Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@_.Emilyyy No pokud by dítě vědělo, že dalšíma kecama si způsobí jen problémy a stejně si nepomůže, tak by to ani nezkoušelo. A pokud ví odmala, co si může a nemůže dovolit, tak ani v pubertě takové věci moc nezkouší
. A neumím si představit, že řeknu ne a bude tady na mě vyštěkávat nějaké argumenty…stejně není argument pro to, aby spala ve 14 letech u kluka…
@Kfětoslava to nerikam ale je ji 15, takze telisko, injekce, sterilizaci muzeme vyloucit, na kondom, gely nebo globule bych se nespolehala a na prerusovanou souloz nebo mereni teploty vubec ne, v naplasti jsou hormony take, takze prasky v tomto veku vychazeji nejlepe…
@Peggy54 píše:
@Kfětoslava to nerikam ale je ji 15, takze telisko, injekce, sterilizaci muzeme vyloucit, na kondom, gely nebo globule bych se nespolehala a na prerusovanou souloz nebo mereni teploty vubec ne, v naplasti jsou hormony take, takze prasky v tomto veku vychazeji nejlepe…
Tak ja si myslím, že kondom je naprostý základ. Naprostý. HA je pouze masový byznys, své dceři to nikdy nedoporučím a doufám, že bude mít dost rozumu, že si bude své zdraví chránit
@Kfětoslava kluci hlavne mladi kluci proste sprcky nechteji a uchlacholi holky ze ho vcas vynda, pak je tu xx diskuzi ze „moje 15cti leta dcera je tehotna“ znam holku co ji je 13 a bydli v mem rodnem meste, a uz chova… a 70% ochrana je pro me vazne malo, takze radeji kdyz by prasky chtela tak at si je vezme
@Peggy54 píše:
@Kfětoslava kluci hlavne mladi kluci proste sprcky nechteji a uchlacholi holky ze ho vcas vynda, pak je tu xx diskuzi ze „moje 15cti leta dcera je tehotna“ znam holku co ji je 13 a bydli v mem rodnem meste, a uz chova… a 70% ochrana je pro me vazne malo, takze radeji kdyz by prasky chtela tak at si je vezme
Mně je úplně jedno, co chtějí nebo nechtějí nějací kluci. Já si svého zdraví vážím, proto se hormony nedopuju a k tomu povedu i svou dceru. Holka, co začíná menstruovat, má se naucit naslouchat svému tělu, tak neni nic lepšího, než ji nalít koktejlem hormonů a tvrdit, že je to bezva supr věc polykat pilulky.
@Kfětoslava „ti nejaci kluci“ ti jednou budou nakladat dceru, takze kdyz prijde za tebou jestli by jsi s ni sla na gyndu pro prasky, tak ji das krabicku kondomu, a udelas prednasku o skodlivosti antiny, ktera neni nijak vedecky ani poradne prokazana? V 15cti je uz skoro dospela, a k tem hormonum, ty jsou dneska vsude ![]()
@Kfětoslava píše:
Mně je úplně jedno, co chtějí nebo nechtějí nějací kluci. Já si svého zdraví vážím, proto se hormony nedopuju a k tomu povedu i svou dceru. Holka, co začíná menstruovat, má se naucit naslouchat svému tělu, tak neni nic lepšího, než ji nalít koktejlem hormonů a tvrdit, že je to bezva supr věc polykat pilulky.
Ja bych zas byla rada kdyby moje dcera ve 14ti myslela spis hlavou nez frndou. A jinak souhlas…
I v 15 letech bude pořád dítě, ta hranice je dána zákonem, ale stejně, co si budeme, stále jsou to děti (kolikrát i v 17 letech). Takže nevím, asi bych nedovolila…
Ale vtip je v tom, že si stejně budou dělat, co chtějí. Pokud nedovolíš přespání, najdou si jiný způsob, jak být spolu, takže asi zbytečný dělat tolik vlny. ![]()
Antina může mít už v 11. Znám dost holek co ji v tomhle věku bere a jejich rodiče tvrdí, že to mají na pleť…
Jo a já Nedovolila.
@Peggy54 píše:
@Kfětoslava „ti nejaci kluci“ ti jednou budou nakladat dceru, takze kdyz prijde za tebou jestli by jsi s ni sla na gyndu pro prasky, tak ji das krabicku kondomu, a udelas prednasku o skodlivosti antiny, ktera neni nijak vedecky ani poradne prokazana? V 15cti je uz skoro dospela, a k tem hormonum, ty jsou dneska vsude
Miláčku, možná tě to dráždí, ale existují i zodpovědní hoši. Nikdy jsem krom manželství s nikým bez kondomu nespala a všichni to zvládli.
moje dcera bude vědět, co je HA zač, ale samozřejmě ten, kdo čte jen časopisy typu svět ženy, se to nedozví.
@Hypno2468 píše:
Ja bych zas byla rada kdyby moje dcera ve 14ti myslela spis hlavou nez frndou. A jinak souhlas…
Asi tak nějak.
@HrozTaj píše:
I v 15 letech bude pořád dítě, ta hranice je dána zákonem, ale stejně, co si budeme, stále jsou to děti (kolikrát i v 17 letech). Takže nevím, asi bych nedovolila…Ale vtip je v tom, že si stejně budou dělat, co chtějí. Pokud nedovolíš přespání, najdou si jiný způsob, jak být spolu, takže asi zbytečný dělat tolik vlny.
Otazka je zda holky, ktere maji nejaky rozumny konicky a nejaky rozumny rodinny zazemi, chteji sex na wc ci v podchodu? Mne teda romantika ve 14ti taky zmohla v ramci noci pod sirakem, ale zvladla jsem to bez hormonalni antikoncepce, bez tehotenstvi a se cti
klasicky sex teda nebyl, spis nejaka otukavacka… a na sex jsem si pak jeste par let pockala…
@Hypno2468 píše:
Otazka je zda holky, ktere maji nejaky rozumny konicky a nejaky rozumny rodinny zazemi, chteji sex na wc ci v podchodu? Mne teda romantika ve 14ti taky zmohla v ramci noci pod sirakem, ale zvladla jsem to bez hormonalni antikoncepce, bez tehotenstvi a se ctiklasicky sex teda nebyl, spis nejaka otukavacka… a na sex jsem si pak jeste par let pockala…
Jo, tak zkušenosti přichází samozřejmě mnohem dříve. Je naivní si myslet, že se začnou všichni zajímat o druhé pohlaví (nebo zkrátka o to pohlaví, které je přitahuje) až ode dne, kdy jim je patnáct
.
@HrozTaj píše:
Jo, tak zkušenosti přichází samozřejmě mnohem dříve. Je naivní si myslet, že se začnou všichni zajímat o druhé pohlaví (nebo zkrátka o to pohlaví, které je přitahuje) až ode dne, kdy jim je patnáct.
Mne zas skoro prijde ze je cim dal vic mladych kteri to nehrotej. Ze maji jiny zajmy a ze jsou zodpovedny az moc. Ale asi svy privrzence najdou oba poly. Nicmene mit dceru ktera si to s klukem rozda ve 14ti na zachode, tak ji vlastnorucne uskrtim…
@Kfětoslava : tak muj pritel nepovazuje sex s kondomem za plnohodnotny… protoze s nim skoro nic neciti. Za zaklad pro divku povazuji antikoncepci. A kdyby to melo tolik negativnich nasledku, tak to neni tak rozsirene. Krome toho, znam plno holek, ktere sly na disco a nahodou je tam proste nekdo sbalil a ani jeden z nich u sebe ten kondom nemel a pruser byl na svete… u tech mladych proste nikdy nevis. Casto ani jeden z nich neumi ten kondom poradne nandat, muze se protrhnout… no nevim nevim. Jako ppjistka proti nemocem ano, ale rozhodne ne jako jedina ochrana