Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To že má kořeny ven nevadí,prostě si hledají cestu.A že o nějaké kořínky příjdeš to taky nevadí,správně by se měly kořínky zastříhnout.
Tady máš návod jak na to přesazení,já to podle toho zkusím,ale nepoužiju ten mech co tam mají.
http://abecedazahrady.dama.cz/default.aspx?…
teď jsem přesadila asi 5 orchidejí,tak uvidíme kdy začnou vyhazovat nový stvol…
Přesazení opravdu funguje neskutečně - během 14 dní mi jich dost začalo vyhazovat nové stvoly ![]()
popina píše:
Přesazení opravdu funguje neskutečně - během 14 dní mi jich dost začalo vyhazovat nové stvoly
No tak to je paráda!!
![]()
@CokeLady já jsem loni přesazovala na jaře.. v krámku s květinami, kde dělala moje známá, mi řekli, že mám počkat, až odkvetou.. Ale moje kvete už 2,5roku v kuse
Tak jsem jí přesadila i tak a vypustila mi 3 nové výhony a kver¨te ještě víc.. ![]()
Mělo by se po odkvětu, ale mě bohužel jeden šlahoun odkvete a další už čeká na rozkvetení, takže je prostě přesadím i kvetoucí, když to jinak nepůjde ![]()
Může se přesadit i v květu, ale nemělo by se přesazovat, když ještě nejsou rozpuklé, přesadit jen v plném květu nebo odkvětu
Ja mam doma taky orchidej mam ji od roku 2011 a jeste jsem ji ani jednou nepresazovala, nekde se rika ze by se mela, nekde zase ze ne..Tak ja radsi nic nedelam..Mam strach aby mi neodesla, roste me krasne, mam doma bilou orchidej, kvete me krasne, kdyz kvitka opadaji cekam, az uschne stonek, ten me uschne vzdy cely takze ho spikam vzdy az uplne dole, zalivam jak kdy, nekdy ji dam na pul hodky do vany do vody, to delam tak jednou za mesic, jinak ji zalivam jak kdy, jak kdy si vzpomenu, nekdy ji zaliju mene nekdy vice.
![]()
No a pak po nejakym case me vyrusta novy stonek a z nej pak casem kvitka vyrasi, ted mam 5 kvetu ale minule jsem jich mela i 10
…Jinak ji mam na stole u okna smer zapad cely den zde sviti slunicko, kdyz je pekne. Koreny me lezou taky skrz kvetinac a neresim to, jen jsem je malinko zastrihla aby nebyly tak dlouhy..
Kvetinas mam pruhledny ten puvodni co v nem byla ale dala jsem to jeste do jednoho kvetinace a pekne ji prospiva.
Prominte za dlouhy roman.
![]()
@Jaja87 píše:
Ja mam doma taky orchidej mam ji od roku 2011 a jeste jsem ji ani jednou nepresazovala, nekde se rika ze by se mela, nekde zase ze ne..Tak ja radsi nic nedelam..Mam strach aby mi neodesla, roste me krasne, mam doma bilou orchidej, kvete me krasne, kdyz kvitka opadaji cekam, az uschne stonek, ten me uschne vzdy cely takze ho spikam vzdy az uplne dole, zalivam jak kdy, nekdy ji dam na pul hodky do vany do vody, to delam tak jednou za mesic, jinak ji zalivam jak kdy, jak kdy si vzpomenu, nekdy ji zaliju mene nekdy vice.![]()
No a pak po nejakym case me vyrusta novy stonek a z nej pak casem kvitka vyrasi, ted mam 5 kvetu ale minule jsem jich mela i 10…Jinak ji mam na stole u okna smer zapad cely den zde sviti slunicko, kdyz je pekne. Koreny me lezou taky skrz kvetinac a neresim to, jen jsem je malinko zastrihla aby nebyly tak dlouhy..
![]()
Kvetinas mam pruhledny ten puvodni co v nem byla ale dala jsem to jeste do jednoho kvetinace a pekne ji prospiva.
Prominte za dlouhy roman.![]()
Orchidej by se měla přesadit tak za dva až tři roky, pokud se vejde do květníku, tak bych taky nepřesazovala
Ahojky v kytkách se moc nevyznám..ale mám velmi dobrou zkušenost s přesazováním orchidee. Dostala jsem v listopadu k narozeninám orchidej s dvouma šlahnounkama a třemi květy. Někde jsem se dočetla, že orchidej chce vzdušnou hlínu (speciální hlína pro orchidee). Tu jsem doma neměla, tak jsem vzala mulčovou kůru (15 Kg cca 50 Kč) a přesadila na jaře orchidej do většího květináče pouze s tou mulčovou kůrou. Od té doby ta orchidej má v průměru 20 květů a jakmile odkvete, tak do měsíce kvete znovu. Mám ji přes celé okno. Nic víc nedělám. Žádné hnojení, prostě nic. Jenom zálévám.
PS: někde jsem četla, že čím víc se o orchidej člověk stará, tím hůř. ![]()
@Mazlucha Vejde se pekne, nepresazuji, mam strach aby mi i neodesla. Dostala jsem ji od me tety, jako darek k narozeni myho syna.
@Jaja87 píše:
@Mazlucha Vejde se pekne, nepresazuji, mam strach aby mi i neodesla. Dostala jsem ji od me tety, jako darek k narozeni myho syna.
Neboj neodejde, já si někde přečetla, že se při přesazování mají sestřihnout trochu kořeny a nějak jsem to přehnala a taky jsem si myslela, že mi odejde a teď je úplně v pohodě a krásně kvete a pořád ji rostou nový listy ![]()