Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, jdu na Vás s otázkou. Měním x-landera 2008,za Jané slalom 2011.Balila jsem x-landera fakt s těžkým srdcem a doufám, že není chyba jít do Janéčka. Ale moje otázka…podařilo se vám někdy Janéčko převrhnout? Moje mamka mě pořád straší, že je to trojkolka a je nestabilní, a někde nějaká známa ho prej překlopila, atd.,atd…Už jsem toho přečetla mraky a pořád srovnávám a už mám v hlavě zmatek, kor, když mě do toho pořád někdo mluví. Tak co holky, dělám chybu s tou výměnou
je Janéčko nestabilní
Ujistěte mě, že je to správná volba
.Děkuji ![]()
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom ProAhoj znám hodně holek co maj Jané a nikdy žádná neříkala že by ho převrhla..asi pokud nebudeš jezdit nějakými výmoly tak se nepřevrhne. Já mám čtyřkolku a na lesní cestě jsem ji málem převrhla jak se zasekly ty kolečka, druhý kočár chci trojkolku takže za mě si myslím že jsou dobré ![]()
Nešikovný člověk dovede převrhnout i čtyřkolku… kamarádka má Jané, já Cortinu, ale ani jedna z nás kočárek nepřevrhla, pokud vím… nechápu, kde se pořád berou ty řeči o nestabilnosti trojkolek - asi od lidí, co je viděli jen z okna a nejezdili s nimi…
Ne nepřevrhla ani náhodou, a to si myslím že je docela lehký, naopak, beru trojkolku jako výhodu, blbej terén nebo ůzka cestička, čapnu zadní kola do vzduchu a jedéém ![]()
@paola white píše:
Já převrhla na sněhu Casualplay S4
Fakt??Zrovna mám v plánu si ho pořídit. Je hodně nestabilní??
Příbuzná ho měla a bohužel taky překlopila… ![]()
Párkrát jsem ho řídila a měla rozbitou aretaci předního kolečka, takže se nedalo zaaretovat, tudíž mi pořád vjíždělo do kdejaké vady na chodníku a kopírovalo žlábek a já přitom chtěla úplně jinam. No měla jsem trošku namožené svalíky jak jsem musela kočár pořád dorovnávat a korigovat strany aby mi nezahýbal.
Další věc - eskalátory, nájezd na chodníky a nebo jak jsou u venkovních schodů takové ty dvě koleje pro kočárky… ano, jsou dvě - né tři pro prostřední kolečko ![]()
Pak jsem si všimla, že většina mamin s tříkolkou má přední kolečko pořád zaaretované, takže jaksi nechápu proč si vlastně pořizovali tříkolku ![]()
Asi jsem trochu zaujatá. Člověk spíš slyší to špatné než nějakou chválu. Ty pozitiva se berou automaticky…
Nicméééně já si tříkolku kupovat rozhodně nebudu. Ne ne ne
![]()
Ono to ani tak není o té nestabilnosti, jako o tom, jak se s tím kočárem manipuluje. Trojkolka má úplně jinde těžiště a musí se s ní zkrátka jinak. Jestli s tím někdo zachází jak se 4 kolkou, co se ježdění týče, najíždění a sjíždění na obrubníky, tak bude fakt nestabilní a převrátí. Mám Coletto Austin 3 a než jsem přišla na to, jak s tím správně jezdit, tak měl taky tendence být nestabilní. Stačilo tři dny cviku a nemám od té doby nejmenší problém.
Já mám Jané Slalom 2007 a jsem naprosto spokojená, neumím si představit, že bych jezdila se 4kolkou, která má pevná kola. Ovladatelnost skvělá, jednou rukou i do kopce, můžu telefonovat, nést nákup, deštník, v obchodech mezi regály… Je 100%ně stabilní.
@Cmochy píše:
Další věc - eskalátory, nájezd na chodníky a nebo jak jsou u venkovních schodů takové ty dvě koleje pro kočárky… ano, jsou dvě - né tři pro prostřední kolečko
A ty jezdíš po lyžích po předních kolečkách? Tam se snad jezdí po zadních, ne?
Ahoj, mám Jané a jsem s ním strašně moc spokojená. Samozřejmě když třeba sjíždím z obrubníku, tak dávám pozor. Když jedu rychleji, může se přední kolo při sjíždění trochu stočit, pak je kočár vratký a může se překlopit. Ale Jané je tak lehounké, že není problém to udržet. Jezdím s ním i do lesa, ne tedy žádné terény, na to si myslím, že ten kočár opravdu není, a úplně v pohodě.
@Cmochy Zaaretované kolečko používám jen v terénu v hlubším sněhu nebo v lese mezi stromy, případně, když je ta cesta moc hrbatá, jinak ne… a teda jednou i na chodníku, když tak strašně foukalo, že mi kočárek sjížděl do silnice… ale nevěřím tomu, že to má většina maminek na běžné ježdění, když se dívám kolem sebe, tak každá v pohodě zatáčí, když potřebuje a nechodí měnit aretaci… a na nájezdech na schodech stejně vezeš kočárek po zadních, takže v tom taky nevidím problém… to spíš u některých golfáčů, protože ty kolejničky jsou občas dál od sebe a golfky mívají užší rozchod…
Cmochy: s těmi nájezdy to máš tedy pravdu, ale tady u nás nevjedu ani s mojí čtyřkolkou, mám klasický přední otočný ale ty nájezdy jsou moc daleko od sebe takže visí ve vzduchu ![]()
@Cmochy píše:
@gabi.designNahoru.. né dolu…
Nahoru snad taky, ne? Nebo ty jedeš s kočárem našikmo, takže ti dítě vypadává, pokud není připásané? To jsem tak viděla jednu maminku s hlubokým kočárkem… ten sklon byl dost prudký a ona v půlce rukou přidržovala deku i dítě, protože se jí sesouvalo ven z kočárku…