Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj,
neporadí prosím někdo, jak při protikvasinkové diete s těmi mléčnými výrobky? Některé diety uvádí že bílý jogurt/zákysy ano, jinde jsou mléčné výrobky zakázané…
Já už si příjdu jak exot, pořád dokolečka trpím na vaginální mykózy, ale vzhledem k tomu, že mám i zažívací problémy a nadýmání, tak si myslím, že kvasinky budu mít přemnožené jak v pochvě, tak střevech.
Běžné „protikvasinkové“ rady jako laktobacily, bavlněné kalhotky, žádné silonky, bazén beru jako samozřejmost. Ledničku mám plnou věcí jako gynocaps, fermalac, vitagin c, rosalgin…
Stravuju se myslím na český standard docela příkladně - bílé pečivo vůbec (snažím se aspoň žitný chléb), těstoviny už taky dělám celozrné, bílý cukr nepoužívám, nepeču, k snídani buď bílé zákysy nebo živý jogurt. Jinak rýži jim, těstoviny taky, ale obecně se snažím jíst dost zdravě a neprasit, jediná neřest je sem tam hořká čokoláda, to jo…
No a do toho už podruhý během roku beru dlouhodobě i wobenzym (ke kterýmu jsem upínala svý naděje) a kvasinky se mi pořád vracej a vracej, resp. za posledních pár měsíců se mi jich ani nepovedlo zbavit. Když se každý měsíc vracim ke gynekoložce, už se na mě kouká jako na exota, posledně mi neudělala ani stěry, že prý mám všechno vysadit a uvidíme. Takže teď se mi do 3-4 týdnů parádně rozjel kvasinkový zánět a zítra ráno tam opět budu volat na objednání…
Nevíte někdo, co víc už pro to udělat? Třeba nějakýho doktora, co se týhle problematice věnuje? Za poslední 2 roky už mě léčba a podpůrný přípravky stály už tisíce, vyzkoušela jsem nepočítaně přípravků - o peníze mi nejde, ale chtěla bych to už vyřešit a začít žít normální život, tohle se nedá:(
Díky za rady, A.
Zajdi k dr a zkus se zeptat, zda by ti nepředepsala nějaké systémové antimykotikum, např. flukonazol (Mycomax), ale chtělo by to stěry, jestli nemáš nějaký rezistentní kmen.
Neboj, určitě něco vymyslí, kvasinky jsou potvory…
Díky, jj, mám v plánu chtít i stěr pro potvrzení, s čím to vůbec bojuju.
Mycomax jsem poprvé (po letech) dostala minulý měsíc. a to 3 tablety v průběhu měsíce (1., 13. a 23. den cyklu). Ale bohužel nemám pocit, že by to nějak pomohlo…už pár dní po prášku jsem stejně měla pocit, že se to vrací, teď jsem necelý 4 týdny po poslední tabletě a je to zpátky a ve velkym. Tak nevím, mě selským rozumem z toho vyplývá, že je potřeba nějaká větší dávka a delší léčba, ale na to moje gynekoložka taky nechtěla moc slyšet, prý to takhle stačí a mám být přeléčená…?! ![]()
A.
Záleží jaké tam máš prostředí…
candida má různé kmeny, ale většinou je přemnožený jen jeden - protože je dominantní a ostatním moc nedovolí mu zasahovat do teritoria
ale pokud máš třeba narušenou imunitu, tak jich tam může fungovat spolu víc
asi by bylo dobré nechat udělat kultivaci a citlivost na antimykotikum, aby tam nebyla ta rezistence…
@Ameixa
Zkus oreganové kapsle, nechci tu dělat reklamu, tak nenapíšu výrobce, ale najdeš na internetu. Mělo by to být nejsilnější přírodní antimykotikum, tak třeba pomůžou ![]()
Ta celková antimykotika jsem si kdysi objednala ze Slovenska online lékárny. Tak to na předpis nebylo.
Jinak to chce samozřejmě upravit stravu, tzn. žádné cukry, alkohol, omezit pečivo, brambory apod.
Dobré je si střeva pročistit po antimykotické kůře a zbavit se toho například klystýrem.
Kvasinky jsou symbolem překyselení organizmu. Antimykotika tento problém neřeší a rádo se to vrací ![]()
Z mléčných výrobků se doporučují pouze ty kysané - kefír, podmáslí.
Odkyselení znamená většinou změnu životního stylu. Krátkodobě lze například produktem Alcala-N.
Tak mnoho zdaru!!!
@Ameixa
Neskusala si nahodou chlorellu a zeleny jacmen? Je to sice dlhodoba zalezitost, ale za skusku to podla mna stoji. Znama mala taktiez caste gynekologicke problemy a asi po 4 mesiacoch pravidelneho uzivania sa jej ulavilo a zatial je bez problemov..
Děkuju moc za rady…
![]()
Dnešek jsem strávila internetovým výzkumem, nákupy, a taky jsem zahájila kandidovou dietku - není proč to odkládat…
Jen teda úplně nemám jasno na 100% co smím a co ne (jestli např. celozrné těstoviny, kozí sýr, acilofidní mléka jsou ok??), ale nějak se s tím zkusím poprat:)
@mia3 : jj, loni jsem brala chlorellu, pár týdnů, ale to jsem brala spíš jako detox obecne.
@MaJiKa : mrknu, vyzkouším, díky;)
@idealistka : ta celková antimykotika jsi řešila bez gynekologa? a co to bylo - mycomax nebo něco jiného.
Nemáte někdo zkušenost s lékem Nystatin? Prý se hodně používá na kvasinky v zahraničí, relativně obyč lék, ale u nás prý není…
@Ameixa bez gynekologa. myslim, ze to byl mycomax:
http://www. magister. sk/vyhladavanie/vysledky/search&keywords=mycomax&x=39&y=19/
Mléčné výrobky jsou v pořádku pokud nemáš pocit, že by ti dělali zle. Vyzkoušej to. Celozrnné těstoviny - to těžko říct, pokud máš kandidu hodně rozjetou neměli bys jít sacharidy vůbec. Takže v podstatě jenom maso, zelenina, ořechy, vejce, oleje…
Jinak doporučuju sehnat si Nystatin, volně prodejný v Německu.
Syn má přemnožené kvasinky a zabírá mu klasická dieta bez cukru a bílé mouky, ale jen do té míry, že nemá zdravotní potíže, co měl, takže je na první pohled v pořádku. Bohužel, jak jsme měli možnost vyzkoušet, po měsíci normální stravy s cukrem se mu potíže vracejí. Chce to tedy s dietou užívat i vše, co je proti kvasinkám - kokosový olej panenský, čaj kopřivový, čaj lapacho, česnek atd. GAPS dieta, jak se tu píše přede mnou, je pro celkovou léčbu nejen trávení, ale i dalších zdravotních problémů, rozhodně je to asi nejlepší nástroj na všechny možné nemoci, ale také dost drastický, doporučuji ke stažení celou knihu o GAPS dietě: http://uloz.to/…chologie-pdf
Ahoj. S kvasinkami mám problémy už 17 let. Začalo mi to s afty v 8 letech, ale protože na ně trpí i mamka a babi, mysleli jsme, že je to dědičné. Bohužel kvasinky si začaly říkat o své, takže jsem se cpala v dospívání pečivem a sladkým…po nějakých 10 letech, kdy jsme chodili k doktorům a byla jsem i na imunologii (kde mi doporučili pouze tea tree oil), jsem byla u léčitelky, která mi řekla o kvasinkách. Sice mi řekla, že bych měla omezit sladké, ale neřekla, že jídlo je 95% problému! Dávala mi směšně drahé léky, údajně z Kanady, tak jsem to po půl roce vzdala…to mi bylo skoro 19 - obvoďáci z krve nikdy nic nezjistili-prý jsem zdravá…další roky se táhly a já se strašně pomalu (bez přístupu na net) prokousávala k informacím, co všechno spolu souvisí (asi 30 příznaků) a to už jsem byla tak daleko, že mne kvasinky nenechaly držet dietu, protože jsem měla chutě na sladké až k zbláznění-jsou strašně zákeřné. Teď je mi 25 a pomalu se uzdravuji - vynaložila jsem veškerou energii jim vzdorovat - nejíst sladké a cvičit (špatná lymfa kvůli nim)+probiotika - jsem bez energie, ale překonám to, už jsem skoro uzdravená…a všem přeji hodně štěstí a pevné nervy a hodně síly=věřte, že ji budete potřebovat
![]()
Kolegyni z práce perfektně pomohla na přemnožené kvasinky ve střevě transplantace střevní mikroflóry. Dnes už zase může normálně jíst sladkosti. Je to hodně účinná metoda, ale lékaři ji většinou nechtějí kvůli obyčejným kvasinkám provádět, běžně ji dělají jen v případech závažných střevních infekcí či zánětlivých onemocnění, jako je na příklad Crohnova choroba. Kolegyně nakonec musela postoupit transplantaci střevní mikroflóry v domácích podmínkách (v koupelně) za pomoci zdravotní sestřičky.
@Regiana píše:
Kolegyni z práce perfektně pomohla na přemnožené kvasinky ve střevě transplantace střevní mikroflóry. Dnes už zase může normálně jíst sladkosti. Je to hodně účinná metoda, ale lékaři ji většinou nechtějí kvůli obyčejným kvasinkám provádět, běžně ji dělají jen v případech závažných střevních infekcí či zánětlivých onemocnění, jako je na příklad Crohnova choroba. Kolegyně nakonec musela postoupit transplantaci střevní mikroflóry v domácích podmínkách (v koupelně) za pomoci zdravotní sestřičky.
Dobrý den, nedokážu si to představit, jak by se taková transplantace dala udělat v domácích podmínkách? Tedy s pojmem transplantace mám spojeno nějaké otevření organismu chirurgicky a výměna nějakého nefunkčního orgánu za jiný, funkční.
Příspěvek upraven 25.09.18 v 02:03
Dobrý den, ráda bych se zeptala jak jste poznaly kvasinky ve střevech? Pouze třeba nadýmání a teplota, které teda neustávaly? Nebo by mělo být i více příznaků, když je to multisystémové onemocnění? Asi by nebyly jen dva příznaky si říkám… Děkuji