Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nevím jestly jsem divná, ale přenosné DVD k prvním narozeninám mého syna se mi zdá opravdu blbý nápad. Přítel přišel s tím, že jeho maminka s tátou mu ho chtějí koupit. I s pásem na sedačku aby se dal přidělat do auta, aby Adámek mohl koukat na pohádky za jízdy. Což se mi zdá opravdu zbytečné, jelikož na žádné dlouhé cesty nejezdíme a hlavně je na to malý. Raději si s ním zpívám. Ale třeba je to v dnešní době normální i když mi je 22 tak jsem asi vychovaná jinak. Jaký na to máte názor vy?
Blbost, já bych do 3. třídy nekupovala žádné dvd a ani tablet
Přenosný DVD přehrávač jsme použili poprvé v roce a teď podruhé v roce a půl mého syna v autě. Jeli jsme do Rakouska a bez něj by byla cesta utrpením. Na krátké cesty ho ale určitě nedávám.
A tak ať mu to koupí, prarodiče budou mít radost, šak pak už je jen na tobě, kdy a jak často budeš pouštět, jestli 1× za rok cestou na dovolenou nebo jestli jednou týdně, to už si pak rozhodneš sama
.
Nechala bych prarodiče ať koupí vnukovi co chtějí a pak si to sama organizovala, kdy se smí pouštět
.
@zuzanar01 jak pises, pokud nikam nejezdite, je to zbytecne. Nas maly ma 15 mesicu a uz se vydrzi divat na cele dily Masinky Tomase a jelikoz jednou mesicne jezdime cestu 3-4hodiny, tak ho taky planujeme v nejblizsi dobe koupit. Celou cestu neprospi a pak je to s nim v aute k nevydrzeni.
Vzhledekm k tomu, že kluka pohádky v televizi začali zajímat až skoro ve 2 letech (a to ještě poměrně dost krátké), tak by to pro nás byla blbost. Jinak by to možná nemuselo být špatné pro lidi, kteří jezdí pravidelně delší trasu.
@zuzanar01 mi to přijde jako kravina - ale je to proto, že mému se dělá blbě, pokud v autě nečučí z okna
pokud to bereš jako přínos, co by ne ![]()
Telka v aute perfektni vec. Pokud ho nezabavis jinak tak divko ideal ![]()
Mě hlavně štve, že se nezeptají co by bylo vhodné. Chceme pořídit na zahradu hlouzačku s houpačkou a pískovištěm. Což vůbec není levná záležitost, takže jsme počítali, že vybereme odevšech peníze a pořídíme toto. Asi jsem na ně vysazená, holt tchýně no ![]()
Pokud nejezdíte je to zbytečné, já jezdím často a dlouhé trasy a tablet s krtečkem je nezbytný k tomu, abych dítko nemusela vysadit někde na dálnici ![]()
@zuzanar01 píše:
Mě hlavně štve, že se nezeptají co by bylo vhodné. Chceme pořídit na zahradu hlouzačku s houpačkou a pískovištěm. Což vůbec není levná záležitost, takže jsme počítali, že vybereme odevšech peníze a pořídíme toto. Asi jsem na ně vysazená, holt tchýně no
tohle by mi pro dítě přišlo vhodnější a asi bych jim to nějak zkusila navrhnout. U nás se teda všichni ptají, co klukovi zhruba tak pořídit.
@zuzanar01 píše:
Mě hlavně štve, že se nezeptají co by bylo vhodné. Chceme pořídit na zahradu hlouzačku s houpačkou a pískovištěm. Což vůbec není levná záležitost, takže jsme počítali, že vybereme odevšech peníze a pořídíme toto. Asi jsem na ně vysazená, holt tchýně no
jooo to moc dobre znam, i kdyz jsem se o to nekolikrat pokousela, aby malemu koupili neco co potrebuje, stejne si tchyne koupi vzdy co chce ona
No a ja to zacala resit tak, ze to pak prodavam na Aukru
alespon mam penize a muzu malemu koupit co opravdu potrebuje. Jinak urcite bych jim zkusila vysvetlit, ze prehravac je ve vasem pripade k nicemu a ze byste radeji, kdyby mu prispeli na piskoviste. Snad to pochopi ![]()
Než přenosný DVD přehrávač, ať raději koupí nějaký tablet. Přece jen to má víc funkcí než jen přehrávání pohádek.
@marfra Jo tak to taky znám, mě řekla že vždy až u nich nebudu bude si to dělat jak bude chtít ona. To je dobrej nápad to pak prodat
ale to by mi pak přítel dal
on je takovej mamánek. Je pravda, že to kdyžtak můžu mít doma a až se to bude hodit tak to vytáhnu a nebo jim to třeba vysvětlím.
Nechala bych je…
Co se dárků pro děti týče, pokud někdo chce, poradím, pokud chce vybrat dárek sám, nechávám to na něm… Bylo by mi blbý si říct jen tak o peníze na něco, co chceme koupit my, aniž by se na to někdo ptal…
Kolikrát mají ty „nečekaný“ dárky, který by mě ani nenapadlo koupit, u dětí největší úspěch… (Vlastně skoro vždycky..
)