Přej a bude ti přáno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3672
18.6.15 07:51
@Paoloska píše:
Protože je to fakt těžké uvažovat pozitivně, zvláště když se nedaří. Nestačí chtít, musíš být přesvědčená, že to vyjde…vnitřně přesvědčená.

máš asi pravdu… Vnitřní přesvědčení je to, s čím se pořád peru, ale věřím v to, to ano… zapracuju na tom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3672
18.6.15 07:52

@Paoloska

máš úžasný přístup, vážně!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3672
18.6.15 07:53

Po přečtení těch několika reakcí mám fakt pocit, že jsem doposud dělala vše špatně a přivolala na sebe už tolik zlého a negativního, že se to ze mě snad nikdy neodlepí… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
18.6.15 08:59

Je to tak, zákon přitažlivosti. Na co myslíme to přitahujeme. Kdo neviděl doporučuji kouknout na film Tajemství - The Secret. Je i na yout tube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.15 09:04

@Mína47 S těmi příbuznými: někdy se snažím to brát s nadhledem, převést do vtipu, nebrat si to tolik k srdci. Ale když ti ségra o vlastních narozeninách řekne, že barvu toho přívěsku vybrala tím stylem, že se zeptala prodavačky, co se hodí k vlasům a la posrana splihlá sláma, tak to většinou pouze koukám, protože v tom okamžiku mě to prostě zastihne nepřipravenou. Konflikt vyvolávat nechci, možná příště prostě akorát vklidu říct, že tohle se absolutně nehodí. Jenomže já slova najdu bohužel, až když je moc pozde :D

• Citovat
  • Upravit
667
18.6.15 09:33

Tak to znám, když člověk slova najde až když je pozdě. Ségra je tedy dost drzá. Té bych to klidně řekla co si o tom myslím, ale horší je to například s tchýní a tchánem - tam už si toho člověk tolik dovolit nemůže a když to nemůže ventilovat, tak se pak užírá, přemýšlí a tím po negativní jen posiluje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
18.6.15 09:38
@Verůůů7 píše:
máš asi pravdu… Vnitřní přesvědčení je to, s čím se pořád peru, ale věřím v to, to ano… zapracuju na tom…

Ono je to opravdu hodně těžké. Je potřeba se do toho naprosto ponořit. Vyloženě žít v souladu se svým přáním. Nebát se, že to zakřikneš, což je zbytečná a hodně rozšířená fáma. Chovej se prostě jako těhotná, neboj se promlouvat ke svému dítěti, buď na sebe opatrná a těš se. Ne na těhotenství, ale na dítě, které už je na cestě k tobě :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.15 07:54
@Verůůů7 píše:
Po přečtení těch několika reakcí mám fakt pocit, že jsem doposud dělala vše špatně a přivolala na sebe už tolik zlého a negativního, že se to ze mě snad nikdy neodlepí… :oops:

Podle filmu „Tajemství“ by se, pokud budeš myslet pozitivně, mělo okamžitě pozitivní myšlení projevit. Neměla by ses dostávat z negativního x let, ale pokud začneš pozitivně myslet, tak by se výsledky měly projevit rychle. Ale pozor, nedokážeme to všichni, protože my jsem naučeni být negativisty.

@Mína47 píše:
Je to tak, zákon přitažlivosti. Na co myslíme to přitahujeme. Kdo neviděl doporučuji kouknout na film Tajemství - The Secret. Je i na yout tube.

Jo, ten mě tak nabudil, že jsem po shlédnutí myslela, že jsem superman a můžu mít všechno. Ale pdle mne to není tak jednoduché a nemůžeš být prostě pořád optimista, usmívající se na svět. To je podle mne blbost, protože bez negativního bychom neznali pozitivního. Znám pár lidí, co se tváří „happy“ a všechno je super. je to jen maska, přetvářka. Ta pozitivní energie z nich nečíší.

A jinak holky, viděli jste někdy Dalajlamu nebo nějakého tibetského mnicha naživo? Já ano. Byl to tibetský mnich, co k nám přijel a chtěl nám zápaďákům ukázat, jak jít tou správnou cestou. A víte co, vůbec nic pozitivního z něj nevyzařovalo, naopak mi přišlo, jako kdyby z něho vycházelo cosi ďábelského. Dalajlama je stejný případ. Nehledě na to, že ta krásná tibetská historie a jejich učení je pěkný hnus. Před vpádem Číny na tibetské území zde bylo nevolnictví. Všichni pracovali pro Dalajlamu (bavíme se o všech Dalajlamech ne jen o tom současném). Desetitisíce lidí dřelo, aby byl v pohodlí. Osvícení mohl dosáhnout pouze muž, a to pouze ten, který byl ve vyšším stavu mezi mnichy (hierarchii si přesně nepamatuji). Řadový mnich, i přes veškerou snahu, nemohl osvícení dosáhnout. Makající nevolníci byli mučeni, např. stahováni z kůže zaživa. Žena byla odpad. Kdo se provinil v minulém životě, pak se v dalším narodil jako žena, to byla vysoká potupa. Nebo se narodil jako zvíře, to taky nebyla selanka. Ony se ty náboženství tváří jako mírumilovná a při bližším zkoumání je to hnus. Jsou to jen mocenské hrátky, nic víc. Taky se jim podařilo nashromáždit neuvěřitelné bohatství ve zlatě. A to vše díky makáčům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.15 08:07
@Anonymní píše:
@Mína47 S těmi příbuznými: někdy se snažím to brát s nadhledem, převést do vtipu, nebrat si to tolik k srdci. Ale když ti ségra o vlastních narozeninách řekne, že barvu toho přívěsku vybrala tím stylem, že se zeptala prodavačky, co se hodí k vlasům a la posrana splihlá sláma, tak to většinou pouze koukám, protože v tom okamžiku mě to prostě zastihne nepřipravenou. Konflikt vyvolávat nechci, možná příště prostě akorát vklidu říct, že tohle se absolutně nehodí. Jenomže já slova najdu bohužel, až když je moc pozde :D

Drsná ségra, já to znám. Mně celý život ségry něco vyčítaj i to že jsem se narodila, ale neřeknou to nahlas. Ale ten pocit prostě mám. Jedna si postavila hlavui, že jsem měla všechno a ona chudinka nic, přtiom to bylo naopak, ale rozdíl mezi náma je ten, že já nejsme materialisticky založená a ona ano. Takže mě nevadilo po ní nosit x let staré oblečení. Jí vadilo, že já dostala ve 13 letech nové kolo (ještě ke všemu od vietnamců), ona měla dvě (kvalitní výroby) a takhle bych mohla pokračovat. Házim na ně bobek, stýkat se s nimi nemusím, když se sejdeme, zachovávám dekórum neb musím kvůli mámě, má svých starostí dost na to, aby řešila schyzofrenní nálady své 41 leté dcery. A co se týče tchýně, tak z tý mám vždycky bobky už dopředu. Ta má keců. :lol: Ta zkritizuje i to, co neexistuje a já jen stojím a mlčím a řikám si, kdy už ta baba vypadne. Horší je, že přijede i se švagrovou, takže ta dávka je na druhou. :lol: Švagrová to taky umí rozbalit. Svobodná, bezdětná, starosti o to, jestli si koupí iphone za 20 000 Kč a jestli si ho má pojistit nebo ne a má kecy jak kdyby odrodila a vychovala několik dětí.
Holky a do práce to má strašně daleko, dojíždí hodinu MHD!!! No, mazec. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.15 09:34

@přáníčková Také znám tyto lidi, co říkají, jak šťastní jsou, ale nevyzařuje to z nich, jsou to jenom slova. Já bohužel vím, že já to štěstí nebo dokonce ani spokojenost taky nevyzařuji. Určitě se tedy podívám na některé ty filmy, co tady byly zmíněny a pujdu do sebe. Děkuji!

Ale teď trochu z jiného soudku: a to pozitivní myšlení. Často si říkám, jestli mám v životě takové štěstí nebo jestli je to opravdu důsledek pozitivního myšlení. Nikdy jsem si totiž ani nepřipouštěla, že by mohlo něco dopadnout špatně. Před x lety jsem se přestěhovala do zahraničí, dost daleko od ČR, pouze s malými pracovními zkušenostmi a ještě k tomu do oblasti, kde moc kvalifikované práce není. Ale prostě jsem si ani nepřipouštěla strach, že bych dobrou práci nenašla. A nakonec, aniž bych se o to snažila, si mě ta dobrá práce prostě našla sama. Stačilo potkat úplně náhodou jednoho člověka, popovídat si s ním a práce byla na světě. Nevím, jestli to bylo štěstí nebo to pozitivní myšlení. Ale tohle se mi děje dost často.

• Citovat
  • Upravit
19.6.15 10:01

To je spíš to, že nemyslíš negativně, to úplně stačí. nemusíš být poziotivní a vysmátá jak sluníčko, ale když věci bereš s klidem a jak píšeš, nepřipouštíš si negativitu, tak děláš dobře. To je asi ta nejlepší cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
19.6.15 10:15

Je jasný, že nemůžeme být stále happy. Já jsem film tajemství znám už délší dobu a mám pocit že začínám stále znovu. Jeden den jsem pozitivní, druhý den negativní. Je to těžké předělat myšlení, ale výsledky vidím i když to jde pomalu. Myslím si že kdyby byl člověk vychováván tom duchu od malička bylo by to super. Když člověk slyší jen - to nejde, to je problém, žije tak taky. Myslím si, že pokud se člověk zaměří na dosažitelné věci tak to funguje. A opravdu jsme spíše naučeni být negativní a hlavně je to o mnoho jednodušší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
19.6.15 10:17

To je pravda aspoň si nepřipouštět negativitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17003
19.6.15 10:19

Holky, doporučila bych vám na tohle téma knížky od L.Hay.. Prakticky všechny. Dají se i stáhnout :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
19.6.15 10:31

Já viděla jen film Miluj svůj život, dá se stáhnout i knížka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat