Přej a bude ti přáno?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 píše:
@ParadiseProč tohle dětem dělat? Nechápu. Vždyť to dělají všechny děti, takže se absolutně nevymykají a je to úplně normální. Tohle snad každá matka podporuje a do her se zapojuje a nebo ne? Za divné to absolutně nepovažuju, ba právě naopak. Kdyby to děti nedělaly, tak teprve potom by to byli panáci ze dřeva a bez ducha. A že jsou vychovávány k tomu, aby se slušně chovaly, dodržovaly zákony a předpisy, tak to je snad normální. Jinak by se dospělosti vůbec nemusely dožít.
Právě,že to je celkem běžné a setkávám se s tím dost často.A pokud se potom mezi racionálně smíšlejícími dětmi objeví nějaké spirituálně smýšlející,je terčem posměchu a šikany,bohužel.Tak si to raději nechává pro sebe a nastavuje společnosti požadovanou masku.
@Kobliha51 píše:
@ParadiseTy jsi šťastná, že tvoje matka udržela rodinu? A kdo je tedy šťastný? Na co jí to bylo? Má jen jeden život. Kdyby byla tvrdší, možná by byla spokojená a možná by se jinak dívala na tvé dětské potřeby.
Ale to už jsme se dostaly někam jinam a není to naše téma. Když tak SZ.
Měj se hezky. Nejsme doufám ve při.
Já jsem šťastná, ale sama za sebe, to že máma není mě sice mrzí, ale já ji nepomohu, když sama nechce. Naučila jsemse nepřebírat emoce a osud druhých, jsemtu pro ni, ale vyřešit to musí sama.
Ne nejsme ve při
Sice jsme sklouzli na okraj tématu, ale myslím, že to spozitivním myšlením také souvisí, člověk musí jít v prvé řadě po kořenech a oprostit se odpustit těm nejbližšíma sobě, aby mohl myslet pozitivně a nepřejímat smutek, neštěstí nebo zlobu druhých.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kobliha51
Já si myslím, že je „závist“ a „závist“. Jsou lidi, co závidí sousedovi kozu, a protože sami kozu nemají, tak sousedovi přejí, ať koza chcípne. To vnímám jako závist špatnou. A pak je ještě závist typu „soused má kozu, ať si ji má, já ji chci taky“ (a pak je jen otázkou, co všechno udělám pro to, abych tu kozu měla taky…) - a tenhle typ závisti já nevnímám jako špatný, ale spíš jako (do jisté míry) motivační, protože mě vede k tomu, co dělat, abych to měla i já a abych byla spokojená.
Chci tím říct jen, že je sice možná fajn mít ve všem rychle jasno, ale velmi snadno se může stát, že se člověk ve svém úsudku splete. A zakladatelka uměla přiznat svůj nedostatek, což plno lidí neumí. Podle mě totiž nezávidí jen děti a inteligencí méněcenní dospělí, závidět (aspoň občas) dokážou téměř všichni - jen si to někteří neumějí či nechtějí přiznat.
- Citovat
- Upravit
Já potřebuju pozitivně naladit, aby mi dřív přišla mateřská nebo výplata, musí být nejpozději zítra do 12hod na účtu. Co mám dělat? Myslet na to, nebo si říct, že to nějak dopadne?
Nebo, aby se nám zvířátko zázračně uzdravilo a nemuseli k veterináři (dost velká úspora financí) anebo nám nějakým zázrakem natekl benzin donádrže.
(ne naopak)
Co mi poradíte ženský? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jensina píše:
@přáníčková každé pondělí chodím na masáž, mám dvě děti, hlídá muž. Jeden týden jsem kvůli zdravotnímu stavu musela vynechat. Ten další jsem už prostě chtěla jít. jenže manžel musel být dlouho v práci. nemám hlídání moc jednoduchý. kamarádky dvě děti navíc ke svým nechtějí, jedni prarodiče měli odpolední a druzí bydlí 150 km daleko. Fakt jsem chtěla jít. V pátek říkám muži, já prostě jdu, to se musí nějak vyřešit. Chci tam a potřebuju tam. Vůbec jsem nevěděla, jak zajistit hlídání napadlo mě už jen zaplatit někde v dětském centru. Ale prostě jsem věděla, že něco vymyslím. S tím jsem šla spát. Muž mi v pátek říká před usnutím, ať si to přehodím, že pondělí fakt musí být v té práci. Já mu říkám, to nějak dopadne. V sobotu dopoledne telefon. Volala babička (150km), že má až do úterka volno, jestli může přijet, že měla takový nápad, že by v pondělí vzala děti na výlet.za celé 4 roky, takhle sama od sebe na 3 dny přijela poprvé. Celé pondělí jsem o dětech nevěděla.
Děti s babičkou, muž v práci a já den sama pro sebe.
To se povedlo moc hezky
a mě by zajímalo, jak se to liší od mojí negativní zkušenosti z jednoho dne (jak se mne tu knihomyš snažila přesvědčit, že to, že se na mne nalepili podvodníci, není důsledkem negativního myšlení, protože jsem je, až na jednoho, odhalila?) Ty sis přitáhla babičku a já nepoctivce. Tys babiččinu nabídku přijala a já nepoctivce odmítla. Kde je ten rozdíl?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@přáníčková píše:
Já potřebuju pozitivně naladit, aby mi dřív přišla mateřská nebo výplata, musí být nejpozději zítra do 12hod na účtu. Co mám dělat? Myslet na to, nebo si říct, že to nějak dopadne?
Nebo, aby se nám zvířátko zázračně uzdravilo a nemuseli k veterináři (dost velká úspora financí) anebo nám nějakým zázrakem natekl benzin donádrže.(ne naopak)
Co mi poradíte ženský?
celý to má společného jmenovatele - nedostatek peněz. Takže problém je nejspíše v tom, jak smýšlíš o penězích. Mám jich pořád málo. Nemůžu si finančně dovolit to a to. Do konce měsíce rozhodně nevyjdu. A pokud jsou tohle Tvé řídící myšlenky, tak složenka ten měsíc přujde jako napotvoru pozdě, zvíře bude potřebovat drahou veterinární péči a projedete daleko více, než-li obvykle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@přáníčková tady v tom nerozumím na co se ptáš? musím se asi vrátit k Tvým předchozím příspěvkům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jensina
To je vpoho, to neřeš.
Já peníze neřeším, pouze minulý měsíc jsem měla takovou provětrávací akci v domácnosti a asi to s sebou přineslo i provětrání peněženky. Jinak o penězích nesmýšlím nijak, protože mám za to, že jich máme relativně dost, samozřejmě kdyby nám příjem vypadl, tak jsme namydlený, ale od výplaty k výplatě vydržíme vpohodě, až nyní se to trochu zkomplikovalo. A samozřejmě v práci na výplaty zase hodili bobek.
EDIT: Tak peníze přišly hned ráno. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ozivuju diskuzi. Byla jsem vychovavana ve smyslu rčení „přej a bude ti prano“. U lidi, ktere nemusim, si to při setkání s nimi musim cas od casu připomínat. Myslíte, že to fakt funguje? Ptam se jen ze zvědavosti. Asi těžko se dobereme objektivní pravdy, spis by mě zajimala vaše zkušenost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@robinka Ahoj, tak já přeju všem to dobré, ale přijde mi, že mě se vrací spíše jen negativita a nic dobrého se mi nevrací. takže u mě asi opačný efekt?! nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upřímně, je to na úhlu pohledu. Jsou to zkušenosti, které získáváme a které nás připravují na budoucnost. Když se ohlédnu v životě na negativní věci, které se děly, vždy mě posunuly k věcem pozitivním. Pokud se ti dějí negativní věci, je to proto, že se máš někam posunout.
Letošní rok jsem taktéž zaznamenala spoustu zklamání, ale věřím, že to přejde a bude líp.
- Citovat
- Upravit
@robinka Mysím, že to funguje. A pokud ne, tak to alespoň tomu, kdo žije podle té myšlenky, ulehčuje život.
A sice člověk občas narazí na lidi, kteří jenom berou, ale alespoň takové lidi včas pozná. A díky štědrosti se setká se stejnou věcí od ostatních, když potřebuje. Takže dlouhodobě se to jistě vyplácí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak jinak to brát
závist ještě nikomu život nezlepšila
to že se má někdo líp, neznamená že ty jednou taky nebudeš
však nic není hned.. A všechno dobré má i druhou stránku, tu špatnou.. Kdo má peníze, nemusí mít zdraví, kdo má lásku, může být podváděnej.. To že ti někdo přeje ještě neznamená, že to taky vyjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paradise
Tak to jsem měla fakt štěstí. Mě nikdo jako ovci nevychovával, protože na mě nikdo neměl při té spoustě dětí čas.
Když děti začnou vyprávět pro nás smyšlené příběhy, co uděláme? Okřikneme je aŤ si nevymýšlí, málokdo se zastaví nad tím, že to nemusí být smyšlené příběhy. Když večer brečí, že mají v pokoji bubáka, co uděláme? Snažíme se je přesvědčit, že tomu tak není. Když chtějí být princeznou, indiánem, něčím, co je pouze v pohádkách, co uděláme? Celý jejich život ničíme jejich představivost a idee. Musí se chovat, tak jak je to ve společnosti vyžadováno, co je považováno za normální. Dítě, které vidí duchy, zajímá se o to, komunikuje s anděly, zajímá se o moc kamenů a fázeměsíce, apod. věci je považováno za divné.
Proč tohle dětem dělat? Nechápu. Vždyť to dělají všechny děti, takže se absolutně nevymykají a je to úplně normální. Tohle snad každá matka podporuje a do her se zapojuje a nebo ne? Za divné to absolutně nepovažuju, ba právě naopak. Kdyby to děti nedělaly, tak teprve potom by to byli panáci ze dřeva a bez ducha. A že jsou vychovávány k tomu, aby se slušně chovaly, dodržovaly zákony a předpisy, tak to je snad normální. Jinak by se dospělosti vůbec nemusely dožít.
Musí být hrozný pocit ke konci života zjistit, že člověk nežil život jaký chtěl. Pokud je zdravý, vždycky to má ve svých rukách a jinak není omluva. Nemocní a zdravím omezení lidé musí žít tak, jak jim to jejich postižení umožňuje a mají své limity.
Jde i o osobní nastavení. Každý ho máme jiné a jinak různé situace zvládáme. Myslím si, že pár tvrdých slov v pravou chvíli udělá větší službu, než okecávání okolo.
Moje máma taky nežila život jaký chtěla, musela se přizpůsobit pokud chtěla udržet rodinu, rozvod v jejích kruzích byl hanba, dodnes je s tátou nešťastná
Ty jsi šťastná, že tvoje matka udržela rodinu? A kdo je tedy šťastný? Na co jí to bylo? Má jen jeden život. Kdyby byla tvrdší, možná by byla spokojená a možná by se jinak dívala na tvé dětské potřeby.
Ale to už jsme se dostaly někam jinam a není to naše téma. Když tak SZ.
Měj se hezky. Nejsme doufám ve při.