Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Magnifique píše:
POZOR!!! Zapomeňte na dokazování majetků: Exekutoři byt zabaví, prodají podotýkám az jakoukoliv cenu a uhradí bratrův dluh. Může se tak stát, že přítel pak dostane zbytek z prodeje po úhradě dluhu tedy třeba 100.tis a dlužníkem přítelovi bude bratr!!! Exekutoři nemají povinnost zjišťovat, kolik % nemovitosti je čí.
neco jineho je, kdyz odnesou treba lednici, ale u bytu se prvni musi exekutori podivat jestli mu vubec patri a na katastru uvidi, ze je jen spolumajitel a patri mu jen pulka bytu!
@kar-maa píše:
neco jineho je, kdyz odnesou treba lednici, ale u bytu se prvni musi exekutori podivat jestli mu vubec patri a na katastru uvidi, ze je jen spolumajitel a patri mu jen pulka bytu!
Měly by…
Přesto jsou v praxi běžné jiné případy!
@kar-maa píše:
Ještě jinak: z praxe - co povíš na tuto situaci: Podnájemnice sdílí bydlení s majitelkou v jednom bytě. podnájemnice pouze uváděla všude kontaktní adresu, nicméně trvalý pobyt - na městě. Exekutoři zabavili veškerý majetek z bytu. To že zde nic nepatřilo podnájemnici ex neřešili! I přes dokumenty majitelky v ruce! Teprve při možnosti soudního výkupu věcí zpět se prokazovalo, co je čí dle platných dokladů! Mmchdm. Tato kauza proběhla i médii…
@Magnifique píše:
Ještě jinak: z praxe - co povíš na tuto situaci: Podnájemnice sdílí bydlení s majitelkou v jednom bytě. podnájemnice pouze uváděla všude kontaktní adresu, nicméně trvalý pobyt - na městě. Exekutoři zabavili veškerý majetek z bytu. To že zde nic nepatřilo podnájemnici ex neřešili! I přes dokumenty majitelky v ruce! Teprve při možnosti soudního výkupu věcí zpět se prokazovalo, co je čí dle platných dokladů! Mmchdm. Tato kauza proběhla i médii…
Nevidela jsme to, ale verim. A vim, ze takhle to jde. Samozrejme pres soud, ale nemuzou to prodat, kdyz mas doklad, ze to je tvoje a ne dluznika.
@kar-maa píše:
Nevidela jsme to, ale verim. A vim, ze takhle to jde. Samozrejme pres soud, ale nemuzou to prodat, kdyz mas doklad, ze to je tvoje a ne dluznika.
Exekuce si vezme z dražby bytu jen to, co jí schází, ale tím se dluh přenese na bratra. Tedy to, co vzali přes polovinu hodnoty prodaného bytu příteli, to bude dlužit bratr. Banky a ostatní instituce mají přednost, dokince s ohledem na příjem dlužníka.
Předpokládám, že už máte dědictví uzavřené. Mmch, pokud bratr není vlastník nemovitosti (bytu), a není tam ani hlášen, tak má bratr z právnického hlediska smůlu, můžete mu kdykoli zbalit věci a postavit přede dveře s jeho věcmi (pokud koupil třebas nábytek nebo tak). Bohužel tento fakt nezáleží jen na Tobě, ale na vlastníku bytu převážně. Musí se Tvůj partner rozhodnout, buď tam nadále bude Tvůj bratr žít, ale musí počítat s tím, že váš vztah jde do kytek.
Nebo říct bratrovi narovinu, buď bude přispívat na domácnost a bude respektovat pravidla bydlení, jinak do měsíce půjde na ulici, či ať si do měsíce něco najde. Ono na tyhle nezodpovědné spratky nic moc neplatí, nežli ultimátum a pokud ho prošvihne, tak čin.
At se bratr stará o sebe ne? Já osobně bych se s ním tedy nemazlila a hlavně s Tvým přítelem hoď vážnou řeč.
Ještě se zeptám Tvé finanční investice do bytu máš zdokladované? Já jen, že v případě rozchodu je to tak, že pokud nemáš zdokladované tvé investice do cizí nemovitosti, tak máš bohužel také smůlu (když nejste manželé), takže být Tebou posychruji se po všech frontách. Nyní jsi ve fázi, kdy si cizí člověk za Tvé peníze navyšuje kupní hodnotu bytu.(zákon nerozděluje přítel, kamarád, prostě to bere, jako cizí člověk, pokud nejste sezdáni). Takže to jen pro zamyšlenou, aby jsi nelitovala (člověk nikdy neví, co bude za 2 roky a více)
Chci se zaptat ten přepis bytu na Tvého přítele: bratr musel mu tu jeho zděděnou část nějak darovat ne? Jaký je na to písemný doklad?
