Přetočení miminka - je cítit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
233
13.6.14 08:30

Maminky, jak jste to poznaly, jakou bolest jste citily? Ja jsem 37+1 a vcera se tam strasne mrcosila, kopala az me z toho bolelo bricho, myslela jsem, ze v noci budeme rodit a pak jsem usnula a nic. Byla hlavickou dolu a bojim se, ze se otocila a ja zacnu rodit aniz by to zjistili. Jeden porod klestema mam za sebou, tak druhy komplikovany bychfakt nerada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
13.6.14 08:36

@Timea81 mně se otočil z KP do PPHL a nepoznala jsem to.

Příspěvek upraven 26.08.15 v 21:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
13.6.14 08:43

@Timea81 Ja jsem to poznala, kdyz se jeden vecer otocil. Puvodne byl KP. Ale ze by to bolelo, to ne. Jen trochu neprijemne. Hlavne se mi uplne zmenil tvar briska:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31427
13.6.14 08:44

@Timea81 já taky přetočení jako takové nepoznala, jen jsem to vytušila (u syna v 36.tt, u dcery ani nevím přesně, asi ve 30.tt) podle toho, že ráno škytali ještě nahoře a večer už dole v podbřišku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
13.6.14 09:12

Ahoj. Ten náš divoch kopal, natahoval se, pak mi brnkal na močak a kopance do žeber a za hodinu toho zemětřesení byl klid. Dost se tím unavil, takže za sebe můžu říct, že to poznat bylo. Teď už to jsou jen rány do žeber, max do boku.
Ono určitě i záleží na tom jak je mimčo velký, navíc ty pohyby každá cítíme jinak. Ale pokud už má třeba 2kg, tak už to přetáčení nebude tak jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
13.6.14 09:20

Ja pretoceni necitila porad jsem si rikala, ze je mala otocena zadeckem na pred a ona uz byla hlavickou dolu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
13.6.14 09:25

Ja nepoznala pretoceni u zadneho z mych deti. Prvni bylo KP az do 38tt, pak se najednou pretocilo a zjistilo se to az na kontrole. Druhe bylo hlavickou dolu docela dlouho, ve 36tt najednou KP, ve 37tt zase hlavickou dolu. Ani v jednom pripade jsem o pretoceni nemela ani tuseni, vzdy to konstatovala az doktorka. Zadny mrnata to tou dobou uz urcite nebyly, obe mely porodni vahu kolem 3,5 kg. Je fakt, ze jsem v obou tehotenstvich mela velke bricho a dost vody, takze manevrovaci prostor tam asi byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
13.6.14 09:31
@Timea81 píše:
Maminky, jak jste to poznaly, jakou bolest jste citily? Ja jsem 37+1 a vcera se tam strasne mrcosila, kopala az me z toho bolelo bricho, myslela jsem, ze v noci budeme rodit a pak jsem usnula a nic. Byla hlavickou dolu a bojim se, ze se otocila a ja zacnu rodit aniz by to zjistili. Jeden porod klestema mam za sebou, tak druhy komplikovany bychfakt nerada…

Myslím si, že když bylo miminko hlavičkou dolů, v 38tt se jen tak neotočí. Moje děti byly hlavičkou dolů už na UZ kolem 32tt a doktor říkal, že je pravděpodobné, že tak zůstanou, protože ta hlavička je těžká a do této polohy je přirozeně táhne. Poloha KP je pro dítě nepřirozená a dle jedné PA se dítě neotočí hlavou dolů jen když k tomu má nějaký důvod, proto může být pokus o otočení vnějšími hmaty riskantní, neví se třeba, jak přesně je uložený pupečník. Takže si myslím, že když dítě už hlavičklu dolů bylo, jen tak se neotočí, ještě když jste v 38tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
13.6.14 09:43

@Timea81 mě se točila až do porodu, každý týden byla v jiné poloze a necítila jsem vůbec nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.6.14 09:44

Přetočení samotné jsem nepoznala:)
Jen jsem věděla, že je hlavičkou dolů, podle škytání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
13.6.14 09:48

@Timea81 já jsem poznala otočení i obou dětí. Ale točili se přes den, tak jsem cítila jak ta hlavička putuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
13.6.14 09:58

Me bylo akorat divny jak kope, resp. Hrabe rucickama, to se totiz priznam, ze rozdil nepoznam… jakoby se chtel dostat ven. Ale bouli na brise mam na stejne strane:-) prvni mimi mi porad skytalo a tohle skoro vubec, takze podle toho to bohuzel nepoznam. Tak snad je vsechno tak jak ma byt:-) desim se dalsiho komplikovaneho porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.6.14 10:03

Ja to presne poznala bylo to den po Vanocich a sedeli jsme s rodinou na gauci a kdosi mi rekl " jezis, on sebou hrozne sije" a byla to fakt mela a proste jsem vedela, ze se ted pretocil. Byl to 31.tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
13.6.14 13:19

Mě se dcera otočila v 29tt hlavičkou dolů, to jsem necítila. Ve 33tt se otočila zase zadečkem dolů a to jsem poznala, ležela jsem na sedačce a koukala na telku a najednou takový cirkus, myslela jsem, že mi vyskočí břichem ven, boule jsem měla po celém břiše, druhý den jsem měla kontrolu a už mezi dveřma jsem doktorce hlásila, že se malá určitě otočila a doktorka to pak jen potvrdila. No a o týden později v 34tt se zase otočila hlavičkou dolů, to jsem zrovna na zemi v předklonu žehlila nebesa a asi se jí to nelíbilo a bylo to úplně stejné, boule všude, docela to bolelo, takže taky jsem to poznala a opět to doktorka potvrdila a díky bohu už tak malá zůstala až do porodu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí