Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, nevím jak dlouho užíváte AD, ale do 3.měsíců od začátku užívání by se mělo vše zlepšit. Jinak zkuste pupalku(olej nebo tbl.) nebo kontryhel(bylinka)při bolestech nahřívat polštářkem. A odpočívat, relaxovat nebo cvičit jogu…nejlépe hormonální jogu.
Beru je měsíc a půl…To mi jako pomohou antidepresiva i na to pms…? To jsem opravdu netušila jakto funguje? @7Vany
Pomohlo mi to moc, obvykle se dávka AD navyšuje po měsíci o půl tbl.(záleží na tom, co berete a jak Vám to bude vyhovovat). Určitě vyčkejte, já mívám při PMS takové napětí, že k tomu musím občas užít i minim. dávku sedativa na uvolnění. To ale musíte probrat se svým lékařem! Nebo zkusit homeopatika např. Sedatif PC, nebo bylinky, meduňka, kozlík, chmel. Musíte se zeptat dr.,co ve Vašem případě z toho můžete užívat.
Jj je pravda že mi po měsíci navýšila dávku o půl víc a řekla že je to normální postup…je pravda že už nejsem tolik plactiva a úzkostna ale ještě to není ono a před Menzes je to katastrofa… Beru ad s léčivou složkou escitalopram… Konkrétně itakem co bereš ty…?
Ahoj.Na premenstruační syndrom je vhodné užívat pupalku douletou. Sportovat, odpočívat a relaxovat. Dále upravit stravu na lehčí bez lepku a laktozy. ![]()
@Anonymní píše:
Jaká je strava bez lepku a laktózy? @Clementia
smutná ![]()
@Anonymní píše:
Jaká je strava bez lepku a laktózy? @Clementia
@Martina1991 Ovoce,zelenina, lušteniny, soja, maso atd. Smutná rozhodne není když je Ti po ní lépe a muže Ti. ![]()
Ahoj holky, prosim o radu, jsem uplne zoufala sama ze sebe.Mam silene stavy uzkosti a deprese pred menses.I myslenky na sebevrazdu.Pecuji navic o matku/85/ a vubec to psychicky nezvladam.A k tomu chodim ma plny uvazek do prace.Pred menses je mi tak spatne, ze bych nejradsi prestala existovat.A s matkou je to k nevydrzeni, vytaci me uz jen tim, ze s ni musim zit a jsem na ni moc zla.
Deti uz mam velke a bydlim jen s matkou.Jsem rozvedena uz 15 let.Mam ted novy vztah a bojim se, ze to pritel se mnou nevydrzi s ztratim ho.Antikoncepci zadnou neberu.AD jsem brala -Tritico a vysadila v unoru.A je mi celkove hur.Mam strach sama ze sebe.Poradite jak zmirnit priznaky?Je jedine reseni brani AD nebo radeji brat antikoncepci?Diky za Vase rady.
Ahoj potřebuji radu už jsem zoufalá… Jsem tlakar dlouhodobě beru léky na hypertenzi teď jsem měla dost psychicky náročné období a začala jsem brát antidepresiva… A TeX můj problém možná si myslíme s psycholozkou že můj problém je v premenstruacnim syndromu… Pravidelně před Menzes jsem vyčerpana unavená bolí mě celé tělo jako před chřipkou a dost mi to obtěžuje život úplně mě to vždy vykoleji z normálního života a nemůžu fungovat… Poraďte mi nějaký doplněk stravy nebo vitamíny…antikoncepci že zdravotních důvodů prostě nemůžu a jsem zoufalá už dost…