Překrmuji své dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5063
22.7.13 22:02
@kacenkace píše:
A co jeste davate prckum behem dne?
A jogurt jenom bilej nebo i s prichuti, treba holandia nebo tak?
A taky vaham s pribinakem, jestli na nej neni jeste malej?

jak jsem psala naší slečně je 10 měsíců a už jsme dala lipánka a v pohodě, ale už mám 2. dítě tak to tolik neřeším :lol: jogurty jí jedině ochucené, bílý nechtěla, takže od půl roka vmá jen ochucené, nevidím na tom nic špatného, my bojujem s nízkou váhou, takže do ní něco dostat musím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
22.7.13 22:04

Ještě můžete skusit udělat pudink, já bych dala už z kravského mléka, ale určitě lze i z UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
22.7.13 22:13
@kacenkace píše:
Kdyz kasi on zadnou vubec nechce :nevim: zkusili sme uz ctyri druhy a nic :nevim:

Aha, tak jestli se nebudí hlady, tak asi ani nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
22.7.13 22:39

Jsem se teda s odpuštěním dost zasmála - zakladatelko klid, to by mi ten náš řval celej den hlady, když vidim Váš jídelníček :pankac: Náš je žrout pažrout a jakmile si něco strčíme k puse, hned žebrá - je v tom lepší něž náš pes :palec: Je pravda, že není žádnej drobek, ale paní doktorka s úsměvem říká, když se jí ptám, jestli není tlustej, že je „pěknej“ a že se nemám bát, že to vyběhá :pankac: A když vidim, jak mu chutná a mlaská si, vyžaduje jídlo s kouskama, jí v podstatě, co mu na talíři přistane (to, co jíme my, jen v baby verzi bez koření), tak jsem šťastná - kamarádky holčička jíst nechce a je to trápení :?
Proč zvrací netuším, ale buď bych sázela na ty zuby nebo nemá nudle? Náš zvrací, když je dost zahleněnej, to jsou pak šavle jak od ruskýho cara, nehldedě na to, že se mu taky pak nechce tak moc jíst :nevim:

Jo a pro představu - bude mu teď 10 měs., cca 10kg, cca 74 cm (nevim, do poradny jdeme příští týden) a jídelníček

6 - 7 hod - MM
8 hod - ovoce (přesnídávka nebo něco čerstvého rozmrveného na jemno)
do nedávna 9 hod MM (to teď už nějak nechce)
12 hod - masozelenina nebo obdobně (cca 190 g)
14 hod - MM (taky někdy nechce)
16 hod - ovoce s jogurtem
18:30 - kaše bo polévka bo chleba s něčím dětským
19:30 - 250 UM nebo Beby na noc

vodu přes den moc neche (když dá stovku jsem happy), takže v průběhu v podsatě kdykoli MM, což teď teda taky bojkotuje :nevim:
Takže asi tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
23.7.13 07:04

@Květinka81 Tak to mate jedlika :potlesk: prave ze ze zacatku prikrmu mi pekne jedl a ted se do toho hrabe v puse, kouse si nohy a nebo mi bere lzici kdyz mu ji dam k puse. Nekdy je to na masli :) zahlenenej mi nepride, sice ted blbe ji ale celej denmleze smeje se a nekde kramuje nebo tyra kocoura :) zase si rikam ze kdyby mu nestacilo tak by se snad ozval a ji podle potreby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
23.7.13 08:32
@AstraG píše:
jak jsem psala naší slečně je 10 měsíců a už jsme dala lipánka a v pohodě, ale už mám 2. dítě tak to tolik neřeším :lol: jogurty jí jedině ochucené, bílý nechtěla, takže od půl roka vmá jen ochucené, nevidím na tom nic špatného, my bojujem s nízkou váhou, takže do ní něco dostat musím ;)

Já to sice řeším i u třetího dítěte, ale s tou váhou to chápu. U nás je zase opačný problém. Jídelníček měli všichni úplně normální a stejně byli jak nakynutý :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
23.7.13 08:38
@kacenkace píše:
Zdravim,
Dnes jsem byla na kontrole se skoro devitimesicnim synem a mudr mi rekla ze ho prekrmuji.Ji takto:
6:30 um 150ml
11:00 um 150ml
14:00 maso, zelenina(sklenicka)
17:00 ovoce nebo jogurt
19:30 um 150ml
A k tomu tak 200ml vody behem dne.
Sli jsme k mudr protoze maly blinka a nechce skoro jist, a ona mi rekne tohle, co myslite?? :nevim:

urcite neprekrmujes, doktorka je strelena :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
23.7.13 09:01

@lucka83 zacinam si to myslet :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82janka
24.7.13 08:41
@kacenkace píše:
Zdravim,
Dnes jsem byla na kontrole se skoro devitimesicnim synem a mudr mi rekla ze ho prekrmuji.Ji takto:
6:30 um 150ml
11:00 um 150ml
14:00 maso, zelenina(sklenicka)
17:00 ovoce nebo jogurt
19:30 um 150ml
A k tomu tak 200ml vody behem dne.
Sli jsme k mudr protoze maly blinka a nechce skoro jist, a ona mi rekne tohle, co myslite?? :nevim:

Tak náš jídelníček vypadá dost podobně místo UM je kojení jen poslední jídlo je 150-180 UM a to má malá 6m, akorát v těch 17h máme mlíko nebo kaši, střídám to.
Nevím doktorka je prdlá :)

Já se bojím, aby malá nebyla tlustá ted má 7180g a 66cm na 6měsících a když jsem to řekal švagrové tak se začala smát a říkala, že to nikdy neřešila v tomto věku, pokud chce at papá a že z toho vyroste, tlouštku by řešila až na těch 3letech. Že se klidně může stát, že v roce nebo ve dvou mi může přestat jíst a to je pak teprve problém. takže to neřeším, doktorka nám řekla, že je pěkňoučká a basta. A neblinká z tepla, nebo zkus změnit UM, třeba mu už nesedí.

• Citovat
  • Upravit
209
24.7.13 09:14

No kdyz vidim ze ted je mu devet mesicu a chvilku neposedi tak bych tloustku tve male vubec neresila. Venda mel v sesti mesicich 8220..A s jedenim kase ani tuk :( A ted za posledni dva mesice pribral jen kilo…Celej den leze po zemi a nekde stoji tak to je nejakej vydej :) pokud ma chut tak bych ji doprala, ona to za dva mesice vysportuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
24.7.13 09:16

Um uz jsme zmenili a vicemene je to s blinkanim stejny. Nahore ma vyrostly dva zuby a dolni uz ma taky tal si rikam jestli mu nerostou dalsi ale jestli to neni brzy?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82janka
24.7.13 09:39

@kacenkace tak to bude zoubkama si myslím… no malá ted za měsíc nabrala 900g a nechápu jak, když je furt v pohybu, je to akční dítě od prvního dne :) Už v porodnici mi říkali, že je to dračice a v nemocnici taky koukali, že nevydrží v klidu, že je furt akční :-D je to náš malý živel… vydrž a ono to přejde,… nám třeba ted kadí 4-6× denně a doktorka říkala že to může být zoubkama už máme dva dole 3týdny a čekáme na ty horní i ty probdělé noci, nebo teda malá spí jen sebou hrozně hází v noci a třeba od kamarádky dítě má kašel a taky jí doktorka řekla, že to je od zubů, ty zuby dělají hodně… hlavně at jsou jinak zdravý ti naší špunti :D hlavně v těch vedrech nějak do něj nacpat tekutiny, ale malá když nechce tak taky do ní nenarvu nic… hold děti.. už mají svou osobnost ;)

• Citovat
  • Upravit
82janka
24.7.13 09:41

@kacenkace jo a s těmi zuby brzy? nám týden před pátým měsícem Miška přestala v noci spát a týdne po pátém měsíci jsem objevila špičku zubu dole… a přitom známá co byla u nás předtím týden tak jsme se bavili že její kluk má šíleně bílé dásně a že čeká kdy zuby vylezou, a tak ji říkám koukni Mišce já to nepoznám a prej tady dlouho nic neproste a ejhle týden na to zub :-D v pěti měsících dva dole… ted čekáme dva nahoře a pak jsem zvědavá.. mohla by už zase spinkat v noci :)

• Citovat
  • Upravit
693
24.7.13 09:57

Taky pořád dumám nad jídelníčkem jestli nepřekrmuji…ráno 6-7 180 UM,10 svačina přesnídávka,13-masozeleninový příkrm,16 UM dávám 180,ale přijde mi to moc, že by jí 150 stačila a na noc po koupání 180 UM nebo kaše…myslíte, že to tak můžu nechat děkuji za rady…malá právě neřekne kdy má dost sní, co jí dám…a kolikrát do týdne dávat maso??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
24.7.13 14:02

Ja davam maso kazdej den, pokud teda venda ji a takhle neblbne :) nekdy uvarim, nekdy sklenicka. Skoda ze nepises jak je mala stara jestli taky devet mesicu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová