Přidali byste roční holčičce druhé jméno?

10
8.1.18 14:49

Přidali byste roční holčičce druhé jméno?

Mám roční holčičku a dala jsem jí jméno po sobě(chtěla to starší dcera i manžel) přesto, že si už nedovedu jí říkat jinak, chtěla bych jí přidat druhé jméno, aby jsme se odlišovaly.
Jaký na to máte názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2323
8.1.18 14:53

Za me je to blbost… říkáte ji jménem na které je od narození “zvykla” k čemu druhé jmeno? Zvlášť, kdyz chcete přidávat az po roce… budete tak holčičce říkat jiným jménem? Píšete, ze ji nechcete říkat jinak, tak na co?

Příspěvek upraven 08.01.18 v 14:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
8.1.18 14:55

Proč ne? Dala bych. Malá to stejně teď neřeší a většina děti se stejně druhým jménem neoslovuje i když ví, že ho mají. Neteřince říkáme jen Ela i když má druhé jméno.
Druhé jméno bych ale vybrala nějak rozumně.
Vzhledem k původnímu jménu i příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.1.18 14:56

Za mne zbytečnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
8.1.18 14:57

Dala bych ji ho hned a ne az po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.1.18 15:00
@quinsley píše:
Proč ne? Dala bych. Malá to stejně teď neřeší a většina děti se stejně druhým jménem neoslovuje i když ví, že ho mají. Neteřince říkáme jen Ela i když má druhé jméno.
Druhé jméno bych ale vybrala nějak rozumně.
Vzhledem k původnímu jménu i příjmení.

Kolik roků je neteři? Ví že má dvě jména? nevadí jí to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.1.18 15:02
@Marben píše:
Za me je to blbost… říkáte ji jménem na které je od narození “zvykla” k čemu druhé jmeno? Zvlášť, kdyz chcete přidávat az po roce… budete tak holčičce říkat jiným jménem? Píšete, ze ji nechcete říkat jinak, tak na co?Příspěvek upraven 08.01.18 v 14:56

Nemohu si zvyknout, že se jmenuje stejně jako já. Možná mi také vadí reakce okolí. Když mi řeknou „ty jsi dala jméno po sobě?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
8.1.18 15:03

8o 8o Já bych teda chtěla děti odlišit úplně jinak, než druhým jménem. Za mě je to marnivá hloupost, ale proč né jak to někdo chce, at si dělá co chce, klidně rovnou i dvě přijmení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
8.1.18 15:08

Zbytečné, budete ji rikat pořád stejně. Odliší se až se vdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.18 15:09

Klidne bych jmeno pridala. S rozmyslem. Proc by ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
8.1.18 15:11
@Anekas píše:
Nemohu si zvyknout, že se jmenuje stejně jako já. Možná mi také vadí reakce okolí. Když mi řeknou „ty jsi dala jméno po sobě?“
…Tak to bych jí hned dokud je čas změnila to první, než jí přidávat druhé a dělat v tom ještě větší zmatek.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8147
8.1.18 15:16

Kdyby mi to tak vadilo, jako tobě, tak bych to druhé jméno přidala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
8.1.18 15:22

Naše dcera je křtěná, dvě jména má. Druhá dcera ho dostane taky.
U tebe ale nevidím důvod, přidávat jí ještě druhé jméno jenom proto, že chceš holku nějak rozlišit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332

No, nevím, jak to Tvá dcerka vezme. Tak co kdybys druhé jméno dala sobě? Jsi dospělá, jednou si se rozhodla pojmenovat dcerku po sobě, vydrželo to rok, teď Ti to vadí. Můžeš to změnit u sebe - třeba jinou variantu svého jména, okolí si tak nebo tak bude zvykat na jiné jméno, tak proč ne u Tebe? Proč by to mělo odnášet roční dítě, obzvláště, pokud ji ani nebudeš říkat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296

Naše dcera je křtěná, dvě jména má. Druhá dcera ho dostane taky.
U tebe ale nevidím důvod, přidávat jí ještě druhé jméno jenom proto, že chceš holku nějak rozlišit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze