Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny zasloužilé maminy
Chtěla bych se zaptat, jestli někdo z vás zažil něco podobného, co se odehrává u nás. Mám skoro 4 měsíční dceru, kt. byla do cca 8 týdne plně kojená, pak začala prso bojkotovat(hrozně vždycky plakala už při položení na kojicí polštář, nebo když jsem se přiblížila s prsem), já jsem vyměkla a začala odsávat. Teď kombinujeme OMM a UM. Jde o to, že při krmení vříská, už když si ji pokládám na předloktí. Ve výjimečných situacích sní trošku, pak se prohne do luku a ječí. Musím ji prostě položit na záda třeba zpátky do postýlky nebo na sedačku a pak si většinou vezme(celkově je teda dost nejedlík). Hlavu otočí vždycky na stejnou stranu a kouká kamsi do pryč (žádný oční kontakt u nás fakt nefunguje), po chvíli začne sledovat, kde co lítá a já se za ní točím s flaškou. Je u toho děsně neklidná, zvedá nohy, šermuje rukama a já nevím, co držet dřív. Krmíme v klidu, žádná televize, ani taťka se radši nezúčastňuje, stejný místo…Klidně a v náručí se nají jen v noci v polospánku.
Měli jsme to samé ![]()
Chce to hodně trpělivosti, u nás se měnili polohy … tu jsem ji hodila na bok, tu na zádech a úplný obrat o 1000% k lepšímu (z nejedlíka se stal jedlík) nastal se lžičkou. To už jsem nevydržela a lžičkou jí podávala UM od 3,5měsíce … ![]()
To znám
my zatím pořád kojíme, ale od druhého měsíce u toho začal dělat strašný kravál, jen jsem si ho naštelovala na předloktí, tak spustil řev a ani se nepřisál, hlavně na pravou stranu, kde to dodneška bojkotuje. Začala jsem krmit v boční fotbalové, ale to taky dlouho nevydrželo, takže teď jsme skončili tak, že leží na zádech na posteli, hlavu má do strany a já mu z boku cpu prso. Nejdřív jedno a pak druhý, pořád z té jedné strany
porušili jsme tím snad všechny zásady správného kojení, ale milostpánovi to takhle vyhovuje
oční kontakt sem tam vedeme, ale po chvilce už se nudí a taky začne točit hlavou nebo se pustí, zahledí se na druhou stranu a za chvíli se zase chytí.. a kojíme v tichu v ložnici. Kojení na veřejnosti je nemyslitelné ![]()
Ńevím co řešíš, když nechce být na ruce, tak ji polož na postel a trochu jí přizvedni hlavičku, nebo ji dej do sedačky ![]()
Ahoj,
neřeš to, hlavně že jí a je jedno v jaké poloze a jestli na tebe kouká.
Já krmila zásadně v lehátku na krmení nebo na gauči podepřené polštářem a svět se nezbořil.
Taky jsem krmila malou v leze na gauci, a vzdycky musela mit neco v ruce, malou hrkavku, dudlik, to pak vypila krasne vsechno. A v podstate ji to vydrzelo dodnes ,kdyz chci aby aspon neco snedla tak se u jidla musi hrat ![]()
s dcerou jsem si odmala u jidla hrala,protoze byla nejedli a aspon tak jsem do ni neco dostala a ted se za to mlatim do hlavy,protoze kdyz nema nic na hrani,tak proste jist nebude
v zari jde do skolky a nevim,jak to bude delat tam..
syna jsem kojila jen 5tydnu.. potom flaskou UM a taky nikdy nechtel byt na rukach a nechce dodnes.. na ruce vypije trosku a uz nechce.. polozim ho do postylky nebo na gauc a vypije mi celou flasku..
sice taky neni uplne v klidu,taky kouka,kde co lita,ale kdyz mam obe ruce volne,je to lepsi,jak pro me,tak pro nej..
tak já tedy kojím,ale jinak je to taky občas šílené..někdy se malý(5měs)
přisaje v pohodě hned a někdy musím najít jinou polohu.chvíli pije v pohodě a pak už ho zajímá vše ostatní,jen ne jídlo,kouká všude možně,nebo mě začne pozorovat a pak se na mě směje.v tu chvíli bych ho nejradši upusinkovala
ale říkám si,že kdyby měl ještě hlad,tak nedělá blbiny a pije
Děkuju všem za reakce, trochu mě uklidnilo, že se to neděje jen u nás. Nejde mi ani tak o to, že malá nesnese držení v náručí (i když mi to teda přijde dost asociální, a jako matce mi to trošičku rve srdce), ale spíš jde o to, aby si s sebou nenesla špatný zlozvyk, právě jak píše Petanah ![]()