Přeskočilo mi :) z látkových plen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26295
15.4.12 21:22

@Jitu2 Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
15.4.12 21:35

Tak já čtvercovky taky přebaluju tak jednou za cca 2 hodiny, skládám jednu na draka, druhou do toho na obdélník a na to PUL kalhotky…ale taky je pravda, jak psala Ha-ni, že někdy mi ty gumičky u nožek zvlhnou…já bych si i pořídila výbavu kalhotkovek nebo AIO (pár tedy mám, ale opravdu jen několik), ale zadarmo to zrovna není a šít neumím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
15.4.12 21:38

Jitu, malej v noci moc nevypije už. Celkem tak 300 ml, někdy ani to ne, ale malá někdy chlastá jak duha. Ráno měla pamperskou pročuranou až na matraci, tak jsme museli bud v noci přebalovat nebo jí dávat dvě na sebe. U ní bych asi na noc neprubla tu látkovku, ale přes den jo.
No tak já do toho půjdu. Se taaaaaaaaaak těšim.
Asi půjdu do Anavy, co?

• Citovat
  • Upravit
Caty
15.4.12 21:39

Holky to AIO je co??? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17310
15.4.12 21:39
@Caty píše:
Holky to AIO je co??? :nevim:

all in one- vše v jednom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
15.4.12 21:44

No,já jedu ve čtvercích a pak jsem si koupila tyhle tvarovaný na snapku. Za ty peníze mi přijdou fajn a prcek v tom vypadá líp než ve čtvercích. vydrží to + - stejně. Látkuju s oběma zatím jen přes den, potřebuju trochu doplnit výbavu. S dvěma prckama peru denně, občas dosouším na topení, ale až bude zima a nebudou topit tak jsem zvědavá, kam to budu věšet :roll: Snad ten starší brzo pochopí, že nočník je skvělý vynález :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
15.4.12 21:49

ty čtvercovky to jsou klasické čtverce bílé? o kterých mi dneska moje mamka básnila, jak je budu muset předmáchat, žehlit atd?

• Citovat
  • Upravit
3339
15.4.12 21:50

@Caty kdybych kupovala nové, šla bych do Anavy - použiješ je pro oba. Ale taky nevyhovují každému. jestli se ti to neekluje, mrkni po bazárcích (tady, na MK, MMB…) a vyzkoušej. Patří k dražším, tak abys je zas nemusela prodávat. Ale podle mě zrovna u nich za tu cenu dostaneš kvalitu a ne jen značku.
No a taky se určitě poraď na látkařské diskusi, co ti poradí. Víc hlav víc ví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
15.4.12 21:53

No, tohle je látkařská diskuse ne?? :mrgreen:
Asi půjdu do těch anavy? včem by plenky neměly vyhovovat?
Takže když budu pořizovat, tak koupím nějaké all in one, tak 3 a vícevrstvé a na to ty svrchnáčky jo? ty savé plenky jsou ještě pod ty vícevrstvé? Já se omlouvám, jsem asi blbá :zed:

• Citovat
  • Upravit
15887
15.4.12 21:58
@Caty píše:
ty čtvercovky to jsou klasické čtverce bílé? o kterých mi dneska moje mamka básnila, jak je budu muset předmáchat, žehlit atd?

Jj, to jsou ty klasické bílé čtverce…v šestinedělí jsem je žehlila, pro dobrý pocit, ale teď je teda už nežehlím..a ani je nepředmáchávám…samozřejmě, když se malý pokadí, tak vyhodím separační plenku s hovišem do záchoda, ale na plence ještě občas zůstane skvrna (podle konzistence :lol: ), tak to přemáchám ve vaně pod kouhoutkem, potřu žlučovým mýdlem a uložím do kýble…peru tak jednou za 2 - 3 dny…a peru na 60, jen občas na 90…když je možnost, suším venku, to je suché raz dva, ale jinak normálně doma, i tak to schne rychle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
15.4.12 22:05
@Caty píše:
No, tohle je látkařská diskuse ne?? :mrgreen:
Asi půjdu do těch anavy? včem by plenky neměly vyhovovat?
Takže když budu pořizovat, tak koupím nějaké all in one, tak 3 a vícevrstvé a na to ty svrchnáčky jo? ty savé plenky jsou ještě pod ty vícevrstvé? Já se omlouvám, jsem asi blbá :zed:

Ty savé jsou pod jednovelikostní…ty vícevrstvé se skládají, to nejsou kahotovky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
15.4.12 22:06

No tak ty bílé čtverce musí být hned pročurané ne??Ježiš, už to vidím, nakoupím výbavu za 7tisíc a pak budu přebalovat každou hodinu a převlíkat :mrgreen:
Ale jsem pro ně rozhodnutá, jen by mě ještě zajímalo můžu mít třeba savou plenku od jedné firmy a svrchní od jiné?
Ty separačky koupím kde?

• Citovat
  • Upravit
Caty
15.4.12 22:08

Teri, tak do skládacích asi nejdu, na to bych neměla čas a nervy asi no, takže vybírat ze savých, na to svrchní a podle matroše na den a noc asi. už se taaaaaak těšim.

• Citovat
  • Upravit
673
15.4.12 22:13

@Caty JJ, já mám taky radši ty kalhotové. Určitě můžeš kombinovat od různých firem…
Podle mě je nejjednodušší: kalhotovky +PUL (event.fleece) a vše v jednom na noc a kalhotovky (event.s vložkou navíc)+ PUL na noc a u starších dětí ty noční pleny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
15.4.12 22:15
@Caty píše:
No tak ty bílé čtverce musí být hned pročurané ne??Ježiš, už to vidím, nakoupím výbavu za 7tisíc a pak budu přebalovat každou hodinu a převlíkat :mrgreen:
Ale jsem pro ně rozhodnutá, jen by mě ještě zajímalo můžu mít třeba savou plenku od jedné firmy a svrchní od jiné?
Ty separačky koupím kde?

Vůbec nejsou hned pročůrané…když byl malý ještě úplně maličký (látkuju od jeho druhého týdne), tak stačila jedna plenka poskládaná na novosklad, když jsem s ním jela někam ven, tak jsem mu tam dala ještě vkládačku, na noc nějakou lepší v vkládačku)…teď jak už je větší a čůrá víc, tak ten novosklad je malý a jedna plena nestačí, tak skládám na draka a do toho ještě jeden čverec na obdélník a je to…a teda skládá se to, to jo, ale když si vezmu koš vypraných plen a sednu ke skládání, tak za chvilku není co řešit…dělám to buď přes den, když si malý hraje na zemi, tak tam sedím s ním, vykládám mu, podávám hračky a skládám, on mi občas nějakou plenku ukradne a válí se s ní a směje se tomu…nebo večer u televize to skládám, na což se chystám za chvíli :) A teda za celou výbavu (když nepočítám těch pár AIO a kalhotkovek pro parádu) jsem dala tak 3000 možná…plus mínus…za ten skoro rok, co je malý na světě, jsem na plenkách ušetřila fakt sumu…kdybych měla peníze navíc, tak nakoupím i moderní látkovky, ale jak se znám, tak bych tomu propadla a ty ceny by pak taky byly závratné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí