Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj prosím potřebovala bych poradit od někoho, kdo běžně používá pay pal, založila jsem si ho a teď bych si něco ráda objednala z Anglie, jenže nevím, jak převádět na účtu peníze, chce to po mě email, což jsem zadala a pak částku a měnu a to by mě právě zajímalo, jestli mám vybrat např.5000,– a teď v librách nebo v korunách a obchodník si tu danou měnu stáhne? Moc děkuji za radu.
Většina zahraničních obchodníků nabízí platbu PayPalem přímo - automaticky ti při nákupu vyskočí platební okno, které jen oklikneš.
Pokud musíš platit manuálě, zadáš jen mail, přesnou částku v aktuální měně a měnu.
Předpokládám, že do UK budeš platit v Librách.
Na Paypal si musíš buď převést peníze ze svého účtu nebo pokud sis tam přihlásila i kartu, tak to asi jde rovnou.
Já tam kartu nemám, převáděla jsem si tam peníze ze svého účtu. Převedeš je tam normálně platebním příkazem (třeba přes internetbanking), pak je tam máš v korunách. Když chceš něco kupovat, tak klikneš na zaplatit Paypalem a ono tě to povede. Zatím jsem ale nakupovala jen na stránkách, kde je přímo možnost platit Paypalem, jinak to neumím.
Zadávala jsem číslo karty, na mém účtu mi stáhli 50kč a ty už mám zpět převedeny na účtu v paypal, takže pokud mám kartu tak nemusím dělat žádný převod manuálně, pokud chápu správně, nikdy jsem to nedělala, chystám se k tomu vyzkoušet, jak to vůbec funguje. Nakoupím např. na amazone.co.uk a při platbě jen zadám nějaké číslo? Děkuji
S tímto odkazem nemám osobní zkušenost, ale předpokládám, že jsou na platby PayPalem připravení a že tedy učiníš jen objednávku a při dokončování ti vyskočí automaticky platební okno - které jen odklikneš, takže prakticky bez práce.
jiránek1 píše:
Zadávala jsem číslo karty, na mém účtu mi stáhli 50kč a ty už mám zpět převedeny na účtu v paypal, takže pokud mám kartu tak nemusím dělat žádný převod manuálně, pokud chápu správně, nikdy jsem to nedělala, chystám se k tomu vyzkoušet, jak to vůbec funguje. Nakoupím např. na amazone.co.uk a při platbě jen zadám nějaké číslo? Děkuji
Jojo, je to tak nějak jak píšeš. Klikneš na platbu paypal a otevře se okno od Paypalu a tam se přihlásíš svým emailem a heslem a hned se ocitneš na stránce, kde můžeš tu platbu potvrdit.
Mám zkušenosti jen přes ebay…myslím, že větší komlikací pro mě vždy bylo, že spousty zahraničních obchodů nechce zboží zasílat do čech ![]()
Klidně se ptej co budeš ještě chtít vědět, pokusím se vymáčknout ze sebe vše co vím ![]()
Jinak na tom ebay je to fajn, že paypal platbu tomu prodávajícímu uvolní až poté, co mu ty jako kupující dáš pozitivní komentář za transakci - jsi tím jištěná proti „krádeži“ - jednou jsem za to byla fakt moc moc ráda…
Jinak ještě takhle platba se zaregistrovanou kreditní kartou je jako platba z kreditní karty - vztahují se na to tvé denní/týdenní/měsíční limity - takže je třeba s tím počítat. Platba je stržená v měně prodávajícího a tvá banka si to za svůj aktuální kurz převede a strhne ti z účtu normálně v korunách.
Super děkuji moc, na Amazone mi to nenabídlo paypal, ale přes kartu, takže jsem zadala číslo karty a mělo by být vše ok.
Pls.Som si kupoval cez PayPal.Bola mi strhnuta ciastka,ktoru som mal zaplatit ale nasledne pri vybere s karty mi bola strhnuta 1 koruna a pri dalsom vybere s automatu dalsia koruna.Neviete pls vysvetlit o co ide?Dikes moc…
Můžete mi prosím poradit,
poslala jsem si z internetbanking peníze na paypal účet (poprvé), chtěla jsem dobít abych mohla nakupovat na vánoce. Na stránkách paypal psali 1-2 pracovní dny.
Jak dlouho vám trvá než se peníze na paypal připíší? Peníze se mi odečetli z účtu ve středu a je neděle a paypal stále prázdný, nevím kde jsou ted ty peníze nejsou ani na jednom účtu a já už začínám být nervozní ![]()
Díky moc
zdravim potreboval bych poradit.Mam na jedne internetove strance vyklikano na reklamach jisty obnos a nevim jak ho dostat na svuj ucet.z te stranky ty penize muzu poslat na alertpay nebo na paypal.muzete mi poradit jak na to?dekuju moc
Mám založen účet paypal, stáhla se mi z účtu koruna
a pak platbau obchodníka. Obě tyto platby mám na své účtu v bance mezi blokovanýma. Proč?
Proč se peníze neodeslay? Už je to víc jak 48h a v internetovém bankovnictví je mám odečtené z účtu, ale nemám platbu napsanou v historii ![]()
@monika32 je to stejné jako při každé platbě kartou (paypal, benzina. kaufland…). Na provedení transakce má obchod 45 dní, banka (paypal) na to nemá vliv. Obvyklá doba je do 7 dní.
@cincula píše:
@monika32 je to stejné jako při každé platbě kartou (paypal, benzina. kaufland…). Na provedení transakce má obchod 45 dní, banka (paypal) na to nemá vliv. Obvyklá doba je do 7 dní.
A prosím tě, když jsem platila člověku, tak to záleží už na něm kdy si je stáhne? Chápu to dobře? ![]()
Holky ´vy co si převádíte peníze na paypal účet musíte mít nastavený v profilu účet-iban? v kolonce add or edit bank account ![]()
chci si být jistá zda to tam má nebo nemá být než si tam pošlu penízky ![]()