Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Počkej, jsi vdanáa manžel má exekuci? Potom ti poskytnu jinou radu, manželská smmlouva, že je vše tvoje je ti proti exekutorovi k ničemu. Pokud bys měla doklady na koupi na tvé jméno, to je důležité, musí tam být tvé jméno, pak by mohla projít vylučovací žaloba u soudu po případném zabavení, ale manželská smlouva s manželem tě proti exekutorovi neochrání.
I já jsem dostala takové info, když jsem se po tom pídila, že takováto smlouva exekutory vůbec nezajímá.
Od noveho roku je schvaleny novy exekutorsky zakon, kdy exekutor muze sahnout na ucet a plat manzela/manzelky, takze nejaka smlouva te neochrani…
nepochopila jsem z tveho prispevku, jestli si vdana nebo teprve svatbu chystate. Pokud nejsi vdana tak predmanzelskou smlouvu urcite ano.
@terinka4444 Nas pravnik dost dobry rikal ze ano ze tohle staci kdyz se sepise, a ja bych jim to ukazala pokud by prisli…Par dokladu mam ale je to klasicky paragon, datum, castka apod..Coz je skoro k nicemu, mam pujcku ta je psana na me. A z te pujcky jsem si koupila to vybaveni bytu.
ANo vdana jsem, manzel ma bohuzel exekuci ale nepravem…
To je na dlouho povidani. A nechci to nejak ventilovat aby se to nekam nedostalo, musim byt opatrna.
@Hanka1 Jsem vdana a myslim ze to tam pisu jasne, pisu o manzelovi…Takze kdybych vdana nebyla psala byh o priteli…
Volala jsem notarum a manzelska smlouva existuje.
@Anonymní píše:
@terinka4444 Nas pravnik dost dobry rikal ze ano ze tohle staci kdyz se sepise, a ja bych jim to ukazala pokud by prisli…Par dokladu mam ale je to klasicky paragon, datum, castka apod..Coz je skoro k nicemu, mam pujcku ta je psana na me. A z te pujcky jsem si koupila to vybaveni bytu.
ANo vdana jsem, manzel ma bohuzel exekuci ale nepravem…To je na dlouho povidani. A nechci to nejak ventilovat aby se to nekam nedostalo, musim byt opatrna.
to je podobne jako s prevodem majetku, exekutor muze smlouvu napadnout, ze je sepsana ucelove
Ani dobrý právník se nechytá, věř mi, netuším, proč ti řekl, ale je to čistý nesmysl, meochrání ti to majetek, nejsem právník, ale za to moje kamarádka je vykonavatelka uexekutora a to ještě toho mírnějšího lidumila. Kdyby to tak fungovalo, všichni dlužníci si napíší mezi sebou papír, že vše je manželky a hotovo. neprojde to u žádného exekutora, v žádném případětě podobná smlouva neochrání před polepením a odvežením majetku, cokoliv má důvodné podezření, že by mohlo být jeho majetkem, bude zabaveno, pak máš možnost vylučovací žalobou vyloučit svůj výhradní majetek, na paragon se jménem, obyč paragon nestačí. Zrovna dneska jsem se 20 minut hádala s exekutorskou komorou, věř mi, navzdiry dobrým právníkům tě to neochrání před exekucí.
Manželská smlouva existuje, to jistě, musela by být sepsána notářem, aby měla váhu, a to se nedá anidatovat, exekuce běží, bude to naprosto jasné a účelové, majetek to neochrání. Soud to smete.
@terinka4444 Dekuji za info…
Ale ja tomu verim ze to jde, jinak by vubec nejaka manzelska smlouva neexistovala, ale ona je!!A jde to sepsat. A ty veci jsou opavdu moje, z mych penez, nikde bohuzel dolozeny nemam aby to bylo psane na me jmeno..Ja se jen modlim aby nedosli, ale nemeli by.
@terinka4444 Notarem sepsana smlouva bude. A je jedno kdy je psana bude to na papire, a to je hlavni. Manzel jeste bude sepisovat darovaci smlouvu.
Ještě kdyby byla sepsána před exekucí, ale ne v běžící exekuci, je to účelové chránění majetku.
Svujmajetek musim chranit, na me exekuce neni psana, takze chranim svuj majetek..'
Ale dekuji za rady..Uvidime jak to bude snad jen pro nas dobre,.
Neni to exekuce na majetek ale jen na ucet/Plat.
Pokud by notář smlouvu datoval před průserem tak by váhu měla, pokud teď tak smolík. Takže jedině se domluvit aby dal zpětný datum, což ale nevěřím že notář udělá, kdyby to ruplo, tak má po ptákách.
@Anonymní píše:
@terinka4444 Dekuji za info…
Ale ja tomu verim ze to jde, jinak by vubec nejaka manzelska smlouva neexistovala, ale ona je!!A jde to sepsat. A ty veci jsou opavdu moje, z mych penez, nikde bohuzel dolozeny nemam aby to bylo psane na me jmeno..Ja se jen modlim aby nedosli, ale nemeli by.
tak my jsem manželskou smlouvu využívali když jsme chtěli koupit nemovitost aby byla vyoučena ze sjm ale nevím jestli je to něco platné u exekutora, páč nemám exekuci. Naopak když jsem se rozváděla tak můj ex si bral půjčku v bance a potřeboval můj podpis, tenkrát mi v bance řekli že když to podepíšu a zajdem za notářem sepíše se smlouva na vyloučení ze sjm, v případě že ex nebude platit tak to sice budou chtít po mě ale na základě té smlouvy to pak po něm můžu vymáhat zpátky. Takže logicky myslím že tak nějak stejně to bude u toho exekutora, prostě ti to seberou a pak musíš dokazovat že to bylo tvoje a možná ti to vrátí.
Ahojky maminky, zeny, muzi…Predem se omlouvam za anonym ale je to pro me citlive tema, a dost vazne a nechci aby to kdokoliv vedel, tak dekuji o zachovani anonymity..

Jdu si k vam pro radu teda pokud nejaka se naskytne..
Jde o to ze bych chtela sepsat manzelskou smlouvu, pry existuje, volala jsem par notarum, a i nas pravnik rikal ze ji musim nechat sepsat u notare…Veskery vybaveni bytu napr…(skrine, sedacka, obyv. stena, konf. stolek, pracka, apod…) Je moje..Manzel nema nic, vse jsem platila z pujcky kterou jeste platim..A proc tohle sepisovat, aby jste pochopili, protoze na manzela je dana exekuce, tak kdyby nahodou prisli a chteli mi to vzit, tak se chci „posychrovat“,protoze to je muj majetek moje vybaveni bytu..Prej by prijit nemeli protoze platime poplatky exekutorovi, ale clovek nikdy nevi ze jo…
Predem dekuji za odpovedi, tech kteri s tim maji zkusenosti..
Rypalky, at nereaguji!!!