Překladatelské oříšky - AJ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@syselinka píše:
@rachel55 já tomu stejně nerozumímmě přítel napsal: i trust you so much. If you update me u will know why i am with you
nechápu co tím myslí..
Přítel je rodilý mluvčí? Mně ta věta přijde blbě, ale pochopila bych to ve smyslu, že chce, aby ses ho zeptala, co je u něj nového, i když tak, jak to napsal, to vyznívá že ty novinky jsou na tvé straně. Ta fráze je totiž update somebody ON something/somebody..
- Citovat
- Upravit
@syselinka Každopádně, smysl jsi určitě pochopila - podle mě fakt nejde o nějaké otrocké překládání všeho, ale o pochopení, co chtělo být sděleno.. - čili zapojovat nikoli logickou, ale kreativní hemisféru, ač to naši angličtináři tak nemají rádi ![]()
- Citovat
- Upravit
Jo a co je to to PPL? Ty jejich zkratky mi už vážně lezou na nervy - kdo se má učit druhý jazyk
![]()
- Citovat
- Upravit
@Tykvička to neni PPL, ale PLL- pretty little liars…uz to davaji i na prime love, tusim, jen si na cesky nazev asi nevzpomenu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo díky holky, myslím, že to bude tak jak to přeložila @Bersaba .. jinak @Zuziky přítel je z Nigerie a angličtina je tam uřední jazyk..takže on mluví od narození anglicky i jejich místním igbo jazykem..ale Nigerijci mluví nějakou svojí angličtinou mi příjde.. používání časů apod. jim nic moc neříká..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@syselinka píše:
Jo díky holky, myslím, že to bude tak jak to přeložila @Bersaba .. jinak @Zuziky přítel je z Nigerie a angličtina je tam uřední jazyk..takže on mluví od narození anglicky i jejich místním igbo jazykem..ale Nigerijci mluví nějakou svojí angličtinou mi příjde.. používání časů apod. jim nic moc neříká..
Při hovoru s Angličanem vždy nabývám dojmu, že jediní, kdo ovládají, nebo spíš používají jejich časy, jsou Češi, Angláni si vystačí s asi třemi nebo čtyřmi
![]()
- Citovat
- Upravit
TBBT = The Big Bang Therory, česky Teorie Velkého třesku
PLL = Pretty Little Liars, česky Prolhané krásky
Obojí jsou americké seriály.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bersaba jeste HIMYM How I met your mother- Jak jsem potkal Vasi matku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit