Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chci se zeptat jak dlouho vás nechali přenášet po prvním císaři..Mohli jste pak rodit normálně a nebo automaticky císař? Já měla termín 16.8. a v nemocnici my řekli že mám zas dojít 18,8, že se mnou zatím nic dělat nebudou
Taky mě čeká druhý porod, TP 13.9. a přenášet mě prý rozhodně nenechají, dokonce bych měla rodit už v 38tt buď druhou sekcí nebo mi porod vyvolají. Ale u mě byl první porod kvůli preeklampsii, tak možná proto.
Já mám termín 9.9., vypadá to tentokrát na přirozený porod, snad to klapne. Jinak doufám, že mi nikdo nic vyvolávat nebude, že se porod rozjede sám a včas. Pokud ne, tak si myslím, že doktoři rozhodují podle aktuálního stavu rodičky a velikosti miminka. První císař byl kvůli KP.
@Zuzlounek V tvém případě je to asi opravdu jiné, tak asi budou postupovat hodně obezřetně.
@danw přenášet většinou nenechávají, v ČB dávají v termínu vybrat, zda indukce (preindukce) nebo rovnou znovu sekce. Já si vybrala sekci, neváhala jsem ani minutu, u prvního právě ani preindukce nezabrala, tak se mi to nechtělo podstupovat znovu. Netrvala jsem u sebe na spontánním porodu.
@danw Já měla termín 21.10. to bylo pondělí, ve čt jsem pak ještě byla v rizikovce, kde mi udělal hamiltona a řekl, ať přijdu zase v pondělí a pak že uvidíme, co dál. Porodila jsem sama v neděli 27.10. Byla jsem 18m po CS.
První porod před třemi lety akutní císař - po vyvolání 37+1 kvůli preeklampsii, druhý porod termín dle ms 13.4., dle ultrazvuku 15.4., vyvolání 14.4.kvůli předešlému císaři, ale porod přirozený-teda až na ten oxytocin na vyvolání
.
Koukám že každý má jiné zkušenosti já měla první porod vyvolaný kuli tlaku a porodila jsem normálně, druhý taky vyvolany ale ukončen akutním císařem..padali malému ozvy na monitoru, ted jsem mela termín 16.8. a nic a na kontrole jsem byla 15,8, a to rekli ze zatim to nevipada na porod ze cipek dlouhy a otevrena na prst a ze mam dojit na kontrolu 18.8. a pritom ma gyndarka rikala ze prenaset se nesmi a v nemocnici se o tom se mnou nikdo nebavil
Já jsem přenášela týden a stejně vyvolávali, nakonec se povedlo přirozeně.