Přestup na jinou střední školu - přijímačky

3
7.9.23 19:57

Přestup na jinou střední školu, přijímačky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné napsat si znovu z prváku přijímačky a opakovat prvák na jiné škole? Vybral jsem si obor, kde už teď zjišťuji, že zkrátka není pro mě a zatímco všichni kamarádi jsou nadšení z nové školy, mně se chce spíše každý večer brečet, že do školy nechci.
Děkuji za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
188
7.9.23 20:07

Prijimacky znovu urcite delat muzes, rozhodne nebudes sam. Mezi skolami se da i prestupovat, ale pokud to jsou nejake zadane, tak to asi nebude tak prostupne. Ale po tydnu jeste nemusi byt vse jasne, treba si to sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
7.9.23 20:07

Dyt skola jeste ani poradne nezacala :nevim: Prejit lze treba hned, pokud maji na jine skole misto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
7.9.23 20:12

Zkus, jestli by ses nemohl přesunout rovnou někam jinam. :palec: Byla by škoda protrápit se v prvním ročníku na nežádoucí škole, kdyby byla možnost rovnou přestoupit jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.9.23 20:24

Zkoušel jsem různé školy, ale nikde moc místo není. Samozřejmě čekám jestli se někde místo neuvolní, to by bylo ideální, ale chtěl bych mít tu jistotu s prijmačkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
7.9.23 20:43
@Jakub T píše:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné napsat si znovu z prváku přijímačky a opakovat prvák na jiné škole? Vybral jsem si obor, kde už teď zjišťuji, že zkrátka není pro mě a zatímco všichni kamarádi jsou nadšení z nové školy, mně se chce spíše každý večer brečet, že do školy nechci.
Děkuji za případné odpovědi.

Určitě jo. Měla jsem to tak. Asi po půl roce na odborné škole mi došlo, že tohle nechci. Tak jsem si na jaře dala přihlášku na gympl, přijímačky udělala a v září nastoupila tam znovu do 1 ročníku. Já jsem byla vždycky ve třídě nejmladší, tak to nikomu nepřijde divné, že jsem maturovala skoro ve 20. Zvlášť v dnešní době, kdy je hodně odkladů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
7.9.23 21:04
@andelka83 píše:
Určitě jo. Měla jsem to tak. Asi po půl roce na odborné škole mi došlo, že tohle nechci. Tak jsem si na jaře dala přihlášku na gympl, přijímačky udělala a v září nastoupila tam znovu do 1 ročníku. Já jsem byla vždycky ve třídě nejmladší, tak to nikomu nepřijde divné, že jsem maturovala skoro ve 20. Zvlášť v dnešní době, kdy je hodně odkladů.

no jo, po půl roce už cosi víš, že škola není pro tebe
@Jakub T tady to chlapec vzdává po třech dnech :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
7.9.23 21:46
@stinga píše:
no jo, po půl roce už cosi víš, že škola není pro tebe
@Jakub T tady to chlapec vzdává po třech dnech :roll:

Aspoň může zkusit přestup pokud mají ještě někde volné místo. Jinak to holt nějak přežije a zkusí přijímačky na jaře. Já jsem to tehdy nikomu neřekla, až na konci června. Věděl to jen výchovný poradce, se kterým jsem to řešila ( poněvadž maminka nebyla nadšená že).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.9.23 07:37

@stinga taky ještě nic úplně nezahazuji minimálně prvak si tam dochodim a pak ae rozhodnu chtěl jsem jenom mít tu jistotu jestli by to šlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24770
8.9.23 08:58

Co jste tam za ty tři dny tak hrozného dělali? Ale ano, můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze