Přeložení v zaměstnání

12154
9.2.12 13:58

Přeložení v zaměstnání

Prosím si o radu chytřejší hlavičky než jsem já :oops: :

V zaměstnání mě chtějí přeložit (nevím ale, zda je toto vhodný výraz) na jiné pracoviště, ale tvrdí mi, že je to v rámci organizace.
Pracuji v nemocnici, která byla před šesti lety spojena s nemocnicí větší v jiném městě (asi 35 km daleko). Čili se ze dvou nemocnic stala jedna organizace. Potud je to jasné jako facka :lol: .
Já se vracím do práce po sedmi letech, ale hlavní sestra mi tvrdí, že nemůžu nastoupit zpátky do té malé nemocnice ve svém místě bydliště, ale že musím dojíždět do té vzdálené - těch 35 km - v rámci organizace jedné firmy. Dá nebo nedá se to tedy definovat jako přeložení? Funkce stejná.

Já jsem si do teď byla „jistá v kramflecích“ tím, že toto nemůžou. Podle tohoto:
Pracovní cesty a přeložení (§ 240–241 zákoníku práce)
1. Těhotné ženy a ženy pečující o děti do věku osmi let smějí být vysílány na pracovní cestu mimo obvod obce svého pracoviště nebo bydliště jen s jejich souhlasem; zaměstnavatel je může přeložit jen na jejich žádost.

Poradíte mi někdo? Ať si toto čtu o to víc, nejsem si totiž jistá tím, že je to moje přemístění na jiné pracoviště přeložení. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9066
9.2.12 14:06

Dulezite je to, jake mas v pracovni smlouve napsane misto pracoviste, pokud adresu nebo alespon mesto te male nemocnice, tak Te nemuzou posilat do jine, aniz bys jim podepsala dodatek ke smlouve.
Tedy nemam zkusenost se sloucenim podniku, ale pevne verim, ze to tak bude platit taky ;)
U nas to obchazeli nevyplnenim mista (psali jen nazev spolecnosti a CR), nebo vypsanim vsech moznych mist :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
9.2.12 14:09

zkus poradnu aperio.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
9.2.12 14:14

začala bych jako Alík tím,že řekni, jak přesně máš ve smlouvě specifikované místo výkonu práce. Od toho se to odvíjí

Pokud je tam přesné místo s adresou, tak maj smůlu. Pokud je to jinak, tak už by mít šanci mohli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
9.2.12 14:16

měli by poradit i na úřadu práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.2.12 14:18
Aliik píše:U nas to obchazeli nevyplnenim mista (psali jen nazev spolecnosti a CR), nebo vypsanim vsech moznych mist :zed: :zed: :zed:

Podle nového ZP, který platí od ledna, toto už není možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
9.2.12 14:26

no a pokud to místo jinde nevezmeš, tak ti můžou dát nadbytečnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.2.12 14:28
jizvíková píše:
To můžou, musí ovšem dát i odstupné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.2.12 14:33
Gabinka1 píše:
začala bych jako Alík tím,že řekni, jak přesně máš ve smlouvě specifikované místo výkonu práce. Od toho se to odvíjíPokud je tam přesné místo s adresou, tak maj smůlu. Pokud je to jinak, tak už by mít šanci mohli

Přesné místo výkonu zaměstnání je právě to městečko, kde bydlím. Ne to, kam mě chtějí donutit dojíždět. ALE!
Já jsem smlouvu podepisovala v roce 2000 se Státní nemocnicí, v roce 2005 jsem musela odejít na nemocenskou (ošetřovatelka na LDN, proto musela), jenomže v roce 2007 přešla naše nemocnice pod křídla nemocnice v NJ (sloučení dvou nemocnic ze dvou okresů - okres Opava s okresem NJ), od nového roku 2012 už ani toto není pravda - vlastníkem se stala jiná firma.
Takže platí i pro mě původní smlouva s uvedeným místem pracoviště?
Mně totiž pořád vrtá v hlavě to tvrzení, že je to prostě jedna organizace - jedna firma. Takže se trošku bojím, že se nemám o co opřít. Že dojíždět prostě musím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.2.12 14:33
jizvíková píše:

Bude to znít vyčůraně, ale o to právě jde.
:oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.2.12 14:35

O výpovědi už byla totiž řeč - pokud nenastoupím v tom NJ, tak prý výpověď dohodou. Jelikož nemám ráda výhružky, chci mít taky něco v rukávě, ale bojím se, že místo esa tam bude kulo :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
9.2.12 14:35
radúna píše:
jizvíková píše:
Bude to znít vyčůraně, ale o to právě jde. :oops:

aha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
9.2.12 14:36

A cosi měla napsané v pracovní smlouvě jako místo výkonu práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.2.12 14:36
radúna píše:
Gabinka1 píše:
začala bych jako Alík tím,že řekni, jak přesně máš ve smlouvě specifikované místo výkonu práce. Od toho se to odvíjíPokud je tam přesné místo s adresou, tak maj smůlu. Pokud je to jinak, tak už by mít šanci mohli
Přesné místo výkonu zaměstnání je právě to městečko, kde bydlím. Ne to, kam mě chtějí donutit dojíždět. ALE!
Já jsem smlouvu podepisovala v roce 2000 se Státní nemocnicí, v roce 2005 jsem musela odejít na nemocenskou (ošetřovatelka na LDN, proto musela), jenomže v roce 2007 přešla naše nemocnice pod křídla nemocnice v NJ (sloučení dvou nemocnic ze dvou okresů - okres Opava s okresem NJ), od nového roku 2012 už ani toto není pravda - vlastníkem se stala jiná firma.
Takže platí i pro mě původní smlouva s uvedeným místem pracoviště?
Mně totiž pořád vrtá v hlavě to tvrzení, že je to prostě jedna organizace - jedna firma. Takže se trošku bojím, že se nemám o co opřít. Že dojíždět prostě musím.
Pokud ti platí pracovní smlouva, tak platí i to, co je v ní napsané.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
9.2.12 14:37
radúna píše:
jizvíková píše:
Bude to znít vyčůraně, ale o to právě jde. :oops:

ale tam se pak vyplácí nějaké odstupné, nevím přesně kolik platů

• načítám...
  • Citovat