Přej a bude ti přáno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1008
21.6.15 12:02

@Meroe jedna z nejsilnějších energií, kterou vyšleš je JÁ JSEM… všechno, co následuje po tomto tvrzení má neuvěřitelnou sílu
a tak, jak o tom dokážeš přesvědčit sebe, tak o tom přesvědčíš i ostatní a tak se k tobě všichni budou chovat.

@Meroe píše:
@Peprminta
To bylo moc hezké přirovnání, že maraton taky nikdo neuběhne bez trénování :palec:.
Když já jsem takovej osel tupej, netrpělivej, já když nevidím výsledky hned (nebo hodně brzo), tak se právě ke slovu dostane mé negativní smýšlení, dojdu k tomu, že buď dělám něco špatně, nebo že to nemá cenu, nebo že je to celé nesmysl… a je to v háji :zed:. Když si totiž často (a delší dobu) opakuju, že to bude dobrý (že se to podaří a podobně), tak začnu mít pocit, že jsem magor, který se snaží sám sebe uchlácholit nějakým bludem a že by bylo rozumnější pohlédnout pravdě do očí (a pravda je samosebou tvrdá, drsná a ne moc pěkná. Proto je to pravda…). Co pak uděláš s takovým zatvrzelým trotlem :nevim:? Nic, ponecháš ho svým frustracím, to v tom lepším případě (v horším případě je to spíš o nakopnutí do zadní části těla).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
21.6.15 12:14

@Jensina
Pozitivní myšlení je každopádně pro každého velké plus.

Příspěvek upraven 02.04.19 v 13:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
21.6.15 12:22

@Miryam knihu nehrotím, naopak si myslím, že je to velká pravda, ale divně napsaná. Film i kniha mi připomínají Horsta Siegla, když prodává hrnce. :lol: No a my jsme děti Boží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.15 09:07

@Knihomyš
Taky jsem těm lumpům mohla padnout za oběť. Vždyť stačí tak málo, záleží jen na aktuálním rozpoložení člověka. V tom případě jak to bereš ty, by to, o čem je tato diskuse, neexistovalo. Čekala jsem na nějaký příklad, který by podle tebe byl ukázkou negativní či pozitivní energie.
Je výsledkem negativní energie to, že 20 lidí projde kolem louže a vyhnou se jí a 21. do ní šlápne, protože očekává, že se mu něco špatného stane? Je pozitivní energií to, že přijede babička a dá mi peníze zrovna když je potřebuji a ona o tom neví?

Tak já čekám na konkrétní příklad, ať si to můžeme rozpitvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
22.6.15 09:13
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli se někomu stalo něco podobného jako mně. Vždy jsem věřila na minulé životy a karmu, ale bohužel jsem poslední dobou byla velmi pesimistická, hlavou se mi honily nehezké myšlenky a uchýlila se k pomlouvání a škodolibosti. Tento můj postoj k životu mě trápí delší dobu a hodlám na něm zapracovat. Proč ale píšu: během posledních měsíců se mi stalo, že když jsem se někomu smála, tak mě pak potkalo to samé.

Příklad 1: v rodině hodně lidí onemocnělo angínou během zimy a nakonec se přišlo na to, že to bylo kvůli malému synkovi, který byl přenašeč a neměl žádné příznaky. Smála jsem se, jak je možné, že takový sluníčko je vlastně přenašeč. Během dvou měsíců jsem dostala hnusnou angínu, což mi způsobilo problémy v práci.

Příklad 2: dozvěděla jsem se, že jedna slečna získala od svého milence genitální opar, a já se ušklíbala, že je hloupá, když nepoužívá kondom. Do tří týdnů jsem dostala pásový opar a opět to narušuje moji práci a já bohužel nemám čas se pořádně vyléčit.

Vím, že se to někomu může zdát jako pouhá náhoda, ale mně to přijde spíše jako znamení, abych se změnila. Stalo se někdy někomu něco podobného?

Radši prosím anonymně, stydím se za to, že jsem tak škodolibá. :oops:

No, jsi trochu jednodušší, no. Každý nemůže být filozof. :dance:

• Citovat
  • Upravit
1008
22.6.15 09:24

@přáníčková každé pondělí chodím na masáž, mám dvě děti, hlídá muž. Jeden týden jsem kvůli zdravotnímu stavu musela vynechat. Ten další jsem už prostě chtěla jít. jenže manžel musel být dlouho v práci. nemám hlídání moc jednoduchý. kamarádky dvě děti navíc ke svým nechtějí, jedni prarodiče měli odpolední a druzí bydlí 150 km daleko. Fakt jsem chtěla jít. V pátek říkám muži, já prostě jdu, to se musí nějak vyřešit. Chci tam a potřebuju tam. Vůbec jsem nevěděla, jak zajistit hlídání napadlo mě už jen zaplatit někde v dětském centru. Ale prostě jsem věděla, že něco vymyslím. S tím jsem šla spát. Muž mi v pátek říká před usnutím, ať si to přehodím, že pondělí fakt musí být v té práci. Já mu říkám, to nějak dopadne. V sobotu dopoledne telefon. Volala babička (150km), že má až do úterka volno, jestli může přijet, že měla takový nápad, že by v pondělí vzala děti na výlet. :kytka: za celé 4 roky, takhle sama od sebe na 3 dny přijela poprvé. Celé pondělí jsem o dětech nevěděla. :lol: Děti s babičkou, muž v práci a já den sama pro sebe. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
22.6.15 11:19

@Jensina
Jsi dobrá, určitě zafungovalo pozitivní myšlení! Člověk by se často nechal strhnout tím, že si začne říkat, že nikam nemůžu jít a tím to přitahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
22.6.15 11:34

@Mína47 já jsem tak žila strašně dlouho, já chudinka a… už to jelo. nakonec se mnou každý zametl, stala jsem se dokonalým terčem na léčení mindráků ostatních a stačilo, aby jeden člověk v autobuse kýchl a já jediná dostala rýmu :lol: to je přirovnání. Nakonec letos v zimě jsem se dostala do stavu, kdy buď antidepresiva nebo sakra výrazná změna. Ale to neby jen o myšlení, těch ¨věcí¨co se děly bylo mnohem mnohem více. Ale jo, jsem na sebe pyšná, učím se a začínám víc chápat, jak to vše funguje a jak žít šťastně. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
22.6.15 11:41

Tak už jen čekám, kdy se tu někdo vytasí s nějakou reklamou na něco a s možná s informací, kolik to bude stát. Zdá se mi, že si tu notuje pár osob a tak teda čekám… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
667
22.6.15 11:48

@Jensina
Super, že sis vybrala jinou cestu než antidepresiva. Jsem ráda, že si tady můžu s někým o těhle věcech popovídat. Držím moc palce. Fakt ti rozumím, znám to z vlastního života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
22.6.15 11:55

@Kobliha51 jako na moje číslo účtu pošlete litra a já vás naučím pozitivně myslet? :lol: ale jo, i takoví asi jsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
22.6.15 11:55

@Kobliha51
Já jsem ráda, že si tu notujeme. Proto jsem chodím. Né každý má od přírody velké sebevědomí, je průbojný, věří si atd. To že se na sobě člověk rozhodne pracovat na to asi žádný recept za peníze není. Maximálně si koupit pár knížek a pak už je to na každém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
22.6.15 11:57

Na všem se dá vydělávat to je pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
22.6.15 12:00

@Mína47 tak ono se někdy stane, že má člověk pocit, jako by se motal v kruhu, nakonec se všechno začne kazit- zdraví, vztahy, finance a pak bývají AD první volba. Já o nich tenkrát hodně uvažovala, dokonce jsem je měla v ruce. Byl to manžel, který mě nakonec postrčil jiným směrem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.15 13:11

@Kobliha51 Není nutné mě urážet, založila jsem tuto diskuzi, abychom si popovídali na téma, které mě před týdnem trápilo. Pokud se chceš účastnit, poprosila bych tě, abys vynechala útočné poznámky, které vlastně nikam nevedou. Myslím, že není nutné předstírat, že mě znáš po jednom mém příspěvku :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat