Přestat to řešit? Přitahuje mě přítelův bratr

115
4.6.13 11:16

přestat to řešit?

Dobrý den, asi to bude na delší psaní i čtení, ale už opravdu nevím jak dál. Jak začít: Mám přítele a je mu 25 mě je 23 a máme spolu 3týdení holčičku. Když partnerovi bylo 18 zemřeli mu rodiče, přítel má bratra a o toho tu právě jde. Jsme spolu s přítelem dva roky, rok bydlel u mě a mých rodiču a byt co zdědil po rodičích jsme rekonstruovali. Jeho bratr od smrti rodiču nepracuje a to už je 7let muj přítel za něj platí nájem, režije bytu a poplatil část jeho exekuce. Rekonstrukce nás s přítelem stála 200tisíc a pěkně jsme se tím zadlužili, ale co neudělat pro to aby se nám dobře žilo s maličkou. Bouže jsme v jednou malém pokoji a ve druhém bydlí brate přítele. Jsem z toho na prášky protože si koupím jaguer, sušenku, nechám si v lednici porci z večeře a druhý den a nic tam z toho není, sežere nám to právě bratr. Neplatí nám ani korunu za bydlení, má na krku exekuci, nepracuje, je celý dny doma a chlastá. Ani se nemeje a když otevře dveře do jeho pokoje smrdí nám celá kuchyn, meje se jednou za 14dní a vypere si z našeho tak jednou za měsíc. Bere to jako kdyby vše to zrekonstruované mu patřilo, používá mé nové hrnce a vaří si v nic polévky s pitlíku. Mě to vážne leze na mozek protože jsem chtěla bydlet se svou novou rodinkou a trpím tu tohle. Přítel s tím nic nedělá a tvrdí že ho to taky štve kupovat vonítka do každé mísnosti a živit ho ale že už toho má taky dost a že to není lehký ho jen tak vyhodit. Ale povězte, my mu našli práci on se na ní vykašlal že je to málo peněz, sice nabízeli 10tisíc a měl hlídat na Arkády Pankrác ale on nic neumí po sedmi letech nemakání. S přítelem se kvuli tomu jen hádáme a já jsem stále v šesti nedělí a děsně mě to trápí. Odešla bych od něj protože se bratra furt zastává, ale nemužu kvuli dceři a mám ho stále samozdřejmě moc ráda :( Včera jsme se kvuli tomu děsně rafli a on mi řek že kašle na nějaké domácí práce že si to mám dělat sama, když na něj řvu kvuli bratrovi.Ale ono se v tom vážně žít nedá, neumí po sobě ani umejt záchod a je to nechutné si sedat na něco kam chodí desetkrát za hodinu protože chlastá krabicové víno. Nevím kde na to bere peníze a když se ho přítel zeptá tak mu odpoví že nám do toho nic není a to tu žije v novém zadarmo :( Už nevím jak dál, prosím poradte mi zda to mám přehlížet či to začít pořádně řešit? Děkuji :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13046
4.6.13 11:19

Tak já bych takovéhleho bratra takhle dlouho navíc v tak malém bytě teda nesnesla, to se ti nedivím.. asi bys měla přitvrdit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.13 11:21

Určitě řešit, to už jsi měla dávno, otázka je jak-dát příteli nůž na krk? kdo má na ten byt z právního hlediska právo-oba dva nebo jen přítel nebo jen bratrh? A't je klidně flákač a nemakačenko, ale ať neparazituje na vás. Začala bych tím, že bych řekla příteli, zda si uvědomuje, že tím, že ho dotuje, okrádá de facto vaše dítě - máte na něj méně peněz a zda si uvědomuje, v jaké špíně díky bratrovi musí vaše dítě žít.

• Citovat
  • Upravit
7693

Ahoj, tohle bych teda nesnesla :zed:…proč jste první nevyřídili vyplacení bratra? nebo tak něco, já bych neinvestovala do něčeho, co by bylo i mého bratra :nevim: Je to jen na peklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115

Je mi z toho do lpáče když si to čtu..nuž na krk?? myslím si že bych měla ale bojím se že přítel si vybere bratra :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
4.6.13 11:22

To je strašný, ale bratra se jen tak nezbavíte, asi jim s tvým přítelem patří byt napůl, ne? Škoda, že jste do toho bytu investovali, měli jste ho radši prodat a o peníze se rozdělit. Nedokážu si takový život představit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.13 11:23
@Katka3B píše:
Je mi z toho do lpáče když si to čtu..nuž na krk?? myslím si že bych měla ale bojím se že přítel si vybere bratra :(

no ale když to nezkusíš, tak to ani nezjistíš. chceš snad i nadále žít takto s bratrem?

• Citovat
  • Upravit
115
4.6.13 11:25

BYt vypadal v děsném stavu žili v něm dva mladí kluci od 18ti sami, to si ani nedokážete přectavit a rok ru přítel ani nebydlel a byl byt odpojen od eletriky a všeho bratr přítele neměl na to plati a ještě tím udělal dluh 40tisíc a my si ted museli zvednout nájem, fakt to byla díra :( kvuli dítěti se to muselo zrekonstruovat. Byt je napsaný na mého přítele ale právo na něj mají oba :( bratr je odhlášen, kdyby nebyl vybrala by nám to tu exekuce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.13 11:26

Mozna bych si pohral s téma pytlikama… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
@Katka3B píše:
Je mi z toho do lpáče když si to čtu..nuž na krk?? myslím si že bych měla ale bojím se že přítel si vybere bratra :(

no jestli si pritel vybere bratra, tak bych se honem stehovala zpatky k rodicum, protoze to neni opora ve vztahu - dat prednost a dotovat bratra nemakacenka pred vlastni rodinou.

nuz na krk bych dala, aby bratr neco prispival na domacnost plus se podilel na uklidu.

Kazdopadne meli jste si vyjasnit majetkove rozdily driv nez jste do bytu investovali. Ted zbyva jedine byt prodat, vy si nechat pulku navysenou o naklady na rekonstrukci a bratrovi dat zbylou pulku a hledat si neco jineho, jinak se prizivnika nezbavite. Pro nej je to pohodlne…

• Citovat
  • Upravit
8071
@Katka3B píše:
BYt vypadal v děsném stavu žili v něm dva mladí kluci od 18ti sami, to si ani nedokážete přectavit a rok ru přítel ani nebydlel a byl byt odpojen od eletriky a všeho bratr přítele neměl na to plati a ještě tím udělal dluh 40tisíc a my si ted museli zvednout nájem, fakt to byla díra :( kvuli dítěti se to muselo zrekonstruovat. Byt je napsaný na mého přítele ale právo na něj mají oba :( bratr je odhlášen, kdyby nebyl vybrala by nám to tu exekuce..

Tomu nerozumím. Jak napsán na přítele a právo mají oba? Je to byt v osobním vlastnictví, družstevní nebo obecní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490

Tak prehlizet urcite ne, dokud bude mit bratr u vas bydleni, jidlo a relativni klid, protoze mu nikdo nic nerekne, musel by byt blazen, aby se stehoval a se svou povahou dokonce hledal praci. Myslim, ze jestli tvuj pritel nechce ztratit rodinu, mel by s tim honem rychle neco delat, protoze tohle je neudrzitelny. Asi bych dala priteli nuz na krk, bud jeho rodina nebo bratr..treba se chyti za nos a dojde mu to..drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
4.6.13 11:27

Čí je ten byt? Zdědil ho pouze tvůj přítel a jeho bratr něco dalšího? Nebo ho zdědili napůl?
Píšeš, že jste rok bydleli u tvých rodičů a byt rekonstruovali, kde v tu dobu bydlel bratr?
Je bratr mladší nebo starší nž tvůj přítel?

Přijít o rodiče v tak nízkém věku je těžké, byla to nečekaná nebo čekaná smrt (po nemoci, stáří, nebo nehoda)?
Byli bratři u nějakého psychologa?

V 6-nedělí vidíš vlivem hormonů trochu jinak, zkus dopsat detaily a podle toho ti tady poradíme.
Jinak samozřejmě chápu, že je to určitě hrozné pro tebe i maličkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
4.6.13 11:29

Fuj, tak to ti teda vůůůbec nezávidím, to musí být na palici :zed: nejsem žádná hygienou posedlá, ale napadlo přítele že by třeba od bráchy mohla malá něco chytit? S jeho NEhygienickýma návykama to zavání aspoň žloutenkou… Byt je předpokládám přítele, takže vyhodit ho ty sama asi nemůžeš. Takhle bych se asi sbalila i s malou a šla třeba k rodičům. Ona pak příteli třeba dojde jaký je brácha prase, protože nebude nikdo jiný kdo by po něm uklízel. Hlavně přeju pevný nervy a mysli na malou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
4.6.13 11:30

Byt byl napsaný na bratra ale musel se přepsat kvuli té exekuci aby nám naše věci nikdo kvuli němu neodnesl…dluží skoro 100tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí