Převařování kojenecké vody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silky123
8.8.12 21:40

Když jsem byla s malou v nemocnici, bylo jí 10 dní, tak na dotaz u vrchní sestry, jestli přímo kojo vodu převařovat, tak říkala, že se to nemusí. Dokonce oni UM chystají na celých 24 napřed a dávají do lednice, takže jsem to praktikovala taky, dokud byla malá úplné mimi, pak jsem přesedlala na termosku a 1/2 l vodu a dělala vždy potřeby.

• Citovat
  • Upravit
10482
8.8.12 21:44

Voda se doporučuje převařovat kvůli možnému nárůstu bakterií, které by pro děti mohly znamenat velké riziko. tyhle bakterie se do vody mohou dostat při stáčení vody a pomnožit se v nevhodných podmínkách (taková voda na sluníčku, apod.)
Nicméně, já nikdy vodu nepřevařovala. Pokud jsem už používala balenou vodu, používala jsem pouze rychloobrátkovou vodu (/tj. známé značky pod drobnohledem Inspekce s vysokým výstavem, jako Aquila, Toma, apod.) a to jen kupovanou v hypermarketu, s tím, že jsem si kontrolovala datum stáčení (údaj psaný spolu s trvanlivostí), ve velkém obchodě je šance koupit vodu třeba měsíc starou. navíc se vozí přímo od výrobce pře centrální sklad hypermarketu. tudíž se zamezí riziku špatného skladování. taková voda je bezpečná a podle mých znalostí netřeba jí převařovat.

jinak u nás je voda OK, takže doma jsem dávala vodu z kohoutku a to jsem přikrmovala od 14dnů v malinkém množství, od 2m jednu dávku denně a od 4m plně na UM.
jsem potravinářský chemik, pracující v oboru, takže mám trochu představu jednak o oněch stáčírnách, a pak i o těch řetězcích a jiných obchodech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
8.8.12 21:47

Já převařovala kojeneckou vodu do ukončeného 7. měsíce. Dr. doporučila převařovat do půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
9.8.12 05:44

Já nepřevařovala, ani kojeneckou, ani když jsem kupovala vodu z automatu. Mě to přijde fakt zbytečné :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
13.8.12 08:33

První 3 měsíce jsem převařovala, nyní už ne. Je nám pět měsíců a malá je krásné usměvavé miminko =) Myslím, že to nevadí, když vodu neskladuješ na sluníčku, kde se ty bakterie množí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí