Prášek při horečce - proti křečím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22074
17.12.10 21:41
petra.lovosice píše:
holky do jakého veku deti mužou dostat ty křeče, aco sevlastne delá když je chytne a nejsou ty prášky,a deti sou doma bez pomocí

Tady je to docela podrobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
17.12.10 21:42
petra.lovosice píše:
holky do jakého veku deti mužou dostat ty křeče, aco sevlastne delá když je chytne a nejsou ty prášky,a deti sou doma bez pomocí

Známá naložila dítě do auta - byla tam další osoba, která ho držela. V sedačce v tomto případě být nemohlo,jeli do nemocnice. Tam si ho nechali na JIP, podali léky a asi po 14 dnech jim začalo kolečko vyšetření na epilepsii. Ta prokázána nebyla. Dostali diazepam v ampulích do zadku a vysvětlení, jak postupovat příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
17.12.10 21:43

jani dekuji…já mela zatožetykřeče sou jen dodvou let…tak me trochu překvapilo že odzakladatelky malému je přes 4 roky a stále křeče muže mít :nevim: ale já to studovala jendo pul roku..a u nás nic tak sem se tím nezabívala…proto sem se ptala i co delat když to nastane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
17.12.10 21:44

A ještě jedna, trochu odbornější, studie .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
17.12.10 21:45

Peti, čím je dítě starší, tím je pravděpodobnost menší. Ta známá mi říkala, že asi po 5.roce už dr. nedoporučuje dávat diazepam při teplotě, i když dítě febrilní křeč prodělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
17.12.10 21:47
BohunkaP píše:
petra.lovosice píše:
Tady je to docela podrobně.

přečetla sem…no..sem ráda ženás to nepostihlo…jak sem psala víše, myslela sem že to potkává deti tak do dvou let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
17.12.10 21:48

no já bych asi teda byla šílená a zmatkovala bych..me stačí když jen zvrací :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
17.12.10 22:19

Náš syn měl křeče

poprvé vloni na konci léta..bez teploty..přišlo to naprosto bez varování, přicházelo to ve vlnách..bylo to horší a horší, až jela rychlá, když mi napjatej jako luk, třesoucí rukama, oči v sloup a s modrou pusinkou nedýchal…
tak my máme naordinovaný diazepam preventivně..protože nespolkne prášek..do zadečku aplikátor..takže to dávám, když přijde nachlazení..a teplota nad 37,8 - na radu paní doktorky
od té doby to neměl..zaplaťpánbůh..bylo to dost hrozný
a taky jsme absolvovali týden v nemocnici, vyšetření na epilepsii, magnetickou rezonanci..anevímcoještě..
od té doby bez diazepamu nejedu ani na víkend..jedna zkušenost mi stačila..i když je to vlastně stav, kdy se mozek nedokáže vyrovnat s prudkým nárůstem teploty- zatímco dospělý to dokáže…
lékař v nemocnici mi řekl, že se to běžně stává dětem až do sedmi let…pak velmi výjimečně

ale preventivně to dávat bez důvodu, to bych tedy neradila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
17.12.10 22:49

Ja diazepam preventivne dala mladsimu o vikendu spolu s nurofenem, mel pres 40 a klepal se mi jak ratlik. Doma diazepam mam, protoze starsi mel krece v necelem roce, ale ani nevim, jestli jsem mu ho nekdy dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.10 06:42

Obecne plati preventivne nedavat, to ostatne plati o vsechna antieptikach -driv se davaly preventivne po operaci mozku, dneska uz ne…

nicmene

mluvila jsem o tom s nasi detskou doktorku, ja jsem hysterka, neurolog, celkem se bojim, navic kanmosciny holcicce se to nedavno stalo
mudra rikala podle stavu ditete
ze kdyz dobre pije a vypada pri ctyricitce celkem OK, nedavat, ale kdyz jen lezi, je zchvacene, jen stena, chvekjou se mu vicka - nbapsala mi rektalni tuby (rozumne)
jsem fakt rada, ze to doma mam
ostatne pri zachvatu by se to melo co nejdriv podat, tak i kvuli tomu

ono ojedinely zachvat sice neni nic extra vazneho, ale pohled je to celkem nehezky - videla jsem jich nekolik. na zachvaty u cizejch jsem si celkem zvykla, ale u vlastniho ditete si ten pohled rada odpustim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.12.10 08:31

diazepam v prášku preventivně bych nepodávala, pokud křeče nikdy nebyly.

Z toho, co jsem zjistila, tak v momentě, kdy dítě už křeč má, tak už diazepam nepomůže (ten orálně podávaný). Na to je prý ten v ampulích do zadečku a to dávaj po prvním „záchvatu“, nebo se pletu?

A jinak křeč může vzniknout nejen prudkým vzestupem teploty, ale i jejím příliš rychlým poklesem

Jinak neporadím, neb nedáváme. U druhé dcery mi ho předepsala, že prej nad 38mám dávat, tak nedávám vůůůbec (křeče neměla, tak jsem ráda) a nepřeháníme ani se srážením.

U sousedů to bylo loni na jaře, volali sanitku (to bych asi neměla nerva s ní někam jezdit autem) a od tý doby teda při teplotách dávaj. Ale preventivně bez předchozího bych nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.10 10:05

gabi uprimne ani ten do zadku do ditete nedostanes, dokud ten zachvat ma - jednak to trva jen malo minut, jednak diteti v tonicke, nebo klonickotonicke kreci pulky neroztahnes - ale 10mg diazepamu po zachvatu je standardni lecba u dospelejch i deti (pulka) - je to prevence dalsiho zachvatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.12.10 12:22

Pudli však jsem psala, že to jsou jen načtený informace, nám se aspoň něco vyhnulo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
18.12.10 13:22

Pudli, ale sousedka tomu dítěti v křeči diazepam do zadku stříkla. Byli jsme u toho - na společném dvorku.K sobě dítě přišlo až v autě cestou do nemocnice.

Možná je to individuální,záleží, jak je křeč silná :nevim: Odborně tomu nerozumím, ale byla jsem u toho, jak křeč začala, viděla jsem to a vím, že dítěti v křeči v bytě stříkla diazepam a když jeli, tak se ještě třáslo celým tělem a zapadaly mu oči.
Já si myslím, že kdyby to tam nešlo stříknout, tak by to doktoři nepsali, zavrhli by to hned :nevim:

A pohled to není hezký :-( Taky jsem ráda, že se nám to vyhlo. Ale i když jsem plašan, zrovna z tohoto jsem panický strach neměla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka.Nes
18.12.10 18:27

Ahoj,záleží jak je dítko staré ale my dávali do půl roku čtvrt diazepamu 2× denně při teplotě nad 38,5 měřené v konečníku.Starší dítě může 2× denně půl diazepamu.Asi od roku a půl ho nedáváme vůbec a na vysokou horečku zabírají zábaly.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA