Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A nebo mě ještě napadá, že bratr přepsal svoji část kvůli těm exekucím, ale přítel i zakladatelka morálně přiznávají, že polovina „patří“ bratrovi, tudíž by ho vyplatili. Což je v pořádku morálně, ale dle mě jen pokud by byl bratr normální. Právně by již nárok neměl. Otázkou je, kolik peněz již za těch 7 let do bratra přítel vložil, zda by to za chvíli nebyla právě ona polovina ceny bytu…
@Martina8888 píše:
A nebo mě ještě napadá, že bratr přepsal svoji část kvůli těm exekucím, ale přítel i zakladatelka morálně přiznávají, že polovina „patří“ bratrovi, tudíž by ho vyplatili. Což je v pořádku morálně, ale dle mě jen pokud by byl bratr normální. Právně by již nárok neměl. Otázkou je, kolik peněz již za těch 7 let do bratra přítel vložil, zda by to za chvíli nebyla právě ona polovina ceny bytu…
Ano, souhlasím, je to velmi rozumný úhel pohledu. Je pravdou, že přítel tedy také bratr má k bratrovi velkou empatii. Což není odsouzení hodné. Možná se cítí zavázán, že jemu vše vychází a bratrovi se jaksi po smrti rodičů nedaří vzchopit se… Jde ale bohužel už i o novou rodinu přítele a na přístup bratra by neměli doplácet ostatní Není to jednoduchá situace, ale toto celé vzniklo hlavně v rámci ochrany nové rodiny, kde je i miminko… ![]()
@Magnifique píše:
Máš problém děvče…Přečti si poctivě celoudiskuzi a pochopíš, jak jsi přestřelila!!! Njn, to je v poho, bláznům se nemá odporovat…
Neurážej, pokud jsi tady na urážení, a ještě „hrdinsky“ pod anonymem, tak si běž urážet někoho jiného, třebas Tvého milého. Nerada bych Tě nahlásila adminům. Koukala jsem na Tvé i jiné příspěvky na jiných diskuzích a Tvůj projev tady prezentuješ všude.
O někom říkat, že je blázen a tak, nezlob se na mě, ale já žádný papír na hlavu nemám
![]()
Pokud chceš mít za každou cenu pravdu, což je Tvůj styl projevu na všech diskuzích, tak si uvědom, že skutečnost může být i jiná ![]()
Pokud je vlastníkem nemovitosti jeden člověk, tak úředně druhý člověk na něj nemá nárok. S tím milá zlatá nehneš. A pokud někdo cítí morálně, že by mu měl dát půlku, prosím, ale jsou to jen slova, a pro vymáhání platí „co je psáno, to je dáno“. Takže vycházím z toho, že zakladatelčin přítel je vlastníkem celého bytu, což zde zakladatelka prezentovala. (tzn. zlato, že jsem si diskuzi přečetla pořádně).
A už si mě nevšímej, protože já nemám čas ani náladu dokola něco vysvětlovat bez možnosti zlepšení pochopení ![]()
@Yvonne píše:
Neurážej, pokud jsi tady na urážení, a ještě „hrdinsky“ pod anonymem, tak si běž urážet někoho jiného, třebas Tvého milého. Nerada bych Tě nahlásila adminům. Koukala jsem na Tvé i jiné příspěvky na jiných diskuzích a Tvůj projev tady prezentuješ všude.O někom říkat, že je blázen a tak, nezlob se na mě, ale já žádný papír na hlavu nemám
![]()
Pokud chceš mít za každou cenu pravdu, což je Tvůj styl projevu na všech diskuzích, tak si uvědom, že skutečnost může být i jiná
Pokud je vlastníkem nemovitosti jeden člověk, tak úředně druhý člověk na něj nemá nárok. S tím milá zlatá nehneš. A pokud někdo cítí morálně, že by mu měl dát půlku, prosím, ale jsou to jen slova, a pro vymáhání platí „co je psáno, to je dáno“. Takže vycházím z toho, že zakladatelčin přítel je vlastníkem celého bytu, což zde zakladatelka prezentovala. (tzn. zlato, že jsem si diskuzi přečetla pořádně).
A už si mě nevšímej, protože já nemám čas ani náladu dokola něco vysvětlovat bez možnosti zlepšení pochopení
Prosím Tě a můžeme se tedy dohodnout, že se navzájem vynecháme? Já jen proto, že první útok přišel ze Tvé strany na mou (ne první oslovení) adresu, to je tu koneckonců zdokumentováno. Nejsi v pozici kohokoliv kritizovat a kdo je pod tímto Nickem Ti může být, drahá úplně jedno
A ještě malá poznámka: Můj projev je můj projev, klidně si mě nahlaš adminům, ale věř, že jsi jediná, kdo na mou adresu útočí neoprávněným napadáním, zvlášť, když jsi mě dostala do pozice se pouze bránit Tvým útokům. (To, že jsi na sebe vztáhla něco o bláznech byla tvoje volba, nenapsalala jsem, kdo konkrétně jim je - ale to z právního hlediska jistě víš…
) Když se tak zamyslím: a víš, že zde existují lidé, kteří mé názory vítají!? A nebo dle Tvého bych měla být jen ovce z davu..
A koho se tu prosímtě musím zeptat, jaké názory zde převládají, abych je jen hloupě kopírovala, povídej?
To nemůžeš myslet vážně, že?
Ber tímto naši společnou komunikaci za uzavřenou, ano? Díííky…
Jinak i právní úkon je vyhrožování, které ve svém odkazu používáš… ![]()
Magnifique ja si rikala, ze na tebe reagovat nebudu, ale musim se ostatnich zastat. Vis poradit je jedna vec, ale posilat ostatni (a ne zrovna mile) at si doctou diskuzi, odpovidat za zakladatelku a reagovat na dotazy, ktere nejsou pro tebe, mi neprijde slusne. Kazdy by se mel snazit poradit, ale ne vytvaret neprijemnou atmosferu. Tvuj projev neni nijak vstricny.
Jeste bych to pochopila, kdyzby to byla tvoje diskuze, ze si tu vylevas nervy, ale takhle je to divne, jak to tu organizujes.
Pokud to zvladnes, tak na me nereaguj, at se to tu nezhada, jen se nad tim zkus zamyslet.
@teredes
Na sránce 5 je Tvůj stejný dotaz ohledně případu zakladatelky, jako na stránce 7 od Yvonne. Ano vím, že zřejmě nemáte chuť pročítat zakladtelčinu diskuzi řádek po řádku, nebo stránku po stránce. Nicméně lidé, kteří to dokáží znají návaznost, pointu a situaci. Vytrhnout věci z kontextu je velice snadné, leč nefunkční a o to více smutné. Když si opravdu zkusíš dát tu práci a přečteš si vše co na této diskuzi proběhlo, zjistíš, že zakladatelka mi dala v tomto případě zapravdu. S kým jsem se nadále shodla a kde jsem i já uznala chybu se tam taktéž dozvíš. A tím pádem se i dočteš, kdo a proč v dané situaci bezdůvedně útočí. Já se pouze bráním a to píšu již podruhé. Nevidím jediný důvod, proč by se to tu mělo zhádat. A jentak mimochodem: Diskuze je od slova diskutovati - čili minimálně 2 lidé, to znamená, že monolog asi v této sekci nenajdeš. Takže jsem ráda, že jsem zakladatelce měla možnost najít konstruktivní řešení a ne moralizovat a cenzurovat. Když někomu napíšu, přečti si dotaz, nebo diskuzi, proč to asi tak je? Že by proto, že ten zmatený dotaz byl už v diskuzi také zmíněn a vysvětlen, nebo se má vše pro každého extra duplikovat, a znovu omýlat (viz výše o pointě), místo hledání pomoci pro zakladatelku?? Nepochopila jsem například jakou právní, soukromou, nebo jinou radu, která by byla objektivní, nezaujatá a neokopírovaná z jiných příspěvků byla například Tebou navrhnutá? Tak buďto zakladatelka chce politovat, pak oznámí je mi smutno a všichni hromadně můžeme láteřit, jak to má těžké. Nebo hledá pomoc (proto tu také nejspíš je) a pak se hledá konstruktivní řešení. O to je to smutnější, když místo pomoci se najde člověk, který tvrdí: takle to nedělej, tohle neříkej, tak to být nemá… A teď otázka na Tebe: a Ty chceš pomáhat, nebo kritizovat? Pokud chceš pomáhat, tak pomáhej… ![]()
Já Vás zdravím dámy…byla bych opravdu ráda kdyby jste se tady kvuli mé blbé situaci nehádali..je to těžké odpovídat každé zvlášt.. Ale jak už jsem psala, pulka bratrova bytu musela být přepsána na mého přítele aby nám to exekutoři nevybrali a vyplatit ho musíme jen ze slušnosti že souhlasil s přepsáním..on nic nemá jemu by nevzali nic, má jen starou televizi a pár kazet a oblečení, nic si nekoupil nikdy neměl za co, takže nábytek má akorád po rodičích nic víc. Proto by mu mohlo být jedno se souhlasem o přepsání jemu by vzali jen to málo a bylo by mu fuk co by vzali nám. Takže ho přítel vyplatit chce minimálně, zaplatit z jeho částky jeho dluhy a dát mu něco na učet aby se mohl postavit na vlastní nohy. Jinak právo na pulku už vážně nemá. Nadělal spousta dluhu a přítel do něj vrazil hooodně peněz. Když se s tím nic neudělá tak by ta částka zachvilku vážně přeskočila jeho dřívější právo na pulku. Smlouvu o investici samozdřejmě s přítelem mám, kdyby se cokoliv stalo mám papír podepsám a on by mi musel vše vrátit a splatit. Včera jsem to s přítelem zase řešila a akorád mi řekl že v týdnu zavolá na exekuci a na katastr a zjistí jestli se mu dluh stále navyšuje a zda by nás mohli exekutoři navštívit. Nic víc z něho nevypadlo, že by mu šel zase promluvit do duše kvuli jeho smradu a to že mu tu už nic nepatří nešel. Mám strach že když nic neudělá tak že to budu muset začít řešit já.
@Katka3B píše:
Já Vás zdravím dámy…byla bych opravdu ráda kdyby jste se tady kvuli mé blbé situaci nehádali..je to těžké odpovídat každé zvlášt.. Ale jak už jsem psala, pulka bratrova bytu musela být přepsána na mého přítele aby nám to exekutoři nevybrali a vyplatit ho musíme jen ze slušnosti že souhlasil s přepsáním..on nic nemá jemu by nevzali nic, má jen starou televizi a pár kazet a oblečení, nic si nekoupil nikdy neměl za co, takže nábytek má akorád po rodičích nic víc. Proto by mu mohlo být jedno se souhlasem o přepsání jemu by vzali jen to málo a bylo by mu fuk co by vzali nám. Takže ho přítel vyplatit chce minimálně, zaplatit z jeho částky jeho dluhy a dát mu něco na učet aby se mohl postavit na vlastní nohy. Jinak právo na pulku už vážně nemá. Nadělal spousta dluhu a přítel do něj vrazil hooodně peněz. Když se s tím nic neudělá tak by ta částka zachvilku vážně přeskočila jeho dřívější právo na pulku. Smlouvu o investici samozdřejmě s přítelem mám, kdyby se cokoliv stalo mám papír podepsám a on by mi musel vše vrátit a splatit. Včera jsem to s přítelem zase řešila a akorád mi řekl že v týdnu zavolá na exekuci a na katastr a zjistí jestli se mu dluh stále navyšuje a zda by nás mohli exekutoři navštívit. Nic víc z něho nevypadlo, že by mu šel zase promluvit do duše kvuli jeho smradu a to že mu tu už nic nepatří nešel. Mám strach že když nic neudělá tak že to budu muset začít řešit já.
Káťo také přeji hezký den.. Manžel je jak jsem již jednou psala, moc hodný. A tak doufám, že Vám vyjde možnost najít společnou řeč s bratrem, aby jsi nemusela nésta následky za jeho nedbalost a i alkoholismus. Alespoň kvůli dcerce… Možná by bylo dobré bratrovi vysvětlit, že mu nechcete nijak ublížit a i peníze mít bude a třeba s ním bude kloudnější řeč. Jinak je pravdou, že stěhování do podnájmu by bylo řešení především z hygienických důvodů. Co ho zkusit požádat o pomoc s domácností, nějak ho namotivovat, že třeba pokud Tio dnes pomůže například s úklidem, že já nevím půjde třeba manžel s ním na jedno, mezi chlapi. Já neznám bratrovy zájmy… Ale něco v tom duchu… Jinak se omlouvám, za tady tu vzniklou komunikaci, kdy se dámy snažili asi nějak upoutat pozornost. Snad už bude klid.. ![]()
Jsem ráda, že jsi tady potvrdila má slova, že vlastníkem bytu je Tvůj přítel. Přečetla jsem si všechny Tvé příspěvky, a z toho jsem vycházela i to tak pochopila. Je mi líto, že na Tvé diskuzi vznikly jakési neshody, bohužel vznikly proto, že jsem si dovolila odhadnout Tvou situaci správným směrem a tak Tě situovat a také do toho vložit platnou legislativu. Nevím, proč to nemohl někdo ustát, asi proto, že jsem měla pravdu, ale to házím za hlavu, pro mě je důležité to, že jsem Ti mohla poradit, a to opravdu podle platných zákonů. A jestli to někdo zde nepobral, jeho problém, jeho vizitka
, ale vratím se zpět k tématu.
Každopádně, buď statečná a také hodně záleží i na Tvém partnerovi. Přeci si nenechá Tvůj přítel svým bratrem vypařit vztah. A Tobě radím buď opatrná na investice do bytu, kde nemáš podíl, je dobré myslet na zadní kolečka, byť to teď „nemusí připadat v úvahu“. Je tu x diskuzí, kde to hezky začíná (i s dětmi) a špatně končí. Takže je dobré myslet na nejhorší.
Drž se ![]()
Ahoj, omlouvam se za anonymitu ale snad chápete
ja vůbec nevim co se to semnou deje, ale hrozne me zacal brat přítelova bratr
ted jsem prisla z rodine oslavy kde byl zase on (sla jsem domu, kvůli malymu) a bracha tam byl a ja bych si hrozne prala aby prisel za mnou. vůbec to nechapu co to semnou je, jsem s přítelem 5 a pul roku, mame skoro triletaka, ale porad mi něco chybi, před 14dny jsme s pritelovo bratrem popijeli a az do rana
slavili jsme narozky a byli jsme samy dva, bezva jsme si popovidali o vsem o me o nem atd. (nic se nedelo!!) pritelovo bratr je takovy akcni, kolo, spani pod stanem atd. doma je to nuda na kolo ani do stanu ho nedostanu ikdyz to miluju a na kole jsem to dřív milovala. miluju ruzne vylety po prirode ale pritel to rad nemá ale jeho bracha jo, vzal me i malého na vylet na rozhednu na ty vetrny elektrarny, tahal me i na kolo ale ja nemuzu, strasne bych chtěla ale nevim jestli bych se udržela
když jsme třeba u tchyne tak se k sobe chováme tak normalne ale jak se napijem tak nevim
ted když jsem sla domu se me ptal kam jako jdu a at nechodim, ja nevim mozna si to vse prebiram tak jak bych to chtěla nebo co. jsem strasne mimo a zmatena, zazil jste to někdo?? bracha bydli 200km od nas a jezdi sem jen občas ale i to občas ve me uz delší dobu vyvolava něco zvláštního. je sam, před pul rokem se rozesel s pritelkyni se kterou byl asi 5let. vůbec nevim co mam delat, jsem hrozne smutna ze jsem z oslavy musela domu a nemuzu mu byt na blizku, když jsem u nej mam takovou chut po nem skocit
vůbec nevim co delat
![]()
Jednu zasadni radu: s brachou omez naprosto kontakt, vyhybej se situacim, kdy byste byli sami, drz se na uzde, nic nedelej a vyckej casu… ono to prejde.
kazdemu se obcas zblazni hormony, i presto, ze je v jinak vyrovanem vztahu (kazdemu mozna ne, ale stava se to
) a je jen na cloveku, jestli to ustoji jako dospely vyrovnany jedine nebo se vrhne „do viru vasne“, jak v ruzove knihovne a znici zivot hned nekolika lidem okolo.
pisu z vlastni zkusenosti, trvalo mi skoro pul roku se prenest pres podobne poblazneni. nastesti to nebyl zadny pribuzny, ale i tak to bylo nekdy narocne. ale manzela miluju a dokazala jsem si diky bohu sama vysvetlit, ze kvuli hormonum nemuzu nas vztah nijak ohrozit.
v tvem pripade by to jeste k tomu nikdy nemohlo mit dobry konec. od jednoho bratra k druhemu proste prejit nelze, aniz bys neznicila zivoty pulce rodiny…
@Ali-Ali no prave, jsem uplne mimo, myslim na nej porad
nejhorsi ze tim jak je akcni a me to chybi mi dodava ještě vic toho vzruseni a touhy byt snim. sakra, jsem fakt mimo, naprosto poblouznena a jen proto ze mi tak rozumi. doma uz dlouho bojujeme stim ze me pritel vubec neposloucha co mu rikam a ted se zblaznim z jeho brachy, kterej ma stejyn zaliby jako ja. sakra, sakra, sakra ![]()
@Anonymní píše:
@Ali-Ali no prave, jsem uplne mimo, myslim na nej poradnejhorsi ze tim jak je akcni a me to chybi mi dodava ještě vic toho vzruseni a touhy byt snim. sakra, jsem fakt mimo, naprosto poblouznena a jen proto ze mi tak rozumi. doma uz dlouho bojujeme stim ze me pritel vubec neposloucha co mu rikam a ted se zblaznim z jeho brachy, kterej ma stejyn zaliby jako ja. sakra, sakra, sakra
no, mas ted problem, protoze tvoje podvedomi bude hledat chyby na priteli a zaroven positiva na jeho brachovi. hormony si snazi najit duvod k tomu si prosadit svou ![]()
ale vazne, pokud ma vas vztah nejakou cenu (a asi ma, kdyz spolu mate dite), tak se soustred na reseni doma - zkus so na vazno s pritelem promluvit, co ti vadi a co ti chybi a ze se necitis stastna. v prve rade zkus vydolovat neco doma, nez to zacnes hledat jinde…
Nejhorsi ze ja jsem ted tak mimo ze by mi bylo i jedno si snim něco zacit
jestli to jsou poblazneny hormony tak doufam ze brzo prejdou
nedokazu se mu vyhýbat, koukam na nej jak na boha a nemuzu se dočkat okamziku kdy zas prijede a uvidim ho, prijet s nakou novou pritelkyni tak nevim co bych dělala
@Martina8888
chápu Tvůj dotaz, tohle by měla objasnit zakladatelka. Jen nechápu v tom případě, proč zakaldatelka v diskuzi souhlasí s vyplacením bratra, pokud by byt byl přepsaný jen na přítele? Právní nesmysl… Není to tak, že se pouze odhlásil např. z trvalého pobytu?? Protože to celé šlo v tomto duchu, že jsou oficialní spoluvlastníci a s výslovným tedy písemným souhlasem zakladatelky…