Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
By asi bylo fajn, aby se přeléčil i partner. ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
kvasinkovou infekci může přenášet i partner = vždy se musí přeléčit i on. Prodávají se mastičky.
Pak je příčinou třeba i spodní prádlo z umělého materiálu, bazen… Kvasinky se živí cukrem… prevencí může tedy být i omezení cukru.
Přítel z toho byl celkem špatný, ale už když se mi to stalo podruhé tak se nabídl, že se přeléčí a bude si dávát větší pozor na čisté ruce/ obecně na hygienu před stykem. I po jeho přeléčení, změně sprcháče atd se mi infekce vrací. V bazénu jsem poslední dobou vůbec nebyla, nosím jen bavlněné prádlo. Snažím se dělat vše pro prevenci, ale prostě se to stále vrací. V předešlých vztazích s tím žádný problém nebyl. @chs.jasmin
Také jsem vše dodržovala, partner se vždy přeléčil a tři, čtyři roky jsem na kvasinky trpěla. Mně nejvíc vadila chlorovaná voda. Pomáhal pobyt u moře (ale tam jsme byli jen jednou, pak jsme měli jiné starosti). Do bazénu jsem používala speciální mastičku s karlovarskou soli, ta také pomáhala, bez ní jsem z bazénu měla infekci vždy. Pak jako když utne a na kvasinky už netrpím. V nejhorším období jsem měla infekci 6× do roka. Pak jsem se přes rok trápila s bakterií enterokok, to bylo o dost horší. Teď v těhotenství mám zatím klid.
Já bych ještě doporučila vyzkoušet antibakteriální intimní gel. Já na to trpěla v těhotenství a tohle mi dost pomáhalo. Používala jsem lactacyd.
Případně můžeš zkusit směřovat dotaz do GYNEKOLOGICKÉ PORADNY pro odborný názor.
Ahoj,
za poslední rok mam kvasinkovou infekci po 3., předtím jsem ji neměla ani jednou. Předpokládám, že to může být kvůli partnerovi (jsme spolu rok, všechny infekce byly během vztahu a krátce po styku), on je čistotný, občas máme sex bez ochrany, Jaká může být příčina a jak tomu zabránit? Může to být kvůli sexu bez ochrany? Kvůli orálnímu sexu, možná na to bude mít vliv jeho užívání nikotinu? Nebo je to shoda náhod a já dělám něco špatně? Nemáte někdo s něčím podobným zkušenosti a případně rady na to, aby se to neopakovalo?