@Yvonne píše:
Předpokládám, že už máte dědictví uzavřené. Mmch, pokud bratr není vlastník nemovitosti (bytu), a není tam ani hlášen, tak má bratr z právnického hlediska smůlu, můžete mu kdykoli zbalit věci a postavit přede dveře s jeho věcmi (pokud koupil třebas nábytek nebo tak). Bohužel tento fakt nezáleží jen na Tobě, ale na vlastníku bytu převážně. Musí se Tvůj partner rozhodnout, buď tam nadále bude Tvůj bratr žít, ale musí počítat s tím, že váš vztah jde do kytek.
Nebo říct bratrovi narovinu, buď bude přispívat na domácnost a bude respektovat pravidla bydlení, jinak do měsíce půjde na ulici, či ať si do měsíce něco najde. Ono na tyhle nezodpovědné spratky nic moc neplatí, nežli ultimátum a pokud ho prošvihne, tak čin.
At se bratr stará o sebe ne? Já osobně bych se s ním tedy nemazlila a hlavně s Tvým přítelem hoď vážnou řeč.Ještě se zeptám Tvé finanční investice do bytu máš zdokladované? Já jen, že v případě rozchodu je to tak, že pokud nemáš zdokladované tvé investice do cizí nemovitosti, tak máš bohužel také smůlu (když nejste manželé), takže být Tebou posychruji se po všech frontách. Nyní jsi ve fázi, kdy si cizí člověk za Tvé peníze navyšuje kupní hodnotu bytu.(zákon nerozděluje přítel, kamarád, prostě to bere, jako cizí člověk, pokud nejste sezdáni). Takže to jen pro zamyšlenou, aby jsi nelitovala (člověk nikdy neví, co bude za 2 roky a více)
Chci se zaptat ten přepis bytu na Tvého přítele: bratr musel mu tu jeho zděděnou část nějak darovat ne? Jaký je na to písemný doklad?
Přečti si prosím pořádně diskuzi: majitele po dědictví jsou oba - přítel zakladatelky a jeho bratr. A slovo spratek není namístě, oběma zemřeli jedny rodiče. Bratr dělá neplechy. Prostě si to pročti, pak dej rozumný příspěvek, ju? Jinak ano právně má zakladatelka investice zdokladované. ![]()
No ale někde už zakladatelka psala, že se byt přepsal jen na přítele, právě kvůli dluhům bratra a hrozby exekuce, takže předpokládám, že to bylo darovací smlouvou, jak jinak by přepsal byt na přítele zakladatelky.
@Magnifique píše:
Přečti si prosím pořádně diskuzi: majitele po dědictví jsou oba - přítel zakladatelky a jeho bratr. A slovo spratek není namístě, oběma zemřeli jedny rodiče. Bratr dělá neplechy. Prostě si to pročti, pak dej rozumný příspěvek, ju? Jinak ano právně má zakladatelka investice zdokladované.
To jsem si dámo právě pročetla, ale když tady je psáno, že ho oba zdědili, pak že je vlastníkem jen jeden,, tak kdo se v tom má vyznat (a nejasné to nebylo jen mě, jak jsem četla v diskuzi).
A můj příspěvek byl situován přímo na zakladatelku, Tebe jsem o vysvětlení nežádala, to snad bylo z mého příspěvku dost jasné, ne? ![]()
A mmch, co se Ti nezdálo na zdokladování x tisícových investicí na reko bytu, kde není investor vlastníkem? Mě to příjde u nesezdaných párů naprostá nutnost. Nebo Ty jen tak investuješ x desítek tisíc do cizích nemovitostí? Jestli ano, tak to smekám
. Já osobně bych neinvestovala do rekonstrukce bytu, kde mi ani prkénko od wc neříká pane ani náhodou. Jestli Ti tohle příjde normální, aby si za Tvé peníze někdo zvelebil byteček, navýšil si kupní hodnotu, tak je mi Tě líto, a líto každé, která to dělá (když žije jen s „přítelem“). Pak se nedivím, že tady vznikají diskuze a je těch příběhů nesčetně mnoho zde na emiminu, že se dva rozešli po letitém společném soužití a ona investovala do společného bytu, kde je vlastníkem někdo jiný, a jak získat investované peníze zpět… bla bla bla. Za blbost a zblblost se platí, takže toho jsem chtěla zakladatelku uchránit, víš? Už to chápeš? Já doufám, že ano.
Snažila jsem se to vysvětlit tak, aby jsi to napodruhé pochopila ![]()
@Martina8888 píše:
No ale někde už zakladatelka psala, že se byt přepsal jen na přítele, právě kvůli dluhům bratra a hrozby exekuce, takže předpokládám, že to bylo darovací smlouvou, jak jinak by přepsal byt na přítele zakladatelky.
Přesně Marti, a z toho jsem také vycházela.
@Yvonne píše: … Já osobně bych neinvestovala do rekonstrukce bytu, kde mi ani prkénko od wc neříká pane ani náhodou…
Ja bejt zenska a prkenko od wc mi rekne pane, tak se neudrzim…
![]()
@Yvonne píše:
To jsem si dámo právě pročetla, ale když tady je psáno, že ho oba zdědili, pak že je vlastníkem jen jeden,, tak kdo se v tom má vyznat (a nejasné to nebylo jen mě, jak jsem četla v diskuzi).A můj příspěvek byl situován přímo na zakladatelku, Tebe jsem o vysvětlení nežádala, to snad bylo z mého příspěvku dost jasné, ne?
A mmch, co se Ti nezdálo na zdokladování x tisícových investicí na reko bytu, kde není investor vlastníkem? Mě to příjde u nesezdaných párů naprostá nutnost. Nebo Ty jen tak investuješ x desítek tisíc do cizích nemovitostí? Jestli ano, tak to smekám![]()
![]()
. Já osobně bych neinvestovala do rekonstrukce bytu, kde mi ani prkénko od wc neříká pane ani náhodou. Jestli Ti tohle příjde normální, aby si za Tvé peníze někdo zvelebil byteček, navýšil si kupní hodnotu, tak je mi Tě líto, a líto každé, která to dělá (když žije jen s „přítelem“). Pak se nedivím, že tady vznikají diskuze a je těch příběhů nesčetně mnoho zde na emiminu, že se dva rozešli po letitém společném soužití a ona investovala do společného bytu, kde je vlastníkem někdo jiný, a jak získat investované peníze zpět… bla bla bla. Za blbost a zblblost se platí, takže toho jsem chtěla zakladatelku uchránit, víš? Už to chápeš? Já doufám, že ano.
Snažila jsem se to vysvětlit tak, aby jsi to napodruhé pochopila
Máš problém děvče…
Přečti si poctivě celoudiskuzi a pochopíš, jak jsi přestřelila!!! Njn, to je v poho, bláznům se nemá odporovat… ![]()
@Katka3B píše:
BYt vypadal v děsném stavu žili v něm dva mladí kluci od 18ti sami, to si ani nedokážete přectavit a rok ru přítel ani nebydlel a byl byt odpojen od eletriky a všeho bratr přítele neměl na to plati a ještě tím udělal dluh 40tisíc a my si ted museli zvednout nájem, fakt to byla dírakvuli dítěti se to muselo zrekonstruovat. Byt je napsaný na mého přítele ale právo na něj mají oba
bratr je odhlášen, kdyby nebyl vybrala by nám to tu exekuce..
Tady je jediná zmíňka o tom, čí to je byt. Podle této informace zakladatelka ví, že právní nárok mají oba. Dále zakladatelka souhlasí s tím, že bratr musí být vyplacen, viz pokračování diskuze. A na konec: Její otec poskytl půjčku v hodnotě 200.tis. A zakladatelka má opakuji, má zdokladováno všechno!!! Toto je pro ty méně chápavé a výbušné povahy… Že Yvonne… ![]()
@Katka3B a ještě tady, tak je otázka co tím myslí zakaladatelka. Já tomu rozumím tak, že po smrti rodičů zdědili každý polovinu a později kvůli dluhům bratra bratr daroval příteli zakladatelky svou polovinu. Jinak nevím jak chápat, že bratr přepsal byt kvůli exekuci na přítele.
@Katka3B píše:
Byt byl napsaný na bratra ale musel se přepsat kvuli té exekuci aby nám naše věci nikdo kvuli němu neodnesl…dluží skoro 100tisíc