Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Leo44 píše:
Tak jestli si odněkud že zapadakova tak se ani nedivím. Praha bezna vec.
nekomentuj něco o čem nic nevíš. Navíc mám bratranka gyndare a ten sám říkal, že v dnešní době a v době blazn8vich maminek l němu chodi už s 10 letým kvůli antine… takže já to mám i z přímého zdroje
Jsem z Prahy a mám děti ve věku 12 a 16 let. Takže i dost známých s dětmi v podobném věku a neznám ani jednu holku, která by brala HA před 15 rokem věku. Takže ani v Praze to určitě běžná věc není.
@ivašot. píše:
Jsem z Prahy a mám děti ve věku 12 a 16 let. Takže i dost známých s dětmi v podobném věku a neznám ani jednu holku, která by brala HA před 15 rokem věku. Takže ani v Praze to určitě běžná věc není.
Presne, žijí v Praze a od nikoho jsem neslysela, ze by holka brala pred 15 rokem anti…
@Anonymní píše:
Zdravím všechny???,
potřebovala bych nutně poradit, dovolili byste dívce (14), aby přestala u přítele (15)? Dcera nás ujišťuje, že samozřejmě nic nebude, takže bych ji osobně i pustila, ale pořád si říkám že jí je pouze 14???. Bohužel má dcera na všechno argumenty, takže pokud jí to zakážu, začne na mě vytahovat že tam budou jeho rodiče a další věci???Děkuji za všechny odpovědi, dceři tedy přespání nepovolím, i když si myslím že by stejně nic nedělali, jsou spolu téměř každý den sami a bez dozoru, kdyby chtěli už by to udělali dávno a ne na přespání.
@Monchichik taky koukám že se řeší jen ha, ale pohlavních nemocí je víc než dost
Je to hodně o výchově. Pokud kluk řekne že si kondom nevezme tak by to pro slečnu mělo být velké varování
Ha apíše doktor i ve 12 ze zdravotního důvodu ![]()
@Markéta80 tak to teda mi není jasný zdravotní důvod, pro který by měla brát 12letá antikoncepci…s tím jsem se fakt nikdy nesetkala…
@Monchichik fakt silné akné a hormonální problém
. Pak napíše.
@Monchichik : akne. U nas na zakladce par holek bralo zhruba od 13. Nebo silna menstruace… a nevolnosti. To jsem taky jednu znala
@Leo44 píše:
Tak jestli si odněkud že zapadakova tak se ani nedivím. Praha bezna vec.
nekomentuj něco o čem nic nevíš. Navíc mám bratranka gyndare a ten sám říkal, že v dnešní době a v době blazn8vich maminek l němu chodi už s 10 letým kvůli antine… takže já to mám i z přímého zdroje
Z žádného zapadakova, ale z většího města..vím o tom docela dost, vzhledem k tomu, ze jsem denně obklopena těmito holkami. Proste buď kecas anebo tvůj bratranec podporuje trestný čin. Proste ne, desetileté běžné nemají sex ![]()
Já nejsem žádná puritánka beru sex jako nedílnou součástí života. Nemám nic proti tomu když se puberťáci ve 14 vodí za ruce, jdou spolu na pohár a dají si pusu. Nemám nic proti tomu, když mají v 15 první vážnější vztah, kde dojde po několika měsících známosti k prvnímu sexu. S nejstarším synem jsme to hodně probírali, hlavně tedy manžel. O těchto věcech s ním otevřeně mluvíme a protože je celkově zodpovědný a chová se jak má, tak ať v 16 má vztah se vším co k tomu patří, prosím přejeme jim to. Tvrdit ale, že je normální mít sex ve 14 a psát, že když budou chtít, že si stejně poradí, je podle mě blbost. Nikoho takového neznám a neznám rodiče, kteří by tohle dovolili. Snad od toho jsem rodič abych děti naučila a vysvětlila jim co je vhodné a co ne. Myslím, že dítě z normální rodiny nežije tím, že musí mít ve 14 sex. Jasně, příležitost na to každý má, když bude dítě chtít udělá to, třeba někde ve křoví, ale určitě to není běžné. My s manželem tohle zjistit, nastala by taková vojna, že by si to za rámeček nedaly. A v případě dcerky by asi šel manžel sedět, protože by to byla zřejmě poslední věc co by chlapec udělal. A to si myslím, že jsme hodně benevolentní a hodně povolíme, ale jsou věci přes které nejede vlak, kord když je to zákonem zakázané. A toho gynekologa, co napíše holce dříve než v 15 antinu bych fakt chtěla vidět. Vždyť podporuje trestný čin.
@Eemii píše:
Z žádného zapadakova, ale z většího města..vím o tom docela dost, vzhledem k tomu, ze jsem denně obklopena těmito holkami. Proste buď kecas anebo tvůj bratranec podporuje trestný čin. Proste ne, desetileté běžné nemají sex
A do říká, že za se bere jen kvůli sexu??? Asi nevíš kvůli čemu všemu se HA bere viď? ![]()
@Leo44 píše:
@EemiiA do říká, že za se bere jen kvůli sexu??? Asi nevíš kvůli čemu všemu se HA bere viď?
Ne, to opravdu nevim
Desetilety holky maji asi plny oblicej bedaru ![]()