Přezkumné jednání a schůze věřitelů

Anonymní
22.5.17 14:52

Přeskumné jednání a schůze věřitelů

Dobrý den, dnes jsem byla u soudu ohledně insolvence, nebudu zde vše rozebirat, jen okrajově z věřitelů se nedostavil nikdo, rozhodoval tedy soudce který byl řekneme ne v dobré náladě, více se raději nebudu rozepisovat.Jde mi o to že jsem se nedozvěděla vlastně nic o řešení oddlužení, akorát nám řekl že přijde rozhodnutí poštou na adresu.
Padlo i řešení konkurzem, no jsem z toho úplně vedle a prosím nevíte jak dlouho trvá než bude rozhodnutí zveřejněno v insilvencnim rejstříku nebo kdy tedy dojde písemně domů? Ja totiž myslela že mi to řekne přímo tam.Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65418
22.5.17 15:06

To je divné, dcera byla u soudu v pozici věřitele a rovnou se tam dozvěděli, že byla insolvence schválena. Dokonce přišli pozdě, odchytli soudce už po skončení soudu (trvalo to totiž snad 5 minut celé jednání) a ten jim to přímo řekl, neměl problém jim všechno vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.17 15:31

No nám tam neřekla vůbec nic i správce mi tam řekl že má za sebou spoustu stání a toto ještě nezažil, mám právě strach že na nás vyhlásí konkurs což by byla konečná. Majetek mám ale dluhy to neumori v plné míře naskočí tam exekuce a penále a v zivote to nezaplatime.Mame oddlužení s manželem ten byl doma s dítětem nemáme hlídání, donesla jsem plnou moc a už to se soudci nelíbilo a pak už to šlo ráz na ráz, nebýt snad další jednání tak tam sedím ještě teď adresa že mě i kůži, doufám že tohle už nikdy. nezaziju poučení do konce života. Pani prede mnou tam byla snad 10minut a bylo hotovo :zed: vůbec tomu nerozumím :zed:

• Citovat
  • Upravit
286
22.5.17 16:36

Cca do dvou tri dnu bude na internetu na ISIR zverejneny protokol z jednani, na konci bude uvedeno, jestli je povoleno oddluzeni anebo je prohlasen konkurs… proti prohlaseni konkursu se lze odvolat, ale jsou tam specificke duvody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
22.5.17 17:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2361
23.5.17 00:24
@Anonymní píše: …nebudu zde vše rozebirat, jen okrajově z věřitelů se nedostavil nikdo…

Věřitelé na jednání zpravidla nechodí. Pokud oddlužení nebylo povoleno, musel k tomu být velmi vážný důvod. Nejspíš už byl insolvenční správce natěšený na svých 60 000 a vyšlo najevo něco, co všem zkazilo náladu. Konkurz se zpravidla neprohlašuje ihned, ale až po zaplacení zálohy 50 000 Kč. Může být nižší, většinou ale není. Když dlužník zálohu nezaplatí, řízení se zastavuje. Protokol z jednání je zveřejněný asi za dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.17 07:52
@JTom píše:
Věřitelé na jednání zpravidla nechodí. Pokud oddlužení nebylo povoleno, musel k tomu být velmi vážný důvod. Nejspíš už byl insolvenční správce natěšený na svých 60 000 a vyšlo najevo něco, co všem zkazilo náladu. Konkurz se zpravidla neprohlašuje ihned, ale až po zaplacení zálohy 50 000 Kč. Může být nižší, většinou ale není. Když dlužník zálohu nezaplatí, řízení se zastavuje. Protokol z jednání je zveřejněný asi za dva dny.

To já právě nevím zda bylo či nebylo schváleno soudce se k tomu nevyjádřil, pouze mi řekl že rozhodnutí dostanu poštou. V insilvencnim návrhu byl uveden příjem z dohody o práci který v současnosti nemám a to se soudci nelíbilo, ale tento příjem jsme do oddlužení nepočítali, kolika procenty budeme plnit při splaceni do toho jsme zahrnuli jen manžela příjem, jen jsme to tam uvedli že jsem příjem z dohody měla jelikož nám bylo řečeno právníkem že máme uvést veškeré příjmy za poslední tři roky, bohužel napsal že příjem byl měsíční ne rocni-soudce mi řekl že shledává nepoctiví
záměr s uvedením nepravdivého prijmu. Prostě celé jednání bylo hrozně zmateně a napjaté, už jsem pak ani nevěděla jak odpovídat na otázky jelikož co jsem řekla vše bylo špatně. No nejhorší a nejdelši půlhodina v životě.

• Citovat
  • Upravit
286
25.5.17 10:04

No tak to je jasne, nepoctivy zamer je prekazkou pro schvaleni oddluzeni… ale jde to v odvolani zvratit… minuly mesic jsem v odvolacce jednomu dluznikovi uspesne zrusila konkurs a ted ma oddluzeni, zalezi vzdycky ale na konkretnich okolnostech pripadu a jak je to reseno nebo nereseno judikaty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2361
25.5.17 11:31

Musela tam být nějaká mimořádně nápadná chyba, kterou nebylo možné přehlédnout. Není mi jasné, proč na ni neupozornil insolvenční správce. Za vašich 60 000 by mohl hnout prstem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
25.5.17 16:21

OT: Jakých „vašich 60 000“?

K tématu: schůzí věřitelů mám za sebou nepočítaně a mnohokrát se stalo, že soud si ve složitějších a nejednoznačných případech vyhradil rozhodnutí o způsobu oddlužení (splátkový kalendář nebo zpeněžení majetkové podstaty) až v samostatném usnesení po schůzi věřitelů, které třeba bylo vydání až měsíc po této schůzi. Proto bych vyčkala, a pak se uvidí. Soud se musel ptát správce, jaký způsob oddlužení navrhuje. Obrátila bych se na Vašeho správce, co tedy on navrhoval, a jak si myslí, že to dopadne.

Závěrem upozorňuji, že odměna správce při plnění splátkovým kalendářem je 54 000,– Kč bez DPH, při konkursu pak minimálně 45 000,– Kč bez DPH, takže to už takový rozdíl není, za ty starosti, co někdy s dlužníky jsou, jsou to zcela adekvátní peníze, a kdo závidí, má možnost vystudovat práva, udělat si zkoušky správce a nést obrovskou zodpovědnost zejména při velkých konkursech s milionovými pohledávkami, a vesele ty miliony vydělávat taky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
25.5.17 16:23

Pokud by soudce shledal nepoctivý záměr, tak by oddlužení zrušil a prohlásil konkurs, ale taky to dnes už není konečná, po zrušení konkursu pro nedostatek majetku nebo po částečném rozvrhu můžete podat návrh na oddlužení znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2361
25.5.17 18:07
@rom.k píše:
OT: Jakých „vašich 60 000“?

O odměnu insolvenčního správce. O tom, že jde o lobby a že je potřeba zvýšit tlak na práci insolvenčních správců se mluvilo nedávno v Poslanecké sněmovně (19.5.t. r.). Případ tazatelky tomu odpovídá. Insolvenční správce se zřejmě s případem dostatečně neseznámil a způsobil tak projednávání případu s chybami a své klientce potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
25.5.17 21:58

@JTom Ale tady jde o pochybení jednotlivého správce, poctiví správci plní své povinnosti tak, jak mají. Je jen dobře, kdyby byl přísnější dohled nad správci, možná by se to trošku vyfiltrovalo, a ti líní by nám nedělali špatnou reputaci ;) Ale nepřijde mi správné krouhat odměnu plošně všem, včetně těch poctivých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel