Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
v květnu 2011 jsem byla na konizaci, po měsíci na rekonizaci čípku. V listopadu 2012 jsem otěhotněla a ted´čekám každým dnem miminko.Od začátku těhotenství mě lékaři strašili, že miminko třeba ani nebudu moct donosit kvůli zkrácenému čípku a ejhle, já už třetí den přenáším. Včera mi bylo řečeno v poradně, že je to právě kvůli jizvě po operaci, která je celkem tvrdá a silná. Čípek už není žádný, k porodu je vše připraveno, ale zatím se nic neděje. Lékařka mi udělala hamiltona a ted´už můžu jen čekat a doufat, jinak v neděli nástup na vyvolání.
Chci se hlavně zeptat zda to měla také některá z vás podobně jako já a jak to dopadlo? Jestli si miminko řeklo samo kdy přijde na svět, nebo se muselo nakonec vyvolávat? Toho se bojím jako čert kříže, chtěla jsem co nejvíce přirozený porod ![]()
Taktéž jsem po konizaci, přenášela jsem (navzdory strašení doktorů o předčasném porodu) 3 dlouhé dny. Pak jsem zkusila všechny babské rady jak porod uspíšit (nechtěla jsem vyvolávaný). Zabralo to a jelo se do porodnice s kontrakcemi po třech minutách, tam mi praskla voda. Pak jsem měla kontrakce 8 hodin. Nechtěla jsem epidural, tak se čekalo jak to zařídí příroda. Když už to trvalo dlouho a malý měl málo kyslíku dostala jsem jakousi injekci na bolest, která mi jen otupila vnímání a na bolest neměla vliv a oxytocin protože jsem byla málo otevřená. Pak ještě jeden oxytocin. No a pak to bylo ráz na ráz, pět minut tlačení a syn na světě, krásný a zdravý, takže tak… ![]()
Ještě teda dodám, že ač jsem chtěla mít porod co nejvíce přirozený, dnes bych si o ten epidural řekla, když to vidím takhle zpětně… Držím ti palce!
@Míša_8888 :děkuji, zkusím ještě zatnout zuby a vydržet, ale to čekání je hrozné ![]()
@Aff
Mně pomohlo: Deci červeného vína, horká koupel, masáž bradavek + sex…akorát teda nevím co z toho konkrétně, páč jsem to měla vše v jeden večer. ![]()
Prodělala jsem konizaci v únoru 2012, otěhotněla jsem v květnu 2012, přenášela jsem 11 dní, i když mě strašili předčasným porodem. Musela jsem nakonec na vyvolání, ale porod proběhl hladce a rychle.