný člověk. Děkuji. :mavam:

Tobě přijde, že škodolibých a pomlouvačných lidí je většina - s tím já nemohu souhlasit.

Věř a víra tvá tě uzdraví, přej a bude ti přáno, vždyť tato „moudra“ znali již naše babičky a prababičky, tento systém je na světě odjakživa. Jen ještě nikdo nezískal tu odvahu ho naučit své děti, protože co by se stalo, kdyby jedno takové dítě bylo v kolektivu dětí „piraní“ samo by došlo přesvědčení, že to je blábol, bohužel.

Takže babičky a prababičky to znaly a svým dětem to neřekly? Protože neměly odvahu? Myslím si, že pokud chtěly, učily to i své děti a ty zase svoje. Nikdy není celý kolektiv „piraní“ a jedno dítě, které „piraňa“ není. Vždycky je více těch, které jsou vychovány tak, jak by si to babičky představovaly. Jen doba je trochu jiná. Kdyby tomu tak nebylo, tak je opravdu celý náš národ plný lidí, kteří druhému nepřejí nic dobrého a tomu já, se svým pozitivním myšlením, opravdu nevěřím.
POkud někdo spadne až na dno a pak se postaví na nohy, toho si vždy cením. Pokud někdo pomlouvá a přestane, tak to mi fakt žíly netrhá. Tak ať prostě nepomlouvá. Stačí si jen zapřemýšlet, než otevře ústa. Pokud se někdo dostane z drog, alkoholismu, gamblerství, tomu čest. To je sakra práce.

• Citovat
  • Upravit
3549
23.6.15 19:32

@Kobliha51 víš děti jsou vychovávány tak, že je potlačována jejich přirozená osobnost, jejich fantazie a je jim vtlačována fixní smyšlená idea o tom, jaké by měli být, jak by se měli chovat, co je normální a co ne.

Vezmu příklad na více generacích, moje babička byla vychovávána, aby byla „správnou ženou“ starala se o muže, dřela do úmoru a na nic si nestěžovala (prožila spokojený život? Kdo ví, věřila, že to, co ji vštípili je správné, tak snad ano, o svých pocitech nikdy nemluvila, tak nemohu soudit).Druhá babička žila jinak, ale neměli hospodářství, ale o tovíc se musela uskromnit a být po vůli svému muži, musela se naučit přežít ne proto, že by chtěla, ale proto, že musela a vyžadovalo se to po ní, spokojená není a to je smutné. Moje máma taky nežila život jaký chtěla, musela se přizpůsobit pokud chtěla udržet rodinu, rozvod v jejích kruzích byl hanba, dodnes je s tátou nešťastná. Já odmalinka jsem byla jiná, vždy jsem se cítila jak kdybych do naší rodiny nezapadala, když jsem se začla v pubertě zajímat o esoteriku byla jsem pro okolí ještě divnější, začala jsem své koníčky tajit a skrývat (smutné).

Víš těžko se tato myšlenka popisuje, ale věřím, že ti, co už pochopili ji pochopí. Když děti začnou vyprávět pro nás smyšlené příběhy, co uděláme? Okřikneme je aŤ si nevymýšlí, málokdo se zastaví nad tím, že to nemusí být smyšlené příběhy. Když večer brečí, že mají v pokoji bubáka, co uděláme? Snažíme se je přesvědčit, že tomu tak není. Když chtějí být princeznou, indiánem, něčím, co je pouze v pohádkách, co uděláme? Celý jejich život ničíme jejich představivost a idee. Musí se chovat, tak jak je to ve společnosti vyžadováno, co je považováno za normální. Dítě, které vidí duchy, zajímá se o to, komunikuje s anděly, zajímá se o moc kamenů a fázeměsíce, apod. věci je považováno za divné.

Na mnoho jejich přání odpovídáme:„To nejde“,„To neexistuje“,„nech si to pro sebe nebo se ti ostatní budou smát“,apod.My z nich ty negativisty vytváříme.

Takže ano ani naše prababičky, ani babičky ani maminky ani my nemáme odvahu vychovat ze svých dětí pozitivní a sebevědomé jedince, vychovávámez nich ovce, které budou lépe či hůře respektování obrazem společnosti, bohužel.

Pokud by většina lidí nebyla zlá, škodolibá, zahleděná do sebe, neoblomná, závistivá, chamtivá, negativistická, pak by to bylo možné. Takto nám nezbývá nic jiného než se pozitivnímu naučit samy v dospělosti a to je o mnoho a mnoho těžší než kdybychom v tom byli vychováváni.

Souhlasím s těbou, že závislý lidé, kteří svoji závislost pokoří jsou hodni obdivu, na druhou stranu proč do závislosti spadli? Protože se nebyli schopni vyrovnat sami se sebou, s tím, co prožívali. A úplně stejně jsou na tom lidé pomlouvační, zlí, chamtivý, apod. Tito všichni se prostě jen za něco schovávají, aby ukryli bolest, kterou mají sami v sobě, proto je obdivuji všechny, všechny ty, kteří najdou odvahu ne postavit se druhému, ale postavit se sami sobě.

I ty se schováváš a to za svoji tvrdost, ale je jen a jen na tobě, jestli si to přiznáš nebo ne. I já se schovávám, protože se mi nedaří pokořit strach, nikdo není dokonalý a nikdo nebude, stále se je co učit, jenmusíme chtít a nechat dveře otevřené. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat