Překladatel - pokuta za prodlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Překladatel - pokuta za prodlení
Ahojte ![]()
Chtěla bych se zeptat těch, které pracují (nebo pracovaly) jako překladatelky. Jaká výše pokuty za prodlení je ve smlouvách obvyklá?
Myslím tím jednak pokutu pro překladatele za opožděné dodání překladu, a jednak pokutu pro toho, kdo překladatele platí (ať už je to agentura nebo přímý zadavatel překladu), za opožděnou platbu.
Dostala se ke mně teď smlouva, kde je pro překladatele pokuta 10% z ceny zakázky za každou započatou hodinu prodlení a to mi přijde strašně moc. (Pro zadavatele za pozdní platbu tam jsou 2% z dlužné částky za každý započatý den prodlení.)
Díky moc ![]()
Zuzka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@zu.syk
když jsem ještě překládala, tak se mi do ruky žádná smlouva o penále nedostala. Termín se sjednal mailem nebo telefonicky a prostě jsem ho dodržela. A navíc do smlouvy si každý může dát co chce, je jen na vás, jestli to podepíšete ![]()
- Citovat
- Upravit
@zu.syk no moc to je, ale podpisem souhlasíte s těmito podmínkami a nic s tím nenaděláte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za reakce ![]()
Vím, že do smlouvy si každý může dát, co chce, a já s tím buď souhlasím (a podepíšu) nebo ne. Jen mě zajímalo, co je obvyklé (pokud se to tak dá říct), prostě jaké máte zkušenosti vy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vlastně když se to tak vezme, tak jsem nikdy nepodepisovala smlouvu. Mail sloužil jako objednávka.
- Citovat
- Upravit
@nepř. G12 píše:
Vlastně když se to tak vezme, tak jsem nikdy nepodepisovala smlouvu. Mail sloužil jako objednávka.
to je taky závazné, souhlasíš s obchodími podmínkami, jako někde je asi zákonná hranice ale kde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zu.syk píše:
Děkuji za reakce
Vím, že do smlouvy si každý může dát, co chce, a já s tím buď souhlasím (a podepíšu) nebo ne. Jen mě zajímalo, co je obvyklé (pokud se to tak dá říct), prostě jaké máte zkušenosti vy.
Přepracuj smlouvu nebo dej návrh na změny a pak teprve podepiš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit