Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Oni to někteří řeší, když děti pijí UM, nevím proč, ale kamarádce zase navrhla mudra změnu UM - dávala Sunar, že je malý také moc tučný. Syn ta kila měl v jeho věku také, ale byl holt kojený a tam prostě nevíš, kolik vypije
To nemá cenu řešit. A navíc vidím jak to náš buřtík krásně vyběhal ![]()
Podle mě je třeba řešit silnější tříleté dítě, které se nechce moc hýbat, ale jinak je to zbytečné.
Nechce jíst - může být období, kdy jí méně, náš to má doteď. ![]()
Cooo přecpáváš… Tak to by moje osmimesicni holka byla nevim co.. Denne vypuje cca 800 ml mleka, pak vodu a prikrmy ( polevka, 1/2 bananu nebo jablko a piskota) vecer ma v mleku kasi a to da najednou i 300 ml. Je z velke casti na mm a dokrm sunarem.
Mě přijde že toho má spíš málo, jen samý mlíko
Jestli neblinká z toho. já teda kojím, ale jídelníček naší cácorky je:
8:00-9:00 jourt
11:30-13:00 zelenina s masem
15:00 přesnídávka - na tu mi teď hází bobek, takže opět jogurt
17:00-17:30 chleba s lučinou, nebo něco na zobání
19:30-20:00 kaše - na tu mi teď taky hází ksichty, takže teď místo toho mléčná rýže, mléčná krupice
Během dne kouše rýžový chlebíky, bebe, rohlík, atd…hlavně u nás teď vedou ty jourty, někdy i 3 denně
Kojím dopoledne přes spaním, někdy odpoledne, pak večer před spaním, 1× v noci spíš k ránu
@juchinka píše:
Spíš mě chybí večer nějaká kaše, nebo něco sytého před mlékem. Ale překrmování? To mě nepřipadá.
Kdyz kasi on zadnou vubec nechce
zkusili sme uz ctyri druhy a nic ![]()
@paola white píše:
@kacenkace no jestli ty překmuješ tak já jsem ho přecpávala k prasknutí
v 9 měsících měl cca následující jídelníček:
6:00 kojení
9:00 kojení
12:00 oběd (maso, zelenina, luštěniny apod. cca 250g)
14:00 kojení
16:00 ovoce nebo kojení
18:00 kojení
20:00 kojení nebo 200 ml kaše
a k tomu v noci 3-5× menší dávky kojenína jedno kojení vypil tak 120-200 ml a k tomu měl nějaký křupky do ruky nebo ovoce
No tak z toho by mi asi explodoval ![]()
@Danitschka píše:
Podle mě ho teda vůbec nepřecpáváš. Naše malá má ráno 150 ml UM. Pak 100 ml přesnídávky. K obědu tak 200 g masozeleniny, luštěnin, těstovin. Ke sváče buď troch u jogurtu s ovocem, nebo jenom ovoce a před koupáním 150 ml kaše, před spaním 180 ml UM. Je jí 8 měsíců, váží 8800g a měří 80 cm. Jo a to zvracení klidně může být k zubům, když jí rostly spodní jedničky, tak zvracela kudy se plazila, klidně i 3 hodiny po jídle. Dr. říkala, že k zubům to tak někdy bývá… Trvalo to tak 3 týdny.
Alespon mate dobry ze si da vecer tu kasi ale ten nas ani tuk, ani krupicovou ani obilnou o prichutich nemluve
@AstraG píše:
Mě přijde že toho má spíš málo, jen samý mlíkoJestli neblinká z toho. já teda kojím, ale jídelníček naší cácorky je:8:00-9:00 jourt
11:30-13:00 zelenina s masem
15:00 přesnídávka - na tu mi teď hází bobek, takže opět jogurt
17:00-17:30 chleba s lučinou, nebo něco na zobání
19:30-20:00 kaše - na tu mi teď taky hází ksichty, takže teď místo toho mléčná rýže, mléčná krupice
Během dne kouše rýžový chlebíky, bebe, rohlík, atd…hlavně u nás teď vedou ty jourty, někdy i 3 denně
Kojím dopoledne přes spaním, někdy odpoledne, pak večer před spaním, 1× v noci spíš k ránu
A mlecnou ryzi a krupici, to davate normalne od mullera treba??
A co jeste davate prckum behem dne?
A jogurt jenom bilej nebo i s prichuti, treba holandia nebo tak?
A taky vaham s pribinakem, jestli na nej neni jeste malej?
@kacenkace píše:
No tak z toho by mi asi explodoval
ona mu ta nenažranost vydržela. kdyby mohl tak by žral celý den, ale nás doktorka naopak straší že neroste ![]()
@kacenkace - s pribiňákem bych určitě ještě počkala, já ho beru jako tvarohovou záležitost, takže budu dávat opět až po roce (jestli vůbec budu). Jinak střídám bílý jogurt s ochuceným - ten udělám tak, že koupím bílý a přimíchám do něj přesnídávku (až budeme mít zase svoje ovoce, dám do něj rozmixované jablíčko nebo švestku, z jahod mám trochu strach). Zkoušela jsem už i kousek tvrdého sýra, dala jsem jí do ruky tak čtvrtku plátku a sežužlala si ho. Je zvyklá na chlebovou kůrku nebo měkké hodně povařené těstoviny, tak jí kousky nedělají problém. Moc ráda má třeba kuskus nebo rýžový křupky. Tuhle málem dostala kousnout čokolády - mladší bráška se chtěl rozdělit
.
@Milli píše:
@kacenkace - s pribiňákem bych určitě ještě počkala, já ho beru jako tvarohovou záležitost, takže budu dávat opět až po roce (jestli vůbec budu). Jinak střídám bílý jogurt s ochuceným - ten udělám tak, že koupím bílý a přimíchám do něj přesnídávku (až budeme mít zase svoje ovoce, dám do něj rozmixované jablíčko nebo švestku, z jahod mám trochu strach). Zkoušela jsem už i kousek tvrdého sýra, dala jsem jí do ruky tak čtvrtku plátku a sežužlala si ho. Je zvyklá na chlebovou kůrku nebo měkké hodně povařené těstoviny, tak jí kousky nedělají problém. Moc ráda má třeba kuskus nebo rýžový křupky. Tuhle málem dostala kousnout čokolády - mladší bráška se chtěl rozdělit.
On nastesti chce ochutnavat vsechno a kdyz vidi ze nekdo ji a jemu jeda tak strasne jeci. Cejtim se az trapne, jeenou v tramvaji se dival na jednu pani co jedla jabko tak az ona sama rekla: mam se otocit abych ho nedrazdila chudacka?
akorat ty kase ze mi nechce, to me mrzi ![]()
@paola white
Tak aspon dobre ze ma chut
venda ma tolika ‚prace‘ kdyz si zacal stoupat ze jidlo holt neni prioritou ![]()
@kacenkace až začne chodit sám tak se mu ty ruce pro jídlo zase uvolní ![]()
@kacenkace Ano dávám tyto rýže a krupice, kaši mi malá teď v těc vedrech nechce ![]()