Převýchova psa - Hradec Králové

41
19.9.16 09:33

převýchova psa?Hradec Králové

Dobrý den,

prosím mám k Vám prosbu. Mám 3 letou fenku a bohužel mám problém. Když byla malá tak nebyl problém, že by si nehrála a nekamarádila s ostaníma pejskama.
Jelikož vyrůstala se svojí sestrou tak se pak více praly- o hračky, o jídlo. A ona je teď v blízkosti jiného psa nesvá. O prázdninách byěhla na čivavu se kterou neměla nikdy problém. Je fakt že já mám z toho taky strach. A myslím že to i z 50% dělám já. :,(
Moje otázka zní. Nevíte zda je v okolí Hradce, Pardubic nějaký cvičák zaměřený na tento problém? Dostala jsem kontakt akorát na nějakou psycholožku psů někde v Brně. A tak nevím.
Strašně bych si přála aby si zase mohla hrát s ostatníma. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
redbulka
19.9.16 12:58

@michell32 Mám 9LETÉHO PSA. Psi to mají jako lidé, jak mám vysledováno; když jsou to štěněta nebo ještě velmi mladí, snesou se se psy i fenami. Ale ten můj pes a jak sleduji i ti ostatní, když se mají nyní při procházce, byt na vodítku, potkat, tak na sebe oba dost často nevrle vrčí a vyjíždí po sobě. Už svého psa znám, vím jak se může zachovat, takže když míjíme někoho se psem, beru si svého psa nakrátko, ten protijdoucí se psem udělá totéž a bez problémů se mineme, někdy jen s trochou vrčení a to je vše.
Je zajímavé, že na většinu fen tedy ten můj nevyjíždí, na štěněta jakéhokoli pohlaví rovněž ne.Ale když se mají potkat 2 dospělí psi face to face, nedělá to dobrotu. Takže není nic jednoduššího, než přijmout výše zmíněná jednoduchá opatření a no problém potom.

Samozřejmě, že když můj pes na dalšího psa, co nás míjí zavrčí, tak ho citelně napomenu, ale nepomáhá to, jsou to prostě zvířátka a jednají pudově, nelze holt hory přenášet a myslet si, že člověk zmůže vše. To je nesmysl. Může to ovlivnit, eliminovat, ale nikoli zcela potlačit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